Role Play mmo

Cześć, jako już osoba po 30 z nie zadłuża ilością czasu. Szukam mmo (byle nie z abonament i nie tibia) która ma klimat oraz gildie/klan/ społeczeństwo polskie(jak zwał, tak zwał) ktorzy bawią się w Rolę Play. Nie patrzę na grafike itp. Liczy się klimat dla przyjemnego grania raz na jakiś czas.
( Ponad 15 lat temu grałem w L2 na serwerze Role Play i mam miłe wspomnienia )

Akurat najbardziej znane z RP gry masz obie na abonament, nie wiem czy w SWOTR nie znajdziesz jakiś gildii RP (nie grałem w SWOTR, nie podoba mi się) z tego co widziałem w necie to jakieś są ale inglisz jedynie.
Najszybciej i najskuteczniej bylo by poszukać mocno RP priva WoW, ale to też pewnie polaków niewielu znajdziesz, ponownie nie wiem dokładanie jak wygląda sytuacja, gram na retailu.
Tak przeglądam stronę główną i można by sprawdzić LOTRO czy Runescape jeszcze, w GW2 mam chyba z 500h nabite z RP się nie spotkałem.

ja myślę że w gw2 jest dużo osób grających RP

Nie napisałeś chyba najistotniejszego - czy ma to być roleplay po polsku.
Praktycznie w każdym MMO znajdziesz społeczność do RP, pozostaje tylko kwestia jaki klimat i lore ci pasuje bądź jesteś z nim zaznajomiony.

Gdybym miał polecić dosyć ciekawe doświadczenie to na pewno byłaby to platforma BYOND i serwer Vanderlin, ale próg wejścia może trochę odstraszać.

GW2 , BDO, TnL, FF14

1lajk

Myślę, że możesz spróbować The secret world
Gra ma już swoje lata i nie ma dużo aktywnych graczy, ale sama w sobie gra ma niesamowite “lore”, a w aktualnym stanie gry prawie wszyscy grają tam RP

TSW strasznie konta hakują, nie polecam podłączać karty.
Zapomniałem przecież o ESO, tam na 100% masz kupę graczy RP.
Często było widać świrów przy fontannach w mieście lub przy wyjściach z miast niektórych.

Sprawdź gw2 tam jest taka gildia nazywają się aiwe oni robią rp i to duże.

przy fontannach? to nieźle pojebani!

Ta, często półnagie Khajiit’y nabombane skoomą coś o serach śpiewały, w jakiejś małej bretońskiej mieścinie, nazwy nie pamiętam. W sobotę przeważnie.

Ja bym polecił BDO i ESO, może też GW2, ale dwa pierwsze na pewno. Każdy oferuje świetny klimat i nie naciska z czasem.

BDO uchodzi za najbardziej czasochłonne moim zdaniem, wielu streamerów przestało w to grać, bo niszczyło im życie :rofl:

Co prawda nie MMO ale mozesz sobie poszukac RP serwerow do Neverwinter nights, podobno nadal zywe