Rift vs ArcheAge

Siema, mam problem z wyborem między tymi dwoma grami, o których mało co słyszałem i mam w związku z tym parę pytań.

1.Ile waży i jedna i druga gra (ile będę musiał ściągnąć, bo dysk to nie problem)?

2.Jak jest z IS i czy jest p2w bądź nie?

3.Jak dużo ludzi gra na serwerach (porównanie, w której grze więcej)

4.Coś o pvp w obu grach jakbyście mogli powiedzieć

5.Optymalizacja
6.Czy istnieją jakieś iście kretyńskie ograniczenia, które mogą porządnie wk***ić (jak w Neverwinter).

Za każdą informację będę wdzięczny.

Witaj powiem Ci tak grałem w obydwie gry ale w RIFTA gram cały czas natomiast w Archage krócej bo mi jakoś nie przypadł do gustu za dużo nie grałem więc nie będę opowiadał o niej ale grając w RIFTA cały czas tam zawsze coś się dzieje jakieś eventy dużo ludzi gra zawsze kogoś spotkam i zagadam, ograniczenia to tylko takie że możesz zrobić dwie postacie tylko itemshop nie wpływa na grę ja bynajmniej tego nie odczuwam w jakiś sposób, pvp moim zdaniem jest bardzo fajne i ciekawe, optymalizacja jest bardzo niezła nawet na moim słabym kompie chodzi, gra nie jest p2w ale musisz abo płacić jak chcesz mieć więcej postaci ale mówię szczerze ja nie odczuwam żadnych tam problemów przez itemshop ja ze swojej strony polecę RIFT jest ciekawszy moim zdaniem

1. nie wiem.

2. Rift > Archage

3. Rift > Archage

4. PVP dla mnie lepsze w Rifcie, Archage, Tutaj natomiast masz 4 skilli ;D

5. Rift > Archage

6. w Archage musisz posiadać premke :D bez tego to jedynie pvp, nic z pve nie czeka na darmowych graczy.

polecam Rifta da się spokojnie grać bez wydawania kasy do tego za gold w grze można na aukcji kupić Gemsy(płatna waluta) i tak jak wyżej pisali w rifcie jest co robić szczerze polecam jedna z gier które wciągnęły mnie na długie godziny gry :) ps gram od półtora roku gdzieś i nadal gram :)

1. nie wiem.2. Rift > Archage3. Rift > Archage4. PVP dla mnie lepsze w Rifcie, Archage, Tutaj natomiast masz 4 skilli ;D5. Rift > Archage6. w Archage musisz posiadać premke bez tego to jedynie pvp, nic z pve nie czeka na darmowych graczy.

Nie oceniaj gry w którą nie grałeś.

1. ok 25 GB

2. Jeżeli uzbierasz na patrona możesz grać normalnie :)

3. W AA miałem z kim grać...

4. W AA PvP jest dynamiczniejsze.

5. Tu wygrywa Rift

6. W AA jak wiemy jest Patron... możesz poradzić sobie bez niego.

PvP: AA

PvE: Rift

Ja dopowiem tak wybieraj RIFTA PvP Rift, PvE Rift, masz co robić naprawdę polecam tam się nie będziesz nudził :)

Ja napiszę to tak jeśli kupisz choć 1 raz patrona dawaj w AA naprawdę świetna gra z multum rzeczy do roboty, jak nie chcesz płacić i grać bez spiny graj w Rifta, też się nie będziesz nudził

A może najlepiej jak sprawdzi sam obie gry i wtedy będzie najlepiej ja tak robie :)

W tej chwili ściągam Rifta, więc raczej się tam będziemy widzieć :D

Siema, mam problem z wyborem między tymi dwoma grami, o których mało co słyszałem i mam w związku z tym parę pytań.

1.Ile waży i jedna i druga gra (ile będę musiał ściągnąć, bo dysk to nie problem)?

2.Jak jest z IS i czy jest p2w bądź nie?

3.Jak dużo ludzi gra na serwerach (porównanie, w której grze więcej)

4.Coś o pvp w obu grach jakbyście mogli powiedzieć

5.Optymalizacja
6.Czy istnieją jakieś iście kretyńskie ograniczenia, które mogą porządnie wk***ić (jak w Neverwinter).

Za każdą informację będę wdzięczny.