Cześć, jako już osoba po 30 z nie zadłuża ilością czasu. Szukam mmo (byle nie z abonament i nie tibia) która ma klimat oraz gildie/klan/ społeczeństwo polskie(jak zwał, tak zwał) ktorzy bawią się w Rolę Play. Nie patrzę na grafike itp. Liczy się klimat dla przyjemnego grania raz na jakiś czas.
( Ponad 15 lat temu grałem w L2 na serwerze Role Play i mam miłe wspomnienia )
Role Play mmo
Akurat najbardziej znane z RP gry masz obie na abonament, nie wiem czy w SWOTR nie znajdziesz jakiś gildii RP (nie grałem w SWOTR, nie podoba mi się) z tego co widziałem w necie to jakieś są ale inglisz jedynie.
Najszybciej i najskuteczniej bylo by poszukać mocno RP priva WoW, ale to też pewnie polaków niewielu znajdziesz, ponownie nie wiem dokładanie jak wygląda sytuacja, gram na retailu.
Tak przeglądam stronę główną i można by sprawdzić LOTRO czy Runescape jeszcze, w GW2 mam chyba z 500h nabite z RP się nie spotkałem.
ja myślę że w gw2 jest dużo osób grających RP
Nie napisałeś chyba najistotniejszego - czy ma to być roleplay po polsku.
Praktycznie w każdym MMO znajdziesz społeczność do RP, pozostaje tylko kwestia jaki klimat i lore ci pasuje bądź jesteś z nim zaznajomiony.
Gdybym miał polecić dosyć ciekawe doświadczenie to na pewno byłaby to platforma BYOND i serwer Vanderlin, ale próg wejścia może trochę odstraszać.
GW2 , BDO, TnL, FF14
Myślę, że możesz spróbować The secret world
Gra ma już swoje lata i nie ma dużo aktywnych graczy, ale sama w sobie gra ma niesamowite “lore”, a w aktualnym stanie gry prawie wszyscy grają tam RP
TSW strasznie konta hakują, nie polecam podłączać karty.
Zapomniałem przecież o ESO, tam na 100% masz kupę graczy RP.
Często było widać świrów przy fontannach w mieście lub przy wyjściach z miast niektórych.
Sprawdź gw2 tam jest taka gildia nazywają się aiwe oni robią rp i to duże.
przy fontannach? to nieźle pojebani!
Ta, często półnagie Khajiit’y nabombane skoomą coś o serach śpiewały, w jakiejś małej bretońskiej mieścinie, nazwy nie pamiętam. W sobotę przeważnie.
Ja bym polecił BDO i ESO, może też GW2, ale dwa pierwsze na pewno. Każdy oferuje świetny klimat i nie naciska z czasem.
BDO uchodzi za najbardziej czasochłonne moim zdaniem, wielu streamerów przestało w to grać, bo niszczyło im życie
Co prawda nie MMO ale mozesz sobie poszukac RP serwerow do Neverwinter nights, podobno nadal zywe
To wychodzi na to, że muszę sprawdzić GW2. Dzięki ludziska
Nie mam nic przeciwko więc śmiało polecaj
@dendeshe - https://timo-uudev.itch.io/unending-universe
A tu jest wątek do innego forum, w którym napisałem o grze trochę więcej:
https://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?t=24229