Rift- problem z direct x9

Witam. Kupiłem wczoraj nowy komputer więc chciałem ściągnąć Rifta. Jednak po włączeniu patchera wyskakuje mi komunikat że porzebuję directax9. Naciskam zainstaluj i pisze trwa inicjowanie... Potem wyskakuje komunikat "Instalator nie może pobrać pliku. Spróbuj ponownie pózniej lub sprawdź połączenie internetowe". Na starym komputerze nie miałem takiego problemu...

http://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Program,Windows,12667.html

Po prawej masz linki bezpośrednie -> wciskasz, wybierasz jedyną pozycję z listy -> pobierasz na dysk -> wypakowujesz DO STWORZONEGO WCZEŚNIEJ dowolnego folderu -> odpalasz bdajże DXSETUP -> sprawdzasz czy rift działa.

Po całej akcji folder z wypakowanym dx9 możesz usunąć.

Błąd wyskakuje z powodu nie innego jak brak połączenia z internetem. Pobrałeś pewnie instalator webowy stąd ten komunikat.

Dzięki za podpowiedzi, chodziło o jeden brakujący sterownik :D. Teraz już wszystko śmiga. Temat do zamknięcia.

No to siup

Witam. Kupiłem wczoraj nowy komputer więc chciałem ściągnąć Rifta. Jednak po włączeniu patchera wyskakuje mi komunikat że porzebuję directax9. Naciskam zainstaluj i pisze trwa inicjowanie... Potem wyskakuje komunikat "Instalator nie może pobrać pliku. Spróbuj ponownie pózniej lub sprawdź połączenie internetowe". Na starym komputerze nie miałem takiego problemu...