Rift

grałem kiedyś w rifta na free acc teraz chce wrocic ale juz na full ktory serwer polecacie?

ja gram na Bloodiron i nie jest źle, serwer PvP, co prawda na low lvl kogoś spotkać trudno jest (było), ale potem się rozkręca, zresztą większość q robisz solo bez problemu, a co do dungów, samo tobie znajduje członków do party więc nie ma problemu z drużyną

trochę znudziła mi się gra moim tankiem, i planuje zrobić nowego ale trochę go zmienić, może inny soul dać, więc daj znać kiedy zaczynasz możemy wystartować razem

czyli coś ala dungeon finder w wowie tam jest?

tak jest dungeon finder, są tez takie opcje aby szukało tobie teamu do zrobienia q gdzie trzeba więcej niż 1 osobę żeby zabić elite, i jednym kliknięciem przenosi ciebie na areny pvp i inne duperele, a do dugeona pakuje ludzi z wszystkich serwerów, więc jak grasz na słabo zaludnionym serwie i tak zbierze tobie pakę z innych serwerów

co do grania, dzisiaj o 18 po pracy mogę zacząć grę, do powiedzmy 9- 10 w nocy

po jakiej stronie grasz? ja jeszcze na free jestem i czy moge wybrac sobie serw?full kupuje w piatek/sobote

gram po stronie Guardians, a na free nie możesz chyba, dla triala jest specjalny 1 serwer

i sobota była by tip top, akurat mam wolne posiedział bym trochę dłużej

@Up flashgordon.

Ile jest serwerów zaludnionych na full? Są w ogóle jakieś? Bo do rifta ciągnie mnie tani abonament, a wow już nudny po paru ładnych latach. Nie lubię biegać samemu po mapie.

@up dołączam się do pytania bo też bym chętnie zagrał, tylko czy jest sens

na full żadnego nie ma, w grze spotkasz mało ludzi (nie będę słodził), ale bez problemu znajdziesz party bo jest międzystrefowy dungeon finder (maksymalnie czekasz 15 minut robiąc q przy okazji), no i niestety będziesz samemu sporo biegać po mapie, ludzi kupa w mieście stoi, raz na 20 minut spotkasz z 3- 4 osoby podczas zwiedzania ;]

Edit:

była pomyłka zamiast q tracker miał być dungeon finder, poprawiłem

A kiedy jest pierwszy battleground albo dungeon? I dlaczego nie moge na free opróżnić plecaka?;>

Hmm, a nie wiecie czy rift nie miał przypadkiem przejść na f2p?

Ja nic takiego nie słyszałem

@Up flashgordon.Ile jest serwerów zaludnionych na full? Są w ogóle jakieś? Bo do rifta ciągnie mnie tani abonament, a wow już nudny po paru ładnych latach. Nie lubię biegać samemu po mapie.

Jeżeli chodzi o zaludnienie wczoraj na icewatch było high z rana jest medium ale to serwer PVE ja gram tam :)

dungeony zaczyna się od 15 lvl, potem następny już jest na 17 i tak do 50, są rajdy 10 i 20 osobowe, potem jak masz lvl cap, dungi stają się trudniejsze i bardziej rozbudowane bo możesz iść na nie z opcją expert/master, a battlegroun chyba od 20, na prawdę panowie w RIFT jest co robić, tylko fajnie zacząć w 2- 3 osoby, bo na początkowych mapach mało ludzi lata

a co do F2P, twórcy gry mówili w wywiadach że RIFT nie przejdzie na F2P choć by się waliło paliło, że wystarczy im 300k graczy opłacających abonament aby ta gra funkcjonowała w takim systemie

na icewatch na początkowych mapach widac co chwile kogoś :)

Co do "wzbraniania się" Trionu przed przejściem na f2p, to już nie jestem tego taki pewien jak kiedyś.

Teraz kiedy odszedł Scott Hartsman, który był głównym przeciwnikiem f2p, nic już nie stoi na przeszkodzie do Rifta F2P. Przyznaję jednak rację panu Scottowi, że Rift nie jest produkcją dla modelu f2p. Jeśli już, to b2p.

Źle się dzieje po odejściu Scotta z Trionu. Nie gram, ale dochodzą do mnie głosy, że komunikacja między graczami a devsami już całkiem się zerwała.

Wątpie czy pójdzie na F2P abonament zbyt tani jest ale oczywiscie podniosło by to jako tako populacje w grze ale w sumie ja nie narzekam co chwile widze kogos:)

Trion nie zrobi z Rifta F2P a jedyny powód dla którego spekulujecie na ten temat to to że was na niego nie stać...

jest to bardzo dobra TANIA gra (abonament nie jest drogi)

Support Trionu jest rewelacyjny , no i spore dodatki dające ogrom fun'u

Podsumowując jak ktoś szuka dobrego p2p z systemem point n click to Rift jest bardzo dobrą propozycją

grałem kiedyś w rifta na free acc teraz chce wrocic ale juz na full ktory serwer polecacie?