Robienie questów - czy opłacalne

Witam, zacząłem gre jakieś pare dni temu, nie wgłebiałem sie jakos w rozszyfrowanie gry i po prostu, robilem quest po quescie dalej. Widze, że za nie jest strasznie mało expa, więc smiem twierdzić, że to grindówka. Czy opłacalne jest robienie questów, czy to ma jakiś wgl sens? Dzieki z góry za odpowiedz i przepraszam, jezeli zadaje jakies banalne pytanie :).

Tak, opłaca się.. Powiększenie eq/Contributions - w większości po to się je robi ;P

Ta z tego co zauwarzyłem w tej gierce to expi się grindując a questy są potrzebne na contribution pointsy itp

Z tym questami troche sie tu gubie, mega chaotycznie jakos to rozwiazane jest. Są jakies gotowe poradniki co jak i gdzie?

w okienku misji masz takie coś jak "suggestion" i tam masz opisane w miarę ważniejsze zadania a te takie poboczne na farmach itp opłaca się robić jak chcesz więcej contribution points albo czasami są wymagane do Knowdlege

Z tym questami troche sie tu gubie, mega chaotycznie jakos to rozwiazane jest. Są jakies gotowe poradniki co jak i gdzie?

questy są tu normalnie poukładane, chyba że sam sobie prowadzisz chaos ustawiając by wszystkie rodzaje questów były jednocześnie aktywne, no niestety nie da się robić wszystkich Q na raz, bo nie wyjdziesz z miast przez kilka dni :D

Ja jak lvlowałem i do czasu zrobienia story line z Valencji miałem odpalone questy COMBAT

Teraz mam odpalone Combat, Others, Explore/Trade i na razie styka jest spokój.

Gra nie jest grą dla leniwych i nic w sumie za ciebie się samo nie zrobi :D

Witam, zacząłem gre jakieś pare dni temu, nie wgłebiałem sie jakos w rozszyfrowanie gry i po prostu, robilem quest po quescie dalej. Widze, że za nie jest strasznie mało expa, więc smiem twierdzić, że to grindówka. Czy opłacalne jest robienie questów, czy to ma jakiś wgl sens? Dzieki z góry za odpowiedz i przepraszam, jezeli zadaje jakies banalne pytanie :).