Royal Quest - FAQ, klasy i małe pytania

Cześć wszystkim. Wczoraj gruchnęła informacja o starcie polskiej wersji językowej gry. Dlatego zagadałem do samej Cenegi i poprosiłem o paczkę informacji. Mam z nimi kontakt i chcę go jak najlepiej wykorzystać. No i tutaj pojawia się moja prośba.

Stworzyłem FAQ odnośnie samej gry. Jest on nieoficjalny i mocno kombinowany z zagranicznych wersji.

http://aragmor.pl/2013/11/06/royal-quest-faq/

Dodatkowo od jutra będę publikował informacje na temat klas w grze i tego co potrafią.

Jednak potrzebuję waszego komentarza w kilku sprawach.

1. Co mam dodać do samego FAQ. Macie jakieś pytania odnośnie gry?
  2. Czy organizujemy jakąś gildię na start?
  3. Jakie informacje na temat klas was interesują?
  4. Czy chcecie poradników PvE i PvP?

Gra u Rosjan jest p2w ? Czy jakiś normalny sklep ? Co gra oferuje po wbiciu tego max lvl?

MINIMALNE REKOMENDOWANE

• Operating System: Windows 7 / Vista / XP SP3
  • Processor: Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2 64 3.0 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Hard Drive: 10GB of free space
  • Video Card: 512 MB NVIDIA GeForce 9500GT / ATI Radeon HD 3450

MAXYMALNE

• Operating System: Windows 7 / Vista / XP SP3
  • Processor: Intel Core i5-760 or AMD Phenom II X4 965
  • Memory: 4 GB
  • Hard Drive: 20GB of free space
  • Video: 1024 MB NVIDIA GeForce GTX 470 / ATI Radeon HD 5870

Czy dobrze zrozumiałem?? Aby grać na full trzeba 2 razy więcej miejsca na dysku??

Tak podano na stronie. Też wydawało mi się to dziwne, ale jak zbiorę więcej pytań to zagadam do nich.

Maksymalne rekomendowane - w0.0t? czyli, że niby co? Jak będę miał lepszy sprzęt to już ich nie będę spełniał? :)

Gra u Rosjan jest p2w ? Czy jakiś normalny sklep ? Co gra oferuje po wbiciu tego max lvl?

Grałem chwilę i przez tą chwile(7 lvl) zdążyło mi zawalić taba w inventory z materiałami do crafta(?), także myślę że będzie ogromny p2w a przynajmniej 'zapłać żeby grać komfortowo".

Maksymalne rekomendowane - w0.0t? czyli, że niby co? Jak będę miał lepszy sprzęt to już ich nie będę spełniał?

Maksymalne dodał użytkownik. We wpisie niema nic takiego.

Gra faktycznie w przeglądarce?

Nie. Klienta koło 3gb się ściąga.

W FAQ masz napisane. Pobierasz klienta, który z aktualizacją waży 2,5 Gb

Oj machło mi sie xD

Spełniam prośbę. Poradnik rejestracji, pobrania i odpalenia wersji RU. Naprawdę wszystko jest banalne. Wystarczy zainstalować sobie Chrome!

http://aragmor.pl/2013/11/07/royal-quest-poradnik-dla-wersji-ru/

Na jakim serwerze tam grasz?

Tak w skrócie, gra chodziła mega płynnie na konfiguracji o połowe gorszej niż rekomendowana minimalna.

Gameplay podobny do Mythosa, czy się przyjmnie? Hmm Mythos swego czasu był mega reklamowany i tak padł.

Oprawa wizualna rewelacyjna, piękne żywe kolory, dizajn świata coś ślicznego, ale.....

- gdzie do kurki nędzy podziały się piersi??!!??!! ;)

Nie gram w RU :) nie ma sensu skoro niedługo rusza wersja PL.

Co do optymalizacji i wymagań też jestem pod wrażeniem. Gra genialnie wpasuje się w potrzeby ludzi ze słabymi kompami lub laptopami.

Mythos padł bo zrobiono z niego bezsensowną łupankę. Jego podstawowy projekt był genialny. Niestety wydawca miał inny pomysł, który się finalnie nie sprzedał.

Mi brak cycków nie przeszkadza. We wszystkich grach jest ich tyle, że zdążyłem się napatrzeć :D

Cześć wszystkim. Wczoraj gruchnęła informacja o starcie polskiej wersji językowej gry. Dlatego zagadałem do samej Cenegi i poprosiłem o paczkę informacji. Mam z nimi kontakt i chcę go jak najlepiej wykorzystać. No i tutaj pojawia się moja prośba.

Stworzyłem FAQ odnośnie samej gry. Jest on nieoficjalny i mocno kombinowany z zagranicznych wersji.

http://aragmor.pl/2013/11/06/royal-quest-faq/

Dodatkowo od jutra będę publikował informacje na temat klas w grze i tego co potrafią.

Jednak potrzebuję waszego komentarza w kilku sprawach.

1. Co mam dodać do samego FAQ. Macie jakieś pytania odnośnie gry?
  2. Czy organizujemy jakąś gildię na start?
  3. Jakie informacje na temat klas was interesują?
  4. Czy chcecie poradników PvE i PvP?