Router rozdzielający łącze

Witam wszystkich, poszukuje routera który potrafiłby rozdzielić łącze internetowe. W domu są dwa komputery i gdy jedna osoba coś pobiera druga ma straaaszne lagi w grze. Obecnie mam 10mega ( mogę mieć 20 ) Neostrade i livebox-a 2.0 ( NO COMMENT ) . Jak nazywa się ta funkcja, co to jest switch ?

Możliwie tani oczywiście.

Jeśli masz neostradę to musisz mieć livebox chyba to już masz ruter, po co ci kolejny. Jak pobierasz coś na maxa i masz złącze zawalone pełną prędkością będziesz miał lagi w grze mmo. Musisz ustawić limit pobierania/wysyłania i po sprawie ja mam ustawione na 6 i te 4 MB zawsze dają mi komfort w surfowaniu :). A co do autora mam to samo co ty też 10 mega :).

To livebox ma taką funkcję? Jak ustawić limity na urządzenia ?

np tp-link tl-wr740n

on udzwignie 20mb?

jak chcesz wchodzisz standardowo 192.168.1.1 admin admin i możesz ustawiać sobie limit połączenia.

Jednak najlepiej w programie w którym pobierasz, no na pewno możesz sobie ustawić limit wysyłania/pobierania.

Witam wszystkich, poszukuje routera który potrafiłby rozdzielić łącze internetowe. W domu są dwa komputery i gdy jedna osoba coś pobiera druga ma straaaszne lagi w grze. Obecnie mam 10mega ( mogę mieć 20 ) Neostrade i livebox-a 2.0 ( NO COMMENT ) . Jak nazywa się ta funkcja, co to jest switch ?

Możliwie tani oczywiście.