Rift kilka pytań

Witam ! grałem w rifta sporo...Ale mam kilka pytań do lepszych graczy czy ludzi którzy się znają :)

Więc zacznę:

1- Widzę że na steamie jest 1900 osób online w grze Rift i tu mam pytanie! czy 1900 osób jest online ogółem czy tylko przez steama ?

2- bardziej popularny jest rift czy aion ?

3- Co wy wybieracie ? to czy to ?

1. Przez steama

2. Aion

3. Gralem w oba jakis czas i chyba wybralbym rifta .

Obydwie gry na poziomie, ja wybieram Rifta bo nie lubie mech'ów. Decyzja należy do ciebie brachu.

Ogólnie musisz się zastanowić jaki rodzaj rozgrywki ci odpowiada dynamiczny taki jak jest w Aionie czy raczej znany z WoW czyli bardziej sztywny.

Cóż pod względem pve Rift jest dla mnie o wiele lepszy przypomina mi ten z WoW a ja bardzo szanuję króla MMORPG, baa jest nawet bardziej wymagający nawet widać to grając już Dungeony.

Tak więc decyzja należy do ciebie myślę że gdy lubisz system gry z wymagającym pve to Rift jest dla ciebie. Wprowadzają też nowy dodatek z lvl 65 więc warto wrócić :)

To teraz ja zadam kilka pytań.

1. Jak wygląda end-game?

2. Czy są różne sposoby expienia, czy raczej tylko quest?

3. Czy są jakieś płatności? Bo widziałem, że można coś kupić jakieś przedmioty.

4. Czy są dungeony?

5. Czy są jakieś sposoby, przez które osoby bogatsze są lepsze od tych biednych? :P

Czy ja wiem czy w aionie masz taki dynamiczny system walki. Przynajmniej grajac magiem/spirit masterem. Ja tez wybralem rifta, a to z prostego wzgledu - mniejszy nacisk na item shop, wiecej mozliwosci, ciekawszy swiat (dla mnie oczywiscie), wieksza unikalnosc i roznorodnosc postaci (system souli), wiekszy nacisk na druzyne (kto gral pvp w rifcie ten wie ze ogarnietej druzyny nikt i nic nie pokona, starczy juz grupa 3 osobowa i jest lekki problem), wiecej drog expienia, brak nudy na 60 lvl (rifty, inwazje, dynamiczne eventy, pvp, dungeony, raidy itd), system mentora (polega na tym ze mozesz sb lvl zmniejszyc by wiecej expa dostawac lub by isc np na lochy z kumplem ktory ma mniejszy poziom). Ogolnie mozna by tak wymieniac ;D. Co do aiona to sie nie wypowiem moze gdyz nabilem tam tylko 40 poziom, dalej nie dalem rady bo cos mnie w aionie odrzuca

EDIT : Co do expienia to sa np questy, instant adventures (cos jakby dynamiczne, grupowe questy generowane losowo i dopasowywane do druzyny), mozne expic poprzez lochy, rifty itd

EDIT 2 : Zreszta polecam samemu sprawdzic jak ktos ma dobrego neta bo launcher jest tak skonstruowany ze nie trzeba calego rifta pobierac, mozna grac juz od kilkuset mb, dokladniej nie pamietam ;). Zanim sie pobawisz w tworzenie postaci to ci sciagnie 1 mape, zanim ukonczysz samouczek to ci dociagnie reszte w tle. Przynajmniej u mnie sprawnie to szlo ;)

To teraz ja zadam kilka pytań.1. Jak wygląda end-game?2. Czy są różne sposoby expienia, czy raczej tylko quest?3. Czy są jakieś płatności? Bo widziałem, że można coś kupić jakieś przedmioty.4. Czy są dungeony?5. Czy są jakieś sposoby, przez które osoby bogatsze są lepsze od tych biednych?

1. Wbijasz 60. Robisz wszystko żeby zdobyć 300 hita na SLE (Czy to poprzez kupywanie na prawde tanich, a dobrych na start rzeczy z AH, czy też może poproś kogoś z gildii, o ile ją masz). Potem robisz SLE. Farmisz je, dopóki nie zdobędziesz upragnionych 400 hita. No i lecisz na raidy, raidujesz T1, potem T2 a na końcu T3 (chociaż na prawdę wątpie że zaczniesz progressować chociażby T2 bez ogranej gildii)

2. IA outdated, Warfronty, Random dungi, questy, rifty, jest tego sporo generalnie.

3. Tak, ale bez nich da się grać, nie ma żadnej różnicy w grze, bo co z tego że za kase dostaniesz full T2 raid gear skoro nie masz achievementów i doświadczenia. A na gear PvP i tak musisz mieć wbity rank ;)

4. Jest, i to całkiem pokaźna ilość.

5. Nie ma. Po prostu zdobywają wszystko szybciej.

no ja w Aionie mam 65 i powiem jest co robić, serio jest co robić bo są siege co jakiś czas, rifty, pvp raidy itd...

Ale rift ma ten swój klimat...Kurcze podoba mi się, jak taki stary WoW :)

skoro tylko przez steama tyle ludzi gra to ciekawi mnie ile z poza steama... ._.

Powiem ci ze duzo duzo duzo ;D. Wiekszosc serwerow angielskich jest zapelniona w idealnym stopniu - ani za duzo ludzi by to jakos grze przeszkadzalo ani za malo by nie bylo nikogo widac ;D. Po za tym jest mieszanie serwerow przy kolejkach, ale spokojnie, ruskow nie uswiadczycie :D. Tzn tak - priorytet w dobieraniu ma serwer na ktorym jestes. Jak nie znajdzie inkogo to dopiero wtedy szuka dalej, w reszcie serwerow anglojezycznych, a jak jeszcze i tu nie znajdzie to wtedy dalej ale osobiscie moj limit czekania to 5 min, nawet nie :D. Wiec zle nie jest ;). Do tego masz darmowe przenoszenie postaci z serwera na serwer, ale oczywiscie gildie ci usuwa itd ;D. Nie no, jakbys gral i chcial pomocy to dodaj mnie do znajomych - nick Larikal, sam nie jestem jakims koksem ale cos tam znam i widzialem ;D. Gram na serwerze jakims na T, Typhiria czy jakos tak ;D, ale moge i przyjsc na inny na 5 min pomoc bo jakis czas temu dodali opcje przenoszenia sie miedzy serwerami na chwile. Bo czesto bywalo tak ze z kolejki do IA cie wzielo wrzucilo na inny serwer, kliknelo sie nie przy teleportacji bo np chcialo sie dobic mobka i juz sie zostawalo na innym serwie xD. A teraz dwa klikniecia i mozesz przejsc na kazdy serwer :D (ale do gildii dolaczyc nie mozesz itd ;) )

Witam ! grałem w rifta sporo...Ale mam kilka pytań do lepszych graczy czy ludzi którzy się znają :)

Więc zacznę:

1- Widzę że na steamie jest 1900 osób online w grze Rift i tu mam pytanie! czy 1900 osób jest online ogółem czy tylko przez steama ?

2- bardziej popularny jest rift czy aion ?

3- Co wy wybieracie ? to czy to ?