Rift- kilka istotnych pytań newbie

Witam

Ostatnio przymierzam się do zaczęcia gry w Rift'a. Mam kilka pytań co do tej gry.

1.Czy gra jest p2w?

2.Jak wygląda endgame i jak długo się go wbija?

3.Czy jest jakaś odskocznia od robienia questów przed lvl cap?

4.Czy można grać solo?

5.Jaką klasą zagrać najlepiej na początku?

1.Nie wszystko możesz zdobyć w grze a w IS są tylko kosmetyczne rzeczy jak fajniejsze wyglądy boosty itp co nie wpływają na rozgrywkę

2. ojj end-game jest bardzo obszerny może nawet większy od WoW'a(tak hejtujcie za to ale to moje osobiste zdanie)instancje,pvp,rifty i wiele wiele innych eventów

3. od 10 lvl zaczynają się battlegrung(areny pvp) od 15 instancje na które zapisujesz się kiedy chcesz i ile chcesz w których czekają bardzo fajne itemki.

4. Oczywiście że tak ale w grach mmorpg chyba granie solo mija się z celem.

5.szczerze to każdą klasą postacią możesz grać nie ma różnicy tylko zależy od ciebie jaką chcesz rolę spełniać w pt.

Dobra.. wznawiam temat bo mam 2 pytania:

1) Mam 11 lvl zauważyłem że troszkę wyżej lvlowo prawie wszyscy mają peta? Dostanę go z questów? Jak nie to skąd?

2) Zauważyłem także, że wszyscy mają bardzo dużo buffów. Ja nie mam ich prawie wcale. Skąd je wziąść? Gram rougem.

Dobra.. wznawiam temat bo mam 2 pytania:1) Mam 11 lvl zauważyłem że troszkę wyżej lvlowo prawie wszyscy mają peta? Dostanę go z questów? Jak nie to skąd?2) Zauważyłem także, że wszyscy mają bardzo dużo buffów. Ja nie mam ich prawie wcale. Skąd je wziąść? Gram rougem.

1. Prawdopodobnie takie wybrali talenty, praktycznie każde drzewko ma przynajmniej jeden soul z petami.

2. To samo co wyżej, mogli wybrać supportujące drzewka, albo po prostu nazbierali buffy, bo ktoś im je rzucił. Poza tym na 100% nie są to osoby zbliżone do Ciebie poziomowo, prędzej czy później ty też będziesz miał trochę buffów.

Ok dzięki, tylko że oni zadają takie dmg ze jak jestem w party to aż mi wstyd...

Jeśli jesteś już na takim stopniu zaawansowania, że potrafisz wiedzieć w jakim stopniu ktos robi większy dmg od Ciebie to powinieneś sam sobie poradzić z poprawą tego. :)

Wiesz... gram od wczoraj i widzę że na podobnych levlach mają moby na parę hitów a ja się z nimi dłużej męcze ;d.

A, no to chyba, że tak. Pewnie po prostu mają lepszy gear. Znając życie połowa z nich to jakieś drugie postaci, więc pewnie nie brakuje im grosza itp.

w rifcie pamiętaj żeby gear był na bieżąco do twojego levelu, nawet zielone rzeczy są lepsze od niebieskich, jak te drugie są kilka leveli wstecz - co do petów, zależy od soula i oczywiście sub-klasy postaci

Zaczełem swoją przygode, wybrałem wojownika dps, ale...stwierdziłem, że przydam się jako tank. Stąd mam pytanie. Moge zmienić swoją "subklase" (to ta dusza tak?)na tankową?

Mógłby mi ktoś jeszcze poradzić jakies addony? Istnieje jakis aggro meter?

http://rift.gaiscioch.com/lore/warrior_tanking__builds_macros_and_general_tips.html możes sobie to ogarnąć masz także przydatne macro

Dzięki. Mógłbyś doradzić addony?

znam tylko ten http://www.curse.com/addons/rift/gadgets-tank-meter może ci się przyda

Witam

Ostatnio przymierzam się do zaczęcia gry w Rift'a. Mam kilka pytań co do tej gry.

1.Czy gra jest p2w?

2.Jak wygląda endgame i jak długo się go wbija?

3.Czy jest jakaś odskocznia od robienia questów przed lvl cap?

4.Czy można grać solo?

5.Jaką klasą zagrać najlepiej na początku?