Rozbudowa komputera

Witam wszystkich, postanowiłem rozbudować trochę mojego staruszka :) Co w nim mam:

-C2D 1.8ghz

-3GB ramu

-Zasilacza nie jestem w stanie określić - do wymiany

-Płyty głównej również nie umiem sprawdzić ale ją zostawiam

Potrzebuję karty graficznej żeby za bardzo się nie ograniczała z tym procem, oraz odpowiedniego zasilacza, cena bez znaczenia.

powiem tak coś do tego procka to z 300zł kosztuje więc bym pozbierał i kupił nowy procek np amd phenom x4 955BE (stary już dość ale w porównaniu do tego jest mocny) grafike może asus eah5750 formula wersja 1GB oraz przydało by sie zmienić płytę główną http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-870a-ud3rev_31 oraz zasilacz może CX-500 będzie odpowiedni nie jest to mocny zestaw ale jak na to co masz to chyba dobry będzie tylko jaką obecnie masz grafikę?

Aktualnie jadę na zintegrowanej, komputer stał i się kurzył nie było wymagane w nim nic lepszego, jak na razie chciałbym tylko wpakować w to grafikę i nowy zasilacz.

no to te komponenty dobre będą bo dużo na to niewydasz ale pamiętaj podczas zmiany procka odrazu i płyte główną i można i ramu dokupić do 8 GB

powiem tak coś do tego procka to z 300zł kosztuje więc bym pozbierał i kupił nowy procek np amd phenom x4 955BE (stary już dość ale w porównaniu do tego jest mocny) grafike może asus eah5750 formula wersja 1GB oraz przydało by sie zmienić płytę główną http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-870a-ud3rev_31 oraz zasilacz może CX-500 będzie odpowiedni nie jest to mocny zestaw ale jak na to co masz to chyba dobry będzie tylko jaką obecnie masz grafikę?

Jak w ogóle wpadłeś na taki pomysł :blink:? Pakowanie się w ten stary złom to strzał w stopę. Autorze, podaj budżet na ulepszenie sprzętu.

Ja bym tego nie ulepszał, bo nie warto. Zależy do czego ma Ci służyć. Jak do starych gier czy przeglądania Internetu to spoko, ale w nic nowszego komfortowo nie pograsz. Procek słaby i brakuje 1GB RAM, a te 3 co są to pewno 400Mhz, czyli wolne.

Model zasilacza jest napisany na naklejce. Model płyty głównej jest napisany na płycie głównej. Naciśnij klawisze Windows +R i wpisz dxdiag i tam masz model płyty i dokładny model procesora podany.

Witam wszystkich, postanowiłem rozbudować trochę mojego staruszka :) Co w nim mam:

-C2D 1.8ghz

-3GB ramu

-Zasilacza nie jestem w stanie określić - do wymiany

-Płyty głównej również nie umiem sprawdzić ale ją zostawiam

Potrzebuję karty graficznej żeby za bardzo się nie ograniczała z tym procem, oraz odpowiedniego zasilacza, cena bez znaczenia.