Podawajcie tytuły anime gdzie romans jest rozwinięty w wiekszym stopniu. Nie będę wymieniał jakie oglądałem bo jest tego tyle że bym nie był w stanie. Może polecicie coś czego nie oglądałem.
Romans
Polecam dwu częściową serię Nogizaka Haruka No Himitsu, oczywiście romans wg mnie na wysokim poziomie ; )
Oglądałem , czekam dalej na propozycje
No to może Akane-Iro Ni Somaru Saka? Niech Cie nie zwiodą pierwsze sekduny oni nie grają tu jakiejś większej roli(jeśli załączysz 1odc zrozumiesz)
Tutaj już może nie jest jakiś super romans aczkolwiek polecam na końcówce aż da się wzruszyć - H2O~Footprints in the sand
Jeśli może byc lekko poryty romans(hardkorowy dla głównego bohatera) to POLECAM - School Days
A jak masz ochotne na romans z duchem( moja ulubiona seria ostatnich miesięcy) - Tasogare Otome x Amnesia
Enjoy!
Edit: Przypomnial mi się taki typowy romans naprawdę - Suzuka
Toradora, ale to już pewnie oglądałeś, więc może Gosick? Anime jest w mojej osobistej topce, mimo że nie lubuje się w romansach - wole Shonen. Uczeń z Japonii idzie do jednej z najlepszych szkół na świecie, która znajduje się w jakimś małym państewku w Europie. Szkoła ta ma ogromną bibliotekę, w kształcie wierzy, w której spotyka dziewczynkę-geniusza. Lokalny detektyw, a zarazem jej brat, zwraca się do niej z pomocą przy rozwiązywaniu tych "trudniejszych" spraw. Nasz Japoński studencik postanawia się do niej przyłączyć. Więcej nie pisze, żeby nie robić spoilerów .
Clannad! ale to już na pewno oglądałeś
kaichou wa maid-sama ;3
@Rudi97
School days to najbardziej poje*ane anime jakie oglądałem. Ale mnie tak wciągnęło że oglądałem do 2.
Eh znam duzo tytulow ktore oparte sa na romansie ale romansu w nich tez nie za wiele jest.
Podam tytuly moze ci sie cos spodoba:
Bakuman
Eureka Seven
Cala seria Higashi no Eden razem z filmami.
A takie normalne romanse: Kaichou wa maid sama i Sukitte li na yo.
Zero no Tsukaima
Yosuga no Sora
Shakugan no Shana
Mirai Nikki
Pandora Hearts
Seikon No Qwaser
Inu x Boku SS
Hidan no Aria
Guilty Crown
Darker than black(romasne w 2 i 3 serii)
Clannad
Każde ma coś z romansem^^
Lovely★Complex << shoujo
Ichigo 100% << anime nie oglądałem ale manga jest świetna
Hatsukoi Limited << od autorki Ichigo 100%
Kami nomi zo Shiru Sekai << to bardziej komedia
Love Hina << klasyk, komedyjka
Ouran Koukou Host Club << genialne ale shoujo
School Rumble << to też bardziej komedia
Seto no Hanayome << znowu bardziej komedia
btw. najlepsze romanse znajdziesz w mangach, zazwyczaj nie robią adaptacji albo szybko ucinają (Ichigo 100%)
Chobits - cudeńko od CLAMP'a, manga lepsza either.
D.N.Angel - też raczej jako taki "must watch".
A dalej mi się nie chcę. xD
Wszystkie które wymieniliście oglądałem , tylko nie : D.N Angel , Guility Crown i tego Darker than black jakieś opinie na temat tych anime jaka tematyka tam jest , gatunek czysto romans czy typowe shoeny
1) Guilty crown - dziewczyna broń i chłopak który jej używa
2) Darker than black - 1 seria to sama akcja, ale ova i druga seria przeradza się w rozpaczliwe próby ratunku
D.N Angel mozna uznac za romans, Darker than black moze ma drobne watki romantyczne(raczej daleko od romansu) co do Guilty Crown jak najbardziej romans z elementami walki itp :]
co do tytulow
Brighter than the Dawning Blue Crescent Love
Nana
Touch
Love Hina
Looking up at the Half-Moon
Karin
Lamune
Ladies versus Butlers!
Cross Game
Kimi ni Todoke
Nodame Cantabile
Soul Link
Kobato
Inu x Boku Secret Service
Uta no Prince-sama: Maji Love 1000%
Maburaho
Saishuuheiki Kanojo
Strawberry Panic
Tonari no Kaibutsu-kun
Haiyore! Nyaruko-san
Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers
DearS
To Heart
Fortune Arterial: Akai Yakusoku
Rizelmine
Bardzo mi się podobało anime "Kanon" z 2006 rok i "Air" , jeśli podobał ci się "clannad" to i to powinno ci przypaść do gustu bo też wydane przez Key i moim zdaniem są super:)
Crimson podałeś kilka tytuów których nie widziałem. Napewno skorzystam. Narazie mi starczy. First zabieram sie za Guility Crown. Dziękuje wszystkim. Jeśli się da proszę nie usuwać tematu. Napewno komuś kto szuka tego typu przydadzą się anime polecone przez użytkowników. Jak obejrze poproszę w tym temacie o nowe bo szkoda robić nowy temat.
Podawajcie tytuły anime gdzie romans jest rozwinięty w wiekszym stopniu. Nie będę wymieniał jakie oglądałem bo jest tego tyle że bym nie był w stanie. Może polecicie coś czego nie oglądałem.