Risen 2 Mroczne Wody -mało fps ;/

Witam przybyszów ! ^^ Otóż mam problem z grą Risen 2 Mroczne Wody, a dokładniej mam strasznie mało fps pomimo tego że mam praktycznie wszystkie ustawienia graficzne ustawione na najniższe. :/

Przedstawiam swój sprzęt:

Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 520

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHz

RAM: 4GB

System: 64-bitowy Windows 7

Dodam że grając w CS:GO na najniższych ustawieniach mam maksymalnie 40 fps, więc może mam za słabego kompa na takie gry :/

Proszę o wskazówki jak mógłbym rozwiązać swój problem :)

Raz, że Risen 2 jest niesamowicie źle zoptymalizowany, to jeszcze masz słabego kompa.

4GB do CS'a i Risena ok. Karta za słaba i procesor.

Zgaduję, że jak będziesz już kiedyś wymieniał, to pewnie płyta główna + zasilacz będziesz musiał kupić.

Same ramy są tanie (jak na sprzęt komputerowy.

Ale może niech się ktoś bardziej znany wypowie.

Sprawdziłbym czy nie uruchamia się on przez zintegrowaną kartę graficzną o ile ową posiadasz.

Zintegrowanej karty graficznej nie posiadam ^^

No, ale przed instalacją jak sprawdzałem swoje parametry do tej gry to pisało że niby wszystko jest "WYŚMIENITE" oprócz procka, bo jest "Bardzo dobry". Więc nei wiem o co tu chodzi :/

Kamp jest slabiutki, zwlaszcza ze w takiej grze jak cs go na najnizszych masz tylko 40klatek (a to malo wymagajacy tytul).

To w takiej grze jak Risen bedzie zdecydowanie mniej.

Niestety by grac komfortowo bedziesz musial pomyslec o zmianie skrzyni.

Kamp jest slabiutki, zwlaszcza ze w takiej grze jak cs go na najnizszych masz tylko 40klatek (a to malo wymagajacy tytul).To w takiej grze jak Risen bedzie zdecydowanie mniej.Niestety by grac komfortowo bedziesz musial pomyslec o zmianie skrzyni.

chyba przy 1080p ;d nic nie stoi na przeszkodzie, aby grać w niższej rozdziałce

chyba przy 1080p ;d nic nie stoi na przeszkodzie, aby grać w niższej rozdziałce

Graj sobie na 1080p, ale co Ty możesz wiedzieć o takiej rozdziałce mając I5 i GTX760.

Witam przybyszów ! ^^ Otóż mam problem z grą Risen 2 Mroczne Wody, a dokładniej mam strasznie mało fps pomimo tego że mam praktycznie wszystkie ustawienia graficzne ustawione na najniższe. :/Przedstawiam swój sprzęt:Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 520Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHzRAM: 4GBSystem: 64-bitowy Windows 7 Dodam że grając w CS:GO na najniższych ustawieniach mam maksymalnie 40 fps, więc może mam za słabego kompa na takie gry :/Proszę o wskazówki jak mógłbym rozwiązać swój problem

Mógłbyś pobawić się regulatorem napięcia, ale po co jak taktowanie słabe?

Nie wnikając w algorytmy i budowę Risena to nie oczekuj za dużo. Dual CPU coś tam robi, ale z ,, kupy bata nie ukręcisz ''.

Witam przybyszów ! ^^ Otóż mam problem z grą Risen 2 Mroczne Wody, a dokładniej mam strasznie mało fps pomimo tego że mam praktycznie wszystkie ustawienia graficzne ustawione na najniższe. :/

Przedstawiam swój sprzęt:

Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 520

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHz

RAM: 4GB

System: 64-bitowy Windows 7

Dodam że grając w CS:GO na najniższych ustawieniach mam maksymalnie 40 fps, więc może mam za słabego kompa na takie gry :/

Proszę o wskazówki jak mógłbym rozwiązać swój problem :)