Rohan Online

Witam. Zrobiłem taką ankietę, proszę wybrać odpowiedzi i uzasadnić swój wybór.

Z góry dziękuje za udział w ankiecie.

Kiedyś grałem ale ot takie mi mmo. Specjalnie mnie nie wciągnęło, grafika średnia, ogólnie gra przeciętna.

Grałem w Rohana dość długo, było całkiem przyjemnie, no ale w końcu zacząłem zauważać wady. Gra ma bardzo ładną oprawę graficzną, sporo skili, nie wszystkie efektowne, PvP jest trochę śmieszne bo stoisz na przeciwko kolesia i klikasz 1-x . Oczywiście są walki mass PvP GvG itp, ale trzeba się trochę nagrać żeby zdobyć przynajmniej ten 5x lv, aby coś zrobić. Fajny jest system craftu, ale po jakimś czasie staję się on bardzo denerwujący. Kolejnym minusem jest to, że dalej niż 4x lvl bez kupna czegokolwiek za pieniądze będzie ciężko, ale da się grać, jednakże z kasa, i itemkami będzie przesrane. Jest trochę hakerów, ale to wszędzie są. Bardzo fajnie gra się w party, ale na wyższych lvl'ah bez scrool'a nie da rady, Jest to jak już gdzieś na tym forum ktoś pisał "Najdroższa gra free MMORPG" (nie wiem czy cytat potrzebny ale niech jest). No i na koniec dodam, że jest to 100% grindówka, gdzie nie opłaca się robić questów, poza tymi na kasę. To tyle ode mnie. Dziękuję i pozdrawiam.

P.s jak coś nie jasne to wybacz, jak chcesz jeszcze jakieś info to pisz.

gdzieś na tym forum ktoś pisał "Najdroższa gra free MMORPG"

offtop: bzdura! Allods jest droższy.

Podtrzymuje przeciw ^^ ;]

Zgadzam się z Yell.

Grałem w nią dość długo , chyba najdłużej ze wszystkich gier w które grałem (oprócz Cabal'a - 2 lata) :P.

Później mi się znudziła (jak wszystkie) , może dlatego że do wszystkiego mam słomiany zapał i nie umiem nic na to poradzić :P.

Pozdrawiam.

Gra jest taka sobie, moim zdaniem klimatu tam nie ma wcale... Jedyne co fajne, to to że gra jest zmuszona do gry w grupie, grafika jak na te czasy przeciętne. Gra jest dość droga, i nie ma co kłamać jest p2o. Tyle ode mnie...

Pograłem w tą grę jakiś tydzień i zaobserwowałem rzeczy następujące :

-Grafika jest średnia. Nie jest ona słaba , ale nie powala jakością ^^

-Grind , grind , grind i od czasu do czasu party , ale też grind ^^

-PvP to bezmyślne ustawienie się 2 kołków i klikanie na zmianę 2 hotkeyów ... uuuum Pasjonujące ^^

-Jak tu już napisało kilku kolegów. W późniejszych etapach rozgrywki gra kosztuje. Ja bym to nazwał p2e (pay to exp :P)

-Gra nie wnosi nic nowego do świata mmo.

-Craft taki sam jak wszędzie indziej ^^ Nie ma szału ;P

Podsumowując :

Rohan online to taki typowy mmo szaraczek , który nie powala na kolana , ale na pewno znajdzie sobie paru zwolenników.

Pograłem w tą grę jakiś tydzień i zaobserwowałem rzeczy następujące :-Grafika jest średnia. Nie jest ona słaba , ale nie powala jakością ^^-Grind , grind , grind i od czasu do czasu party , ale też grind ^^-PvP to bezmyślne ustawienie się 2 kołków i klikanie na zmianę 2 hotkeyów ... uuuum Pasjonujące ^^-Jak tu już napisało kilku kolegów. W późniejszych etapach rozgrywki gra kosztuje. Ja bym to nazwał p2e (pay to exp )-Gra nie wnosi nic nowego do świata mmo.-Craft taki sam jak wszędzie indziej ^^ Nie ma szału ;PPodsumowując :Rohan online to taki typowy mmo szaraczek , który nie powala na kolana , ale na pewno znajdzie sobie paru zwolenników.

Czyli wiesz 1% wszystkiego.

Co do grafiki to jest dobra.

Grind i grind? Hm... grałeś w pt powyżej 50lv? Nie? to właśnie takie party od 50lv + przynosi na prawdę świetną zabawę. Jeżeli jeszcze z kumplami to na prawde fajnie jest.

Tutaj nie wbijesz lv bez party.

Co do Pvp? Wiesz co to jest wojna o miasto? W sobote o 22jest walka o miasta, najsilniejsze gildie walczą na dużej arenie. A w ciągu tygodnia troche słabsze. I właśnie to przynosi najlepszą zabawe. Nie znajdziesz takiego odczucia w żadnej innej mmo. A pvp to tylko dodatek w tym momencie do tego jest.

Musisz wbić wyższy lv by ocenić grę. Bo przy mniejszym lv to każdy powie podobnie.

Z 30-40lv nie ma sensu iść na TB i TW czyli wojny o zamki.

Craft połączony z przyjemnymi rzeczami bo przecież trzeba pozbierać gemy(kamienie) zrobić z nich części itp.

I tak dalej.

Pograj z 4/5 miechów wbij chociaż 60lv i popatrz.

Rohan Online ma bardzo dużo zwolenników.

Najlepszym dowodem na to jaka ta gra jest... nienadzwyczajna to to, że na początku bety żeby zagrać w rohana trzeba było ściągnąć Clienta Rapplez'a i pobrać patche do Rohana. Wtedy to była żywa kopia Rappllez.

@Down Amen!

Pfff expienie w party. To ci nowina. No po prostu wspaniałość i oryginalność sama w sobie.

Obrony miasta Łał !!

300 lat temu już jak grałem w WoWa to horda robiła aliantom wjazdy na miasta i odwrotnie. Poza tym w trylionie innych gier expi się w party i odbija zamki.

Grafika dobra ?? Dalej opieram się , że średnia bo ta gra zwyczajnie jest średnia...

Nie mam zamiaru maltretować się tyle czasu w grę , która odrzuca mnie po 2 dniach....

Więc skoro nie pasuje ci moje zdanie to olej je, graj w tego swojego Rohanka i dalej wmawiaj sobie jaki to on jest fajny :D

W same Mmorpg-i nie gram już od pół roku.

A co chciałbyś nowego w tej grze? Gra wydana ok 2/3 lat temu, a Ty wyznajesz nam swoje odczucia na temat tej gry po szerokim pasmowym czasie.

Rohan Online był ostatnim mmorpg. Zdecydowałem się zakończyć grę z różnych przyczyn.

Ale każdy wyjadacz gier mmorpg zna podstawową zasadę... nie określa się gry po 1/2 dniach, a nawet po tygodniu.

Więc skoro nie pasuje ci moje zdanie to olej je, graj w tego swojego Rohanka i dalej wmawiaj sobie jaki to on jest fajny

Ustosunkowałem się wyżej do tego zdania.

Yyyy.. Rohan Online był, jest i będzie dobrze zakwalifikowaną grą. Dużo polaków w nią gra.

Zapraszam na forum, które cały czas działa na pełnych obrotach. KLIK!!

Trzeba znać tą różnicę, że nie porównuje się gry F2P do P2P, bo myślę, że jak sugerujesz Wow-a to tylko na płatnym bo na pewno wiesz, że privy są nie opłacalne ze względu na ich poziom.

graj w tego swojego Rohanka i dalej wmawiaj sobie jaki to on jest fajny

Rozumiem, że pewnie zdenerwowałeś się, a na końcu już zacząłeś pierwsze zdania które podżega do kłótni.

Jak bym nie miał co robić tylko kłócić się o coś co nie ma głębszego sensu to szedł bym dalej w swoje.

Ale zasada jest taka, że każdemu podoba się inny rodzaj gry i grafika, ale nie mówimy że jest najgorzej, jak nie jest.

Mi na przykład nie podoba się Cabal Online, a ma wielu fanów w szczególności w Polsce. Można podać przykład tez Mu Online, dobra gra ma wielu fanów, ale mi też nie podchodzi.

Tak już jest i będzie. Nikt tego nie zmieni.

Dlatego nie krytykujmy starajmy się wyciągnąć jak najwięcej pozytywnych rzeczy z gier mmorpg.

O nie misiu. Ja od samego początku podkreślałem , że ta gra jest średnia , ale skoro jakiś koleś rzucił we mnie jakimiś sapami i starał się pokazać jak to on się zna to nie będę siedział bezczynnie. Dobra koniec offtop...

Skoro ja nie wiem nic o Rohanie (z czym się nie zgadzam) to szczerze to pierdo*le , ale to nie zmieni faktu , że ta gra dalej jest ŚREDNIA !!

Witam. Zrobiłem taką ankietę, proszę wybrać odpowiedzi i uzasadnić swój wybór.

Z góry dziękuje za udział w ankiecie.