Rift vs TERA US

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dwoma tytułami dla których kiedyś tam poświęciłem jakiś czas gry(max lvl) i szczerze wam powiem że nie mogę zdecydować która gra jest lepsza a w tym samym ciekawsza. I dlatego chciałbym abyście także wypowiedzieli się na ten temat oraz pomogli mi w wyborze.

Chciałbym abyście kierowali się w czasie oceny między innymi:

-system PvP

-system PvE(fauna i flora)

-poziom trudności instancji(dungeonów)

-rozwój klas postaci(aby nie latały klony)

-przede wszystkim end-game który tytuł ma bardziej rozbudowany i ciekawszy.

Mam nadzieję że pomożecie mi w wyborze i olśnicie mnie czymś czego jeszcze nie zauważyłem w owych tytułach.

czesc fuji ;p

1 rift w terze pvp jest drewniane jak i walka

2 Tera no grafika i wilkosc mobow jest super

3 rift

4 rift w tera jak nie lecisz pod build jestes nikim a w rifcie jak cos spieprzysz to za free prawie wyzerujesz soule

5 nie za bardzo moge ocenic i ciezko mi bo obie gry maja duzo do zaoferowania na koniec ale mysle ze bardziej rift (majac na uwadze częstsze upy)

wiem wiem rozjasniłem ci cale zycie nie ma sprawy ;p

Magar "w tera jak nie lecisz pod build jestes nikim" rozwaliłeś mnie. Jaki build człowieku ? Jedyne co to glyphy i cruxy. Glyphy kupujesz i lotasz z instancji i włączysz i wyłączasz kiedy chcesz. Cruxy można wylotać i też są dostępne w shopach wystarczy ustawić je pod swoją grę a nie jak inni Ci podają. Każda gra ma swój system i wystarczy go zrozumieć żeby dobrze grać.

gralismy obaj w terea i jak było ? musisz miec specjalnie ulozony glyphy pod build

btw w kazdej gzre jest "wiesz jak grac wiec mozesz grac sam" ale i tak kazdy googluje buildy

czy to PoE czy Rift czy tera

Rift przewyższa Terę w każdym aspekcie.

Do PoE owszem bo tam build jest cholernie ważny i jak w coś źle dasz to masz lvl w dupe. Ja w Terze nigdy nie skopiowałem żadnego buildu. I to jest proste i nie ma w tym większej filozofii. Zakładasz te które tobie odpowiadają i dobrze Ci się z nimi bije i git. Ja w Rifta grałem krótko bo mnie strasznie znudził więc nie mi oceniać tą grę. Magar ludzie to ignorują ponieważ online to nie kolejny solo player tylko gra sieciowa gdzie napotykasz innych ludzi. Gra samemu jest strasznie nudna. Jakbym miał grać w tere sam to bym chyba nawet capa nie dobił.

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dwoma tytułami dla których kiedyś tam poświęciłem jakiś czas gry(max lvl) i szczerze wam powiem że nie mogę zdecydować która gra jest lepsza a w tym samym ciekawsza. I dlatego chciałbym abyście także wypowiedzieli się na ten temat oraz pomogli mi w wyborze.

Chciałbym abyście kierowali się w czasie oceny między innymi:

-system PvP

-system PvE(fauna i flora)

-poziom trudności instancji(dungeonów)

-rozwój klas postaci(aby nie latały klony)

-przede wszystkim end-game który tytuł ma bardziej rozbudowany i ciekawszy.

Mam nadzieję że pomożecie mi w wyborze i olśnicie mnie czymś czego jeszcze nie zauważyłem w owych tytułach.