Piszcie tu o tym jakich zespołow / wykonawców słuchacie i ulubione kawałki To ja zacznę:
Słucham Three Days Grace a ulubione piosenki to Time of dying , Pain , Animal I Have Become .
Piszcie tu o tym jakich zespołow / wykonawców słuchacie i ulubione kawałki To ja zacznę:
Słucham Three Days Grace a ulubione piosenki to Time of dying , Pain , Animal I Have Become .
Ja uwielbiam rock, niestety jak dla mnie jest on teraz 'psuty' przez 'chloptasiow i dziewusie - plastiki'. Coraz wiecej slysze pop-rock'u, anizelisz punk'u czy hard rocka. Moimi ulubionymi zespolami rockowymi sa RHCP, GnR i Priestess.
Moim zdaniem można by ten temat jakąś podciągnąć pod kącik metala, ale dobra...
Z rocka lubie Three Days Grace (mój pierwszy rockowy zespolik), Crossfade, Theory of the deadman, Nickelbacka, i Limp Bizkit'a.
Ho ho, temat w sam raz dla mnie . Trochę tego będzie, więc przygotować notesik i długopis
.
Linkin Park(zespół który wprowadził mnie w ten gatunek, tylko wole te starsze piosenki, nowe to już nie jest LP), Three Days Grace, Thousand Foot Krutch, SoAD, Rise Against, Breaing Benjamin, Zebrahead, Skillet, Not Tonight Josephine, Egypt Central, Bayside...chyba wszystkie X3. No, może jeszcze 30 Second To Mars, ale czy to jest zespół rockowy to się można kłócić.
Z zagranicznych: Guns n Roses, Aerosmith, Queen, Nickelback, Linkin Park, Red Hot Chilli Peppers, U2, Metallica.
Z polskich: Lady Pank, IRA, Perfect, Myslovitz, Republika.
@UP
Super, że wymieniłeś Polskie zespoły, już mało kto słucha Polskich.
Ira świetna jest! Z zagranicznych GnR. Ogólnie wole cięższą muzykę.
Ogólnie x2 temat raczej można podciągnąć pod kącik metala, tam już była mowa ten o Rocku.
Ho ho, temat w sam raz dla mnie . Trochę tego będzie, więc przygotować notesik i długopis .Linkin Park(zespół który wprowadził mnie w ten gatunek, tylko wole te starsze piosenki, nowe to już nie jest LP), Three Days Grace, Thousand Foot Krutch, SoAD, Rise Against, Breaing Benjamin, Zebrahead, Skillet, Not Tonight Josephine, Egypt Central, Bayside...chyba wszystkie X3. No, może jeszcze 30 Second To Mars, ale czy to jest zespół rockowy to się można kłócić.
Wymieniłeś kilka metalowych zespołów, np. SoaD
Mój ulubiony zespół to Papa roach a moje ulubione piosenki to: getting away with murder, Hollywood whore, between angel and insects, last resort, blood brothers
Ja polecam Avenged Sevenfold
W sumie to metal jest odmianą rocka, więc można na temat rocka rozmawiać w kąciku metala, ale niech wam będzie.
Osobiście rocka jako takiego słucham niewiele, przeważnie grunge i metalu. Moje ulubione zespoły rockowe to Pink Floyd oraz Led Zeppelin, a z polskich Oddział Zamknięty (warto odsłuchać ).
Też lubie skały! Ktoś kolekcjonuje?
Perfekt, Dzem i O.N.A to solidny poziom na naszym podworku. Z zagranicznych to same legendy ;DD Deep Purple, Pink Floyd, AC/DC, Led Zeppelin, Black Sabbath(rock?) i moj brat Hendrix. No i czasem RHCP.
Podtrzymuje stwierdzenie że prawdziwy rock i metal praktycznie wymarł po fajfusach z brudnymi włosami typu cobain. Teraz zostały wynalazki z emoboyami. Na szczęście został stare kapele typu AC/DC, KISS, Megadeth. Aha, i grunge ssie bo nie ma solówek.
Ja tam słucham z zagranicznych GnR , Black sabbath , Nirvana , Iron Maiden , Kiss , Metallica.
Z polskich: KAT , Legion , Dżem
@up Do d*py z solówkami Grunge i tak jest *********
The who Rolling Stones Black Sabbath Led Zeppelin
Dropkick Murphys
offspring
bad religion
social distoration
breaking benjamin
rise against (bardziej hard)
sporo ale nie pamietam:D
kuboz G'n'R to rock ? od kiedy? metallica tez?
według mnie metallica z trash metalu przeszła do jakiegoś alternatywnego rocka
Dropkick Murphys
Rise Against
Nirvana
I specjalnie dla tych co mówią że Soad to rock wymieniam także ten właśnie zespół
#2up
'Pjona' za gust muzyczny!
Moja ulubiona lista:
-Red
-Gunsi
-Three Days Grace
-RHCP
-We Are The Emergency
-Thousand Foot Kruth
-ACDC
-SOAD
-The Offspring
-30STM
I jeszcze więcej...
ostatnio to słucham tego:
SHAKRA - Ashes To Ashes
( pare swietnych kawałków na tej płycie)
Hypnogaja - Too Fast
Shinedown - Son of Sam
Alter Bridge- Ties That Bind
Finger Eleven - Good Times
Guano Apes - Lords Of The Boards http://www.youtube.com/watch?v=2bHm_Lo2DgM
B.E.T.H. - Otwórz oczy
Farben Lehre Mam w d*pie
Bracia - Jutro zmienię wszystko
i setki innych