Romans

Podawajcie tytuły anime gdzie romans jest rozwinięty w wiekszym stopniu. Nie będę wymieniał jakie oglądałem bo jest tego tyle że bym nie był w stanie. Może polecicie coś czego nie oglądałem.

Polecam dwu częściową serię Nogizaka Haruka No Himitsu, oczywiście romans wg mnie na wysokim poziomie ; )

Oglądałem , czekam dalej na propozycje :P:)

No to może Akane-Iro Ni Somaru Saka? Niech Cie nie zwiodą pierwsze sekduny oni nie grają tu jakiejś większej roli(jeśli załączysz 1odc zrozumiesz)

Tutaj już może nie jest jakiś super romans aczkolwiek polecam na końcówce aż da się wzruszyć - H2O~Footprints in the sand

Jeśli może byc lekko poryty romans(hardkorowy dla głównego bohatera) to POLECAM - School Days

A jak masz ochotne na romans z duchem( moja ulubiona seria ostatnich miesięcy) - Tasogare Otome x Amnesia

Enjoy!

Edit: Przypomnial mi się taki typowy romans naprawdę - Suzuka

Toradora, ale to już pewnie oglądałeś, więc może Gosick? Anime jest w mojej osobistej topce, mimo że nie lubuje się w romansach - wole Shonen. Uczeń z Japonii idzie do jednej z najlepszych szkół na świecie, która znajduje się w jakimś małym państewku w Europie. Szkoła ta ma ogromną bibliotekę, w kształcie wierzy, w której spotyka dziewczynkę-geniusza. Lokalny detektyw, a zarazem jej brat, zwraca się do niej z pomocą przy rozwiązywaniu tych "trudniejszych" spraw. Nasz Japoński studencik postanawia się do niej przyłączyć. Więcej nie pisze, żeby nie robić spoilerów :3.

Clannad! ale to już na pewno oglądałeś :(

kaichou wa maid-sama ;3

@Rudi97

School days to najbardziej poje*ane anime jakie oglądałem. Ale mnie tak wciągnęło że oglądałem do 2.

Eh znam duzo tytulow ktore oparte sa na romansie ale romansu w nich tez nie za wiele jest.

Podam tytuly moze ci sie cos spodoba:

Bakuman

Eureka Seven

Cala seria Higashi no Eden razem z filmami.

A takie normalne romanse: Kaichou wa maid sama i Sukitte li na yo.

Zero no Tsukaima

Yosuga no Sora

Shakugan no Shana

Mirai Nikki

Pandora Hearts

Seikon No Qwaser

Inu x Boku SS

Hidan no Aria

Guilty Crown

Darker than black(romasne w 2 i 3 serii)

Clannad

Każde ma coś z romansem^^

Lovely★Complex << shoujo

Ichigo 100% << anime nie oglądałem ale manga jest świetna

Hatsukoi Limited << od autorki Ichigo 100%

Kami nomi zo Shiru Sekai << to bardziej komedia

Love Hina << klasyk, komedyjka

Ouran Koukou Host Club << genialne ale shoujo

School Rumble << to też bardziej komedia

Seto no Hanayome << znowu bardziej komedia

btw. najlepsze romanse znajdziesz w mangach, zazwyczaj nie robią adaptacji albo szybko ucinają (Ichigo 100%)

Chobits - cudeńko od CLAMP'a, manga lepsza either.

D.N.Angel - też raczej jako taki "must watch".

A dalej mi się nie chcę. xD

Wszystkie które wymieniliście oglądałem , tylko nie : D.N Angel , Guility Crown i tego Darker than black jakieś opinie na temat tych anime jaka tematyka tam jest , gatunek czysto romans czy typowe shoeny

1) Guilty crown - dziewczyna broń i chłopak który jej używa

2) Darker than black - 1 seria to sama akcja, ale ova i druga seria przeradza się w rozpaczliwe próby ratunku

D.N Angel mozna uznac za romans, Darker than black moze ma drobne watki romantyczne(raczej daleko od romansu) co do Guilty Crown jak najbardziej romans z elementami walki itp :]

co do tytulow

Brighter than the Dawning Blue Crescent Love

Nana

Touch

Love Hina

Looking up at the Half-Moon

Karin

Lamune

Ladies versus Butlers!

Cross Game

Kimi ni Todoke

Nodame Cantabile

Soul Link

Kobato

Inu x Boku Secret Service

Uta no Prince-sama: Maji Love 1000%

Maburaho

Saishuuheiki Kanojo

Strawberry Panic

Tonari no Kaibutsu-kun

Haiyore! Nyaruko-san

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers

DearS

To Heart

Fortune Arterial: Akai Yakusoku

Rizelmine

Bardzo mi się podobało anime "Kanon" z 2006 rok i "Air" , jeśli podobał ci się "clannad" to i to powinno ci przypaść do gustu bo też wydane przez Key i moim zdaniem są super:)

Crimson podałeś kilka tytuów których nie widziałem. Napewno skorzystam. Narazie mi starczy. First zabieram sie za Guility Crown. Dziękuje wszystkim. Jeśli się da proszę nie usuwać tematu. Napewno komuś kto szuka tego typu przydadzą się anime polecone przez użytkowników. Jak obejrze poproszę w tym temacie o nowe bo szkoda robić nowy temat.

Podawajcie tytuły anime gdzie romans jest rozwinięty w wiekszym stopniu. Nie będę wymieniał jakie oglądałem bo jest tego tyle że bym nie był w stanie. Może polecicie coś czego nie oglądałem.