Rift - nowości w patchu 2.3 /F2P

Hej, postanowiłem napisac krotkie wprowadzenie do co ciekawszych nowości pojawiających się z patchem 2.3

1. Zostanie przebudowany sytem Veteran- nowy ma bazować na Lojalności/loyalty

Jest 5 tierów - tu macie całkiem dokładny opis poszczególnych nagród

http://www.riftscene...ers-of-loyalty/

Policzono tez ile potrwa wbicie każdego lewelu

green tier 1.5k loyalty = 2.15 months subbed = $32@15$/m

blue tier 90k loyalty = 12.85 months subbed = $192@15$/m

purple tier 180k loyalty = 25.7month subbed = $385@15$/m

orange tier 600k loyalty = 85.7 months subbed = $1285@15$/m

red tier 1,200k loyalty = 171.4 months subbed = $2571@15$/m

Co prawda to lojalność będzie też nagradzana za kupowanie w sklepiku za kasę i uwaga - "pożeranie" REXów - czyli nowej "waluty" - kupowanej za prawdziwe $ a następnie możliwej do shandlowania innym graczom w grze za platynę, coś jak ISK w EVE czy też Gold status w Aion. Czyli będzie można kupowac Rexy za platynę, nie trzeba wydawać $$

Lojalnośc zostanie też naliczona wstecz - bodaj 7k punktasów za kazdy miesiąc suba

2.Będzie możliwa zmiana płci i rasy!. Więc się nie zdziwcie gdy wasz kolega ZbojLamignat odnajdzie w sobie kobietę i zapuści cycki :P

3.Możliwa też będzie zmiana frakcji! Czyli witamy krasnoludy Defianci, i Bahni Guardiale < generalnie to trochę kontrowesyjna nowość

935673_576723475700856_2045977030_n.png

4. Ma byc dostępna dodatkowa profesja craftu. I to ponoc az do 9 profecji na jednej postaci! Ale tylko ze sklepiku(choc za +1 profesję nie wychodzi dużo)

5. Do 20 role slotów na postaci (oczywiście ze sklepiku, co myśleliście?)

6. Mounty rasowe przestaną takowymi byc - i dobrze bo choć jak na razie wolę defiantów to z podstawowych mountów najbardziej mi podchodzą te z grupy Valmera(Guardial only)

7. Sklepik ma udostepniac TONY wyposażenai - ale bez top tieru rajdowego. Czyli max to ma byc Top tier -1 level Czyli nie P2W :D

Dzięki, udowodniłeś tylko, że nie ma sensu grać w tą grę.

Jest to co zapowiadali, zobaczymy jak to w praniu bedzie wygladac. Mam nadzieje, ze nic nie schrzania bo z obecnych mmo jedynie Rift cos soba prezentuje.

Az tak zle jest ?

Wcale mi nie przeszkadza to co zostało tutaj przedstawione niestety firma Trion musi na czymś zarabiać to jest biznes a F2P i tak nie będzie tak źle jakby się wydawało. Rift bardzo dobrym tytułem i tak czy siak warto w niego grać ponieważ ma niesamowity end-game.

Jesli nie bedzie chorych systemow w stylu "plusowania" przedmiotow za $ (ROM i jemu podobne), nie bedzie ograniczen co do contentu gry (insty, dungi, craft - to co mamy w SWTOR) to nie widze problemu. Wiadomo, gra musi na siebie zarabiac i model biznesowy, przypominajacy bardzo udany z Planetside 2, uwazam za sluszny (wszystko co jest w grze - poza tzw. kosmetyką - mozna zdobyc normalnie grajac). Do tego dodajmy bardzo rozbudowana gre, endgame na wysokim poziomie - wyjdzie z tego bardzo dobra gra F2P. Naturalnie (powtorze sie) jesli niczego nie schrzania ;)

ale skoro będzie można kupować walutę IS w grze to nie ma większego problemu, na początku pewnie przelicznik będzie szalony ale później pewnie wszystko się znormuje, czyli ogólnie rzecz biorąc nie ma tragedii i nie ma czego się bać, miejmy nadzieję, że tak pozostanie. Jedynie trochę przeraża ten craft za $$...

Ale przecież teraz te kupne bonusy nie dają jakiejś strasznej przewagi, może oprócz możliwości dokupienia dodatkowych profesji.

W ostatnim LiveStreamie zapowiedziano interesujące nowości nadciągające do Rifta

Nowe Soule dla klas

Healing Warrior

Support Cleric (same role as Archon/Bard/BM)

Healing Rogue (not support healing but full healing role)

Tanking Mage

http://forums.riftga...livestream.html

A także rozbudowanie systemu petów/towarzyszy- które mają zbierać matsy, a także odwalać różne inne fajne rzeczy (zapewne sztuczki, a może nawet będą parzyć kawę dla gracza?)

Nie wiadomo nic konkretnego - możliwe że pojawi się tez dodatkowy skill craftu - Oswajanie

http://forums.riftga...ther-stuff.html

Zmiany te nie wcześniej jednak niż w okolicy 3.0

Jesteś pewny ShadowSkill, że będzie można zmienić frakcję bez zmiany rasy?

Moją ostatnią przygodę z Riftem zakończyłem na Rift 1.1 (River of Souls i Alsbeth the Discordant), wtedy nie do pomyślenia było kumplowanie się z Guardianami.

Trochę przespałem i zauważyłem, że w jednej gildii mogą być przedstawiciele obu tych frakcji. OK, rozumiem że walka z Regolusem (czy z kim się tam teraz walczy) była ważniejsza niż walka o poglądy i zemsta za przeszłość, ale czy Bahmi w frakcji Guardian, to nie za dużo? :D

Dokładnie, to by było raczej dziwne jakby zmieniano frakcję, ale rasę nie :P

Elf po stronie Defiantów :blink:

Dokładnie, to by było raczej dziwne jakby zmieniano frakcję, ale rasę nie Elf po stronie Defiantów

Zdecydowanie można zmienić rasę i frakcję oddzielnie

Frakcję zmienia się przez zakup Faction Changing Scroll - z sklepiku//services i rasa zostaje po staremu

Rasę (i płeć) zmienia się przez opcje u fryzjera (płatne diamentami oczywiście), czyli zmieniasz rasę na dowolną a frakcja zostaje stara

Jeśli ktoś chce zmienić rasę i frakcję - musi płacić podwójnie

http://forums.riftga...ion-scroll.html

Bardzo poważna zmiana (choć bardzo nieznaczna, i sporo czyelników tego forum nigdy by jej nie zauważyło - z takich czy innych względów)

Zmienia się sposób naliczania lojalności za wykupywanie subskrypcji 30 dniowych w sklepiku

Jeśli zakupicie teraz subskrypcję (btw najpierw ZAWSZE kupuje się 3 dniową, następnie wylogowujesz się czekasz chwilę i po zalogowaniu masz zniżkę 10% na wszystko - włączając już ta planowaną subskrypcję :D )

Tak więc subskrypcja 30 dni kosztuje w sklepiku 2160 diamentów.

Oznacza to że dostaje się 7000 L (za 1 miesiąc subskrypcji) + dodatkowo 4320 L za wydane kredyty

Jeśli kupicie subskrypcję przez stronę Trionu - to dostaniecie TYLKO te 7000 lojalności

W tym tygodniu, pazerne małpy zmieniają naliczanie i w grze też będzie to tylko 7000 L (czyli od zmiany każdy zakupiony miesiąc to będzie 4k L w plery. No ale jak nie chcą moich pieniędzy to łaski bez. Właśnie nabiłem Blue tiera, a gra nie podoba mi się aż tak by inwestować wyżej :P

Purple tier jeszcze ujdzie (180k L), ale następny po nim to jest maskara dla kasiastych amerykańców/osób płacących od bety bez przerwy - 600k L, Btw każdy kolejny tier nalicza się od 0)

http://forums.riftga...ron-passes.html

Btw druga ciekawa zapowiedź

Daglar odgraża się że SKASUJE serwery PvP (jesli ciśnięcie nubków/griefing się nie skończy)

Post nr #3

http://forums.riftga...e-my-mouth.html

EDIT

Warto tez wspomnieć że każdy kto miał postać na IceWatch lub Ardent dostał w ramach rekompensaty tytuł honorowy " of Icewach", zestaw ciuchów Eskimosa ;D i 1000 lojalności (czyli jak gra na F2p to potrzebuje tylko dodatkowe 500 by odblokować AH)

Pytanie, czyli jak sobie kupie pre paida, to będe mógł używac AH ?.

Pytanie, czyli jak sobie kupie pre paida, to będe mógł używac AH ?.

Jak najbardziej za każdy miesiąc suba dostaje się 7000 L, a AH odblokowuje się już przy 1500.

Tylko sugerowałbym nie kupować - "czystego czasu gry" a wersję co najmniej z podstawką ( legionem) bo to dodaje więcej slotów na torby i miejsca na postacie

Wyciekły Nowe szczegóły odnośnie zapowiadanych souli (aczkolwiek to wszystko jeszcze się może pozmieniać)

http://www.riftscene.com/reports/rift-3-0-souls-leaked-and-abilities-detailed/

Hej, postanowiłem napisac krotkie wprowadzenie do co ciekawszych nowości pojawiających się z patchem 2.3

1. Zostanie przebudowany sytem Veteran- nowy ma bazować na Lojalności/loyalty

Jest 5 tierów - tu macie całkiem dokładny opis poszczególnych nagród

http://www.riftscene...ers-of-loyalty/

Policzono tez ile potrwa wbicie każdego lewelu

green tier 1.5k loyalty = 2.15 months subbed = $32@15$/m

blue tier 90k loyalty = 12.85 months subbed = $192@15$/m

purple tier 180k loyalty = 25.7month subbed = $385@15$/m

orange tier 600k loyalty = 85.7 months subbed = $1285@15$/m

red tier 1,200k loyalty = 171.4 months subbed = $2571@15$/m

Co prawda to lojalność będzie też nagradzana za kupowanie w sklepiku za kasę i uwaga - "pożeranie" REXów - czyli nowej "waluty" - kupowanej za prawdziwe $ a następnie możliwej do shandlowania innym graczom w grze za platynę, coś jak ISK w EVE czy też Gold status w Aion. Czyli będzie można kupowac Rexy za platynę, nie trzeba wydawać $$

Lojalnośc zostanie też naliczona wstecz - bodaj 7k punktasów za kazdy miesiąc suba

2.Będzie możliwa zmiana płci i rasy!. Więc się nie zdziwcie gdy wasz kolega ZbojLamignat odnajdzie w sobie kobietę i zapuści cycki :P

3.Możliwa też będzie zmiana frakcji! Czyli witamy krasnoludy Defianci, i Bahni Guardiale < generalnie to trochę kontrowesyjna nowość

935673_576723475700856_2045977030_n.png

4. Ma byc dostępna dodatkowa profesja craftu. I to ponoc az do 9 profecji na jednej postaci! Ale tylko ze sklepiku(choc za +1 profesję nie wychodzi dużo)

5. Do 20 role slotów na postaci (oczywiście ze sklepiku, co myśleliście?)

6. Mounty rasowe przestaną takowymi byc - i dobrze bo choć jak na razie wolę defiantów to z podstawowych mountów najbardziej mi podchodzą te z grupy Valmera(Guardial only)

7. Sklepik ma udostepniac TONY wyposażenai - ale bez top tieru rajdowego. Czyli max to ma byc Top tier -1 level Czyli nie P2W :D