ToME dopiero sprawdzam, są jakieś łatwe do odblokowania klasy ? Bo szczerze mówiąc te początkowe mi coś słabo leżą.
Hmm, co prawda dawno nie grałem i nie sprawdzałem czy coś zmienili od ostatnich patchy ale..
1. Cursed - Idziemy daleko na wschód, gdzieś obok lasów powinien zatrzymać Cię drwal proszący o pomoc, zgadzamy się i zaprowadzi nas do małej wioski wyrżniętej przez opętanego wojownika, pokonujemy go i po rozmowie dostajemy profesje Cursed.
2. Mag - Po przebiciu się przez pierwsze dwa/trzy podziemia waracamy do pierwszej wioski, powinna być zaatakowana przez Elementali, po (bardzo ciężkiej) walce dostajemy questa, wykonujemy go, rozmawiamy z kapłanką/czarodziejką i mamy Maga.
3. Summoner - Nie wiem czy nadal działa ten trik, ale summonera odblokowałem spotykając na samym początku gry... potwora zdolnego przyzywać bestie, po obejrzeniu jak rzuca zaklęcie odblokował się Summoner, ale teraz z tego co pamiętam twórca uprościł początek i usunął szanse pojawienia się tak potężnych potworów na starcie gry.
4. Anothril - Dziwna profesja przypominająca trochę Priesta z WoW'a, dostajemy go po przejściu wszystkich podziemi na początku gry i przeniesieniu się na następny kontynent, ratujemy kapłana/kapłankę zaatakowaną przez Orka i gotowe.