Rola Supporta

Jak wiadomo, w lolu trzeba mieć nie jedną pozycję, a kilka. Więc mid nie dla mnie, tak samo jungla. Topa mam ogarniętego, adc swoje ulubione postacie posiadam - pozostaje support. Jak wiadomo nie przyciągałem, uwagi do tej roli. Jednak różnorodność tej pozycji daje niezłe kombinacje. Są postacie bufujące, jak i bardziej nastawione tankwo.

A przydało by się kilka rad, jak grać supportem - co robić, a czego nie robić. Bulid iść w stronę bufów, a może bardziej tankowe przedmioty ?

Chciałbym aby ktoś napisał mi kto gra, na tej pozycji. Z supportów posiadam tylko : taric'a, blitz, Leonę, nunu, annie, oraz fidle.

Więc czekam na konkrety :)

Ja jeżeli grałem Supportem to zawsze był to Thresh albo Taric w Gejowskiej Zbroi. Rola Support'a wbrew pozorom wcale nie jest taka łatwa. Przede wszystkim liczą się dobre wardy ustawione w najważniejszych punktach (kontrola mapy kluczem do zwycięstwa) oraz utrzymywanie swojego AD-Carry przy życiu nawet kosztem swojego. Build zawsze rób sytuacyjny. Nigdy nie wiadomo co może się przydać. Zależnie od postaci bierz runy pod Tanka bądź typowe na generacje Gold'a. To samo tyczy się masterek. A najlepszym sposobem by zobaczyć co robić, a czego nie jest oglądniecie kilku/nastu aktualnych meczy profesjonalnych graczy (bez problemu znajdziesz na YT). Pozdro.

Jak wiadomo, w lolu trzeba mieć nie jedną pozycję, a kilka. Więc mid nie dla mnie, tak samo jungla. Topa mam ogarniętego, adc swoje ulubione postacie posiadam - pozostaje support. Jak wiadomo nie przyciągałem, uwagi do tej roli. Jednak różnorodność tej pozycji daje niezłe kombinacje. Są postacie bufujące, jak i bardziej nastawione tankwo.

A przydało by się kilka rad, jak grać supportem - co robić, a czego nie robić. Bulid iść w stronę bufów, a może bardziej tankowe przedmioty ?

Chciałbym aby ktoś napisał mi kto gra, na tej pozycji. Z supportów posiadam tylko : taric'a, blitz, Leonę, nunu, annie, oraz fidle.

Więc czekam na konkrety :)