Router. help

Witam. Dziś podłączyłem router asus rt-n10u. Podłączam się przez laptopa i działa, a jak chcę przez telefon to nie mogę. Pisze, że problem z uwierzytelnieniem. Help ;/

jak sie laczysz z lapkiem? kabel czy wi fi?

Musisz dodać w routerze swój telefon

moze jest wlaczona filtracja mac.ow

sry... niemiecka klawa :D

albo zle wpisuje klucz w telefonie

nie ustawiłeś DHCP i hasła, cieżko to pisać w pracy (bo tu routera nie ma) ale poszukaj na forum jak to ustawić , jak przypisać ip+ mac telefonu, potem w telefonie tylko dajesz wifi, wykryje twoje domowe, to dajesz własnie, że dhcp i sobie pobierze to ip co przydzieliłeś. Jak masz stałe IP to MUSISZ dla laptopa wpisać static ip tam gdzieś to jest w ustawieniach. Na jednym z ustawień autosetupa nie bedzie działą ci net to normalne ;p i trzeba zaznaczyć drugie (spoko net sie nie zwali :P). Laptop po tej operacji jak nie masz stałego ip też musi zostać dopuszczony przez dodanie ip dla niego, bo inaczej nici z wifi, a prez kabel net może działać ale nie musi, albo bedzie skakać. Może być tak, że nawet po tym wi fi nie zadziała, to oznacza, że admin sieci blokuje możliwośc wifi albo macie hasło na nie+opłata

Witam. Dziś podłączyłem router asus rt-n10u. Podłączam się przez laptopa i działa, a jak chcę przez telefon to nie mogę. Pisze, że problem z uwierzytelnieniem. Help ;/