Rozbudowa Kompa

Witam.

Przechodze do sedna sprawy.

Mój sprzęt

CPU; CORE 2 DUO 2.4GHZ

Płyta FOXCONN G41MX S2

KARTA GRAFICZNA- póki co na zintegrowanej

ram póki co 1gb ddr2 800mhz

zasilacz whiteenergy 400W

Mam pytanie co należy wymienić , dokupić abym mógł sobie pograć w BF3 na minimalu. Dodam że mam zamiar kupić radeona 4850 1gb i wymienić procek na q6600 ale sie zastanawiam czy tego nie podkręcić i jakoś dałby rade. Ram też jakieś 2gb, zasilacz również. Jakieś sugestie dotyczące procka? Najbardziej z tym mam dylemat.

Proszę o rade ;)

Na tym procku powinieneś pograć na minimalu bez podkręcania, musisz jedynie dokupić grafikę. Uważaj na zasilacz bo może w każdej chwili paść szczególnie jak teraz dodasz swoja grafkę.

Grafika i zasilacz, procka możesz miec problem wykręcić na tym chipsecie. Absolutnie nie wkładaj 4850 na tą zasiłkę bo będzie Ci się pod obciążeniem wywalać, a może zrobić pryt i zabić całego kompa.

Jak już będziesz zmieniał zasilacz na lepszy popatrz może na jakieś okazje HD4870 albo i HD4890. Energożerne jak cholera, ale znacznie mocniejsze i niewiele droższe.

Battlefielda 3 jeszcze nie próbowałem grać na moim złomku, ale Crysis 2 na C2D E4500 2,2Ghz@2,75Ghz + GTX275 (odpowiednik HD4890) na Hardcore (max detale) chodzi 60FPS, czasem spada do 45~ przy rozpieprzu, więc stanowczo przy FPS'ach najważniejsza jest karta graficzna.

Dzięki chłopaki Ozonek czekam na info w sprawie BF3 :D

Witam.

Przechodze do sedna sprawy.

Mój sprzęt

CPU; CORE 2 DUO 2.4GHZ

Płyta FOXCONN G41MX S2

KARTA GRAFICZNA- póki co na zintegrowanej

ram póki co 1gb ddr2 800mhz

zasilacz whiteenergy 400W

Mam pytanie co należy wymienić , dokupić abym mógł sobie pograć w BF3 na minimalu. Dodam że mam zamiar kupić radeona 4850 1gb i wymienić procek na q6600 ale sie zastanawiam czy tego nie podkręcić i jakoś dałby rade. Ram też jakieś 2gb, zasilacz również. Jakieś sugestie dotyczące procka? Najbardziej z tym mam dylemat.

Proszę o rade ;)