Czy ja wiem czy w aionie masz taki dynamiczny system walki. Przynajmniej grajac magiem/spirit masterem. Ja tez wybralem rifta, a to z prostego wzgledu - mniejszy nacisk na item shop, wiecej mozliwosci, ciekawszy swiat (dla mnie oczywiscie), wieksza unikalnosc i roznorodnosc postaci (system souli), wiekszy nacisk na druzyne (kto gral pvp w rifcie ten wie ze ogarnietej druzyny nikt i nic nie pokona, starczy juz grupa 3 osobowa i jest lekki problem), wiecej drog expienia, brak nudy na 60 lvl (rifty, inwazje, dynamiczne eventy, pvp, dungeony, raidy itd), system mentora (polega na tym ze mozesz sb lvl zmniejszyc by wiecej expa dostawac lub by isc np na lochy z kumplem ktory ma mniejszy poziom). Ogolnie mozna by tak wymieniac ;D. Co do aiona to sie nie wypowiem moze gdyz nabilem tam tylko 40 poziom, dalej nie dalem rady bo cos mnie w aionie odrzuca
EDIT : Co do expienia to sa np questy, instant adventures (cos jakby dynamiczne, grupowe questy generowane losowo i dopasowywane do druzyny), mozne expic poprzez lochy, rifty itd
EDIT 2 : Zreszta polecam samemu sprawdzic jak ktos ma dobrego neta bo launcher jest tak skonstruowany ze nie trzeba calego rifta pobierac, mozna grac juz od kilkuset mb, dokladniej nie pamietam
. Zanim sie pobawisz w tworzenie postaci to ci sciagnie 1 mape, zanim ukonczysz samouczek to ci dociagnie reszte w tle. Przynajmniej u mnie sprawnie to szlo ![;)]()