Rift - rodzaj kleryka dla nowego

Witam,

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z Riftem, no niby wbiłem 15 lvl :P magiem necro, ale po przejrzeniu forum, skojarzyłem, że DPS ma ciężko żeby dostać się na jakąś inste czy coś w tym stylu. Więc wychodzę z pytaniem, jaki rodzaj kleryka jest najlepszy do samotnego grania, coś pod heala, żebym mógł się dodać jako ktoś taki na inste, ale żeby miał też coś z DPSu, żebym mógł elegancko expić. Zagrałbym również jako tank, ale wtedy też liczę na wasze porady, jaki "setup" byłby najlepszy dla nowego gracza.

P.S. nigdy nie grałem w tą grę, więc jak tankować nie wiem, a nie chce innym psuć zabawy.

Z góry dzięki.

Rób dwa soule: 61 druid/15 Shaman/co chcesz - do solo expa, jeden z najlepszych buildów do solo expa dla clera.

61 Sentinel/10 Purifier/5 Warden (lub co chcesz, jednakże na początkowych poziomach, lecząc instancje dosłownie możesz kliknąć follow, przybić gwoździa i klikać co chwile jeden klawisz :P)- Heal na insty :)

Będziesz mówił, 61 Sentilel fajny, dopóki nie zrobisz sobie 61 Purifiera. Wtedy zapomnisz o 61 Sentinelu ;)

Tak, z tym że purifier brany jest dopiero na raidy, zanim do raidów dojdzie, jakoś trzeba wbić te 400 hita/18k hp :P

A SLE łatwiej healować jest sentinelem :P

Mam do sprzedania czyste konto Rift Storm Legion(miałbyś te dodatkowe soule). Jakbyś chciał to zapraszam na priva ^ ^. Nie gram a troche kasy sie przyda.(nie wiem czy mozna tu pisac o sprzedawaniu kont jak nie to przepraszam :D)

I osobiscie Ci polecam purifiera to moj ulubiony :D na arenkach z tarcza nim latalem to niesmiertelny prawie bylem.

Z tego co wiem, healer cleric nie potrzebuje 400hit, a na SLE Puri jest lepszy od Sentinela.

@Creiq

Nie dzięki :P, wolę sobie od nowa pograć, żeby poznać gre co i jak ;D

@topic

Dzięki za wypowiedź, teraz przynajmniej wiem w którym kierunku podążąć xD

@Smagi grałbyś od nowa :P na koncie postacie all można usunac

Z tego co wiem, healer cleric nie potrzebuje 400hit, a na SLE Puri jest lepszy od Sentinela.

Osobiście na SLE preferuje sentinela :P

Co do raidów to tak, healer nie potrzebuje 400 hita, acz na t1, te 17/18k hp to podstawa

Witam,

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z Riftem, no niby wbiłem 15 lvl :P magiem necro, ale po przejrzeniu forum, skojarzyłem, że DPS ma ciężko żeby dostać się na jakąś inste czy coś w tym stylu. Więc wychodzę z pytaniem, jaki rodzaj kleryka jest najlepszy do samotnego grania, coś pod heala, żebym mógł się dodać jako ktoś taki na inste, ale żeby miał też coś z DPSu, żebym mógł elegancko expić. Zagrałbym również jako tank, ale wtedy też liczę na wasze porady, jaki "setup" byłby najlepszy dla nowego gracza.

P.S. nigdy nie grałem w tą grę, więc jak tankować nie wiem, a nie chce innym psuć zabawy.

Z góry dzięki.