Router problem ;p

Witam, dzis zakupiłem sobie router pentagram p6363, dla zobrazowania tego modelu link:

http://www.pentagram.pl/produkty/cerberus-p-6363

I na samym wstępie mam z nim problem, mianowicie postepuje zgodnie z zaleceniami podanymi w instrukcji:

-start > panel sterowania

-stan sieci i zadania

-ogólne > właściwości

-protokół int. TCP/IPv4 > właściwości

-uzyskaj adres ip autom. uzyskaj adres serwera DNS autom.

Po czym wchodze na strone z podanego domyslnego adresu ip, wpisuje nazwe użytkownika i hasło, klikam dalej i wyskakuje napis ze dobrze skonfigurowalem a mimo to nie mam dostepu do internetu(jbc router juz jest podlaczony kablami i do kompa i do sieci i do zasilania)

I tu jest problem, bo chce sobie to zrobic ale jestem laikiem, czy ktos moglby mi pomoc?

Potrzebne info- Windows Vista, internet osiedlowy Pawluk

Wszystko zależy od twojego dostawcy. Czy nie dostarczył on jakiejś dokumentacji z poprawną konfiguracją?

Wgl. zobacz jeszcze czy po dodaniu tych DNSów w protokół int. TCP/IPv4 nadal będzie brak sieci:

DNS1: 8.8.8.8DNS2: 8.8.4.4

Podstawowe pytanie: Dioda od internetów się świeci ?

DNS- wpisalem takie jakie podales, dalej nic

Ceries, tak wszystkie diody pala sie tak jak palic w instrukcji sie powinny

Na umowie mam tylko podaną konfiguracje protokołu TCP/IPv4

Adres ip
Maske Sieci

Adres IP bramy sieciowej

DNS1 i 2

oraz info pod spodem że:

W przypadku montażu routera z funkcją NAT powyższe ustawienia stosuje sie do konfiguracji strony WAN w przypadku podłączen realizowanych droga radiową urzadzenia do obslugi domowej sieci radiowej nalezy ustawic w trybie Access Point's

Dobra jak przy takich ustawieniach to nawet nie wrzucaj (tego co napisałem wcześniej)poszperaj w ustawieniach routera zakładke TCP/IPv4 zostaw w spokoju na automatic jak masz serwer DHCP uruchom.

Wprowadź dane od dostawcy Internetowego w odpowiednie pola.

FieryAngel, wpisywalem i tez nic nie daje

Nihigod wejdź w routera i znajdź tam coś takiego jak serwer dhcp i włącz to
EDIT:
I wtedy zakładka TCP/IPv4 na automatic wszystko

Jak mam wejsc w routera? przypominam ze jestem laikiem

No normalnie zdejmujesz pokrywe i.... Domyślny adres ip prawdopodobnie 192.168.1.1 192.168.0.1

wpisz w okno wyszukiwania 192.168.1.100

login: admin

hasło: pentagram

Maz tutaj instrukcję obsługi (strona 11)

https://d1dmfej9n5lgmh.cloudfront.net/pentagram/files/Downloads/20130515203535/PENTAGRAM_Cerberus_P6360.pdf?1368650137

Jak włączyć DHCP i gdzie znaleźć - strona 17.

Jak wcześniej miałeś internet podłączony z tej kablówki? Często jest tak że w kablówkach oni mają swoje urządzenia dostępowe z których leci internet i podłączasz z takowego kabel do zwykłego routera aby rozesłać internet dalej. Możliwe że oni mają tam jakieś specjalne ustawienia i ktoś musiałby przyjść ci wszystko poustawiać.

Dobra mniejsza nie czepiam się po prostu napisz jak po włączeniu serwera DHCP

Właczylem ten server DHCP, dalem automatic i dalej nic

@up: A odpowiesz na moje pytanie czy dalej będziemy gdybać co i jak?

co podlaczasz do tego routera? modem , gniazdko w scianie, antene z dachu?

Jeszcze raz ipconfig/all
To ta oferta:
http://www.pawluk.org/internet_bez_zobowiazan.html ? co wybrałeś...
Zostaje ci tylko, żeby oni ci zainstalowali to

Avatnu sieć internet leci z kabla.

Frostu podłączam kabelek ktory leci do mojego mieszkania, prawdopodobnie z ich wlasnego odbiornika, nie wiem bo po tym kablu nigdzie nie dojde, idzie w ścianach.

Ceries zadna z tych ofert nie odpowiada temu za co place, mam 15mb/3mb za 50 zl a tego tu nie ma

@down- kabelek, router kupilem po to by dziewczyna tez mogla korzystac

Ale wcześniej co miałeś podłączone zamiast routera?

czyli nie dostales od nich zadnego urzedzenia itd?

wiec kabel ktory masz ze sciany powinien wchodzic do wejscia niebieskiego, czyli wan.

z zoltych wyjsc(lan) podlaczasz sobie komputer,

wchodzisz do ustawien routera i ( u mnie jest tak) : network->wan-> tam wpisuejsz te dane co podal ci operator.