Jakie są wasze opinie o tej grze twórców serii Gothic? Dla mnie to jest wielki niewypał- gra jest łatwiejsza niż można się spodziewać (o ile się odpowiednio walczy), fabuła jest przeciętna, świat śmiesznie mały, a poziom gry podnosi chyba tylko w miarę ciekawy system walk i niesamowity klimat.
Risen
No świat mały, ale aktualnie w to koksam i powiem, że gra jest bardzo fajna. Świetne dialogi. Masa questów. Dobra gierka.
według mnie gra jest świetna bo ma bardzo dobrą fabułę i klimat a właśnie o to mi chodziło i nie przeszkadza mi że świat był mały.
W małym świecie w sumie nie widzę nic złego, ale on ogranicza grę tak, że gracz czuje się jak zamknięty w puszce- pola do manewru nie ma, droga od startu gry do miasta (czyli najdłuższy dystans w grze) zajmuje ledko kilkanaście minut.
Ogólnie niezła,ale brak jej tego "gothic-owego" czegoś.Mapka jednak powinna być nieco większa(jakieś farmy,obozy myśliwych na pewno by dodały klimatu),no i system walki lepszy niż ten z G3.Szkoda tylko że od 3 rozdziału jest straszna sieczka.Liczyłem na trochę więcej,ale jednak podoba mi się.
Ja osobiscie wole mniejsze swiaty, ale bardziej dopracowane. Wezmy np. Obliviona. Swiat ogromny, ale nieciekawy, ciagle taki jakis nijaki. A potem wezmy np. Baldura. Swiat niyby zamkniety, dosyc maly, ale przy tym kazda lokacja jest "jakas". Pieknie rysowane nieznane krainy! To sie chcialo poznawac. A jak jest w przypadku Risena? Takie samo wrazenie? Osobiscie raczej nigdy w to nie zagram, bo nie trawie Gothic'ow, ale mimo to, jestem ciekaw jak ta gra ma sie w porownaniu do poprzednich:).
Jakie są wasze opinie o tej grze twórców serii Gothic? Dla mnie to jest wielki niewypał- gra jest łatwiejsza niż można się spodziewać (o ile się odpowiednio walczy), fabuła jest przeciętna, świat śmiesznie mały, a poziom gry podnosi chyba tylko w miarę ciekawy system walk i niesamowity klimat.