Rift:Planes of Telara

Witam.

Mam pytanie do użytkowników forum którzy grają w Rift'a,jako że zrobiłem sobie przerwę od WoW'a, i myślę nad zagraniem właśnie w rifta:).

No ale do rzeczy jak jest ogólnie z grą:

-Jaka jest sytuacja z end-game'em pve/pvp,prócz rift'ow można spotkać coś w stylu instancji,raidów? a może bg?:D.

-ogólna populacja chodzi mi o to czy servery są pełne,nie chce się spotkać z sytuacją gdy okaże się ze przez całą grę będe latał sam:).

-Klasy hmm wiem ze tego jest bardzo duzo,podoba mi się system drzewek[coś ala wow],no tak tylko nasuwa się pytanie jak wygląda balans jeśli jest mozliwość tak rozbudowanej kustomizacji swojej postaci.

W sumie tylko to mnie interesuje,ponieważ gra mnie już do siebie przekonała miedzy innymi dzięki tytułowym rift'om, oraz cenie 60zł za klucz w wersji kolekcjonerskiej dzięki czemu mam wiele dodatków.

-ogólna populacja chodzi mi o to czy servery są pełne,nie chce się spotkać z sytuacją gdy okaże się ze przez całą grę będe latał sam:).

na gre jest duży boom więc gra dużo osób, przynajmniej póki co, zobaczymy jak długo.

-Klasy hmm wiem ze tego jest bardzo duzo,podoba mi się system drzewek[coś ala wow],no tak tylko nasuwa się pytanie jak wygląda balans jeśli jest mozliwość tak rozbudowanej kustomizacji swojej postaci.

pewnie to jest problem tej gry, grałem w to i tam jest tyle skillów, że balans jest chyba niemożliwy

po więcej info radziłbym ci odwiedzić jakieś forum RIFTowe, tam na pewno szybciej i więcej rzeczy się dowiesz

Z tego co pamietam problemy z balansem byly(o ile nie sa) tez z WoWem. A to druid przypakowany, a to paladyn przegiety, a to rogal z za duzym DPSem.

Nie zapominajcie, gra jest NOWA ma miesiac.

System drzewek jest taki jak w WoW. I na tym podobieństwo sie konczy. W WoWie masz 3 drzewka odpowiadajace 1 klasie. W RIFT sa to drzewka dla 3 klas ktorymi mozesz grac na raz. Ale to nie znaczy ze musisz wszystko rozwijac. I teraz pomysl ile to daje mozliwosci na PvP. Idziesz kompletnie w jedno drzewo i masz np. przypakowanego na maxa assassina. Albo robisz hybryde 2 czy 3 klas. A tym ze nigdy nie bedzies mistrzem w jednej klasie. To daje mnóstwo mozliwosci buildow i taktyk na PvP. Oczywiscie nie mozesz laczyc klas assassin/paladyn. Masz 3 klasy podstawowe. A reszta to juz pod klasy. Rogue dzieli sie na assassina, rangera, rift stalkera(czy jakos tak) i cos tam jeszcze. Mowiac scislej laczysz klasy odpowiadajace ich archetypom.

Czy sa dungeony i instancje? Sa, jakie MMO ich teraz nie ma?

Czy sa BG? Sa, ale wabia sie inaczej. W koncu jak jest wojna frakcji(bo sa 2) to sa tez bitwy nie? :).

Witam.

Mam pytanie do użytkowników forum którzy grają w Rift'a,jako że zrobiłem sobie przerwę od WoW'a, i myślę nad zagraniem właśnie w rifta:).

No ale do rzeczy jak jest ogólnie z grą:

-Jaka jest sytuacja z end-game'em pve/pvp,prócz rift'ow można spotkać coś w stylu instancji,raidów? a może bg?:D.

W sumie tylko to mnie interesuje,ponieważ gra mnie już do siebie przekonała miedzy innymi dzięki tytułowym rift'om, oraz cenie 60zł za klucz w wersji kolekcjonerskiej dzięki czemu mam wiele dodatków.