Robione liquidy

Siemka, otóż mam takie pytanie do osób które bawią się w bawienie własnych liquidów do e-papierosów. Sam mam ochotę się za to zabrać lecz nie za bardzo wiem jak, wiem jakie rzeczy potrzebuje kupić, a do sylwestra chciałbym już coś sam zrobić.
1.Ile bazy nikotynowej dodać do buteleczki o pojemności 10ml?
2.Ile gliceryny dodać, także do buteleczki o pojemności 10 ml?
3.Ile aromatu dodać do takiej buteleczki?
4.Czy robienie takiego olejku samemu jest opłacalne czy lepiej kupować już zrobione?

Najpierw to podaj jaką masz baze i aromat ;)

http://skrypty.info.pl/kalkulator.html (Może ci się przydać)

Jeszcze nie zamawiałem niczego, ale myślę, że w poniedziałek zamówię, więc w przyszłym tyg, będę miał. Tylko nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, lepiej zamówić glicerynę i nikotynę osobno, czy może już wymieszane?

Ja kupuję bazę VPG 70/30 Plus, jest bardzo dobra i jest to już gotowa do dodawania aromatów baza, więc odpada problem liczenia ile tego i ile tamtego. Co do aromatów do zależy od intensywności smaku, na 10ml buteleczkę mięty na przykład dodaję 5 kropelek, tego aromatu sex on the bitch 7 kropelek, a jabłka chyba 10 dawałem. Co do ostatniego pytania, oczywiście, że bardziej opłaca się mieszać samemu. 100ml gotowego liquidu kupisz za mniej więcej 100zł (tyle mi wychodziło jak jeszcze gotowe kupowałem) teraz jak mieszam, to uśredniając koszt aromatów za 100ml płacę jakieś 22-23 zł. Plus dodatkowa zaleta, że możesz komponować smaki, mieszać aromaty tak by powstały nowe smaczne liquidy, ja jakiś czas mieszałem jabłko, miętę i cytrynę i miałem tymbarkowy liquid, czy wiśnie, czekoladę i jakieś inne aromty na taki ciężki, słodki deserowy smak. Wszystko zależy od znajomości smaków.

Ok dzięki, a możesz jeszcze tylko powiedzieć gdzie kupujesz bazę?

u mnie w mieście jest mała sieć sklepów z liquidami, nie sadzę, że jest gdzie indziej, ale w joyu możesz spróbować czy innym sklepie, wszędzie powinni to mieć.

Hmmm, a uda mi się kupić bazę na stoisku z e-fajkami i zwykłymi liquidami czy raczej mają tylko swoje produkty?

te małe stoiska w galeriach z reguły mają tylko markowe produkty, ale są też stoiska sklepów, a nie jakiejś firmy i tam mogą to mieć, ja korzystam z oferty sieci sklepów http://e-papierosy.bialystok.pl/ wysyłają na zamówienie, więc możesz z tej strony kupić, jeszcze się nie przejechałem na ich asortymencie

Ok, dziena za pomoc :D, do zamknięcia.

Nie ma problemu, miłego buchania :)

Siemka, otóż mam takie pytanie do osób które bawią się w bawienie własnych liquidów do e-papierosów. Sam mam ochotę się za to zabrać lecz nie za bardzo wiem jak, wiem jakie rzeczy potrzebuje kupić, a do sylwestra chciałbym już coś sam zrobić.
1.Ile bazy nikotynowej dodać do buteleczki o pojemności 10ml?
2.Ile gliceryny dodać, także do buteleczki o pojemności 10 ml?
3.Ile aromatu dodać do takiej buteleczki?
4.Czy robienie takiego olejku samemu jest opłacalne czy lepiej kupować już zrobione?