@n4z4mOdpowiem ci pytaniem na twój głupi, kompletnie nie przemyślany post. Czy gdyby ktoś chciał iść Threshem na Topa, AP Trist na mida itp. to kompletnie by ci to nie przeszkadzało i przyjął byś tą wiadomość z uśmiechem na ustach? Nie? Oczywiśćie że nie, tak samo jak 90% community LoL'a, dla których meta jest bogiem, a sami nie umieja użyć mózgu i pickują to, co jest na "topie". Zresztą sam przyznałeś mi rację w swoim poście, więc napisałeś go chyba tylko po to, by coś napisać. I to ty nie poczytałeś dokładnie o tym systemie, wystarczy wejść na oficjalne forum LoL'a by zobaczyć, że Rioterzy poważnie przymierzają się do dania tego zamiast NORMALNEJ KOLEJKI w czwartym sezonie.
Jak to nie? Trist mid jest fajnym pickiem ze sporym burstem na lvl2 (ogarnięte osoby potrafią zrobić przeciwnikowi kuku już w tym momencie). Thresh top? Jeśli to by nie przeszło, to raczej dlatego że osobiście preferuję grę na solotop, bo do samego Thresha nic nie mam nie wiem czemu zrównujesz mnie to 90% ludzi "nie potrafiących użyć mózgu" i grających wg mety. Różnica leży w tym, że obecnie jeśli ktoś bardzo chce zagrać nietypowym pickiem jedyne co może zrobić team to dodge albo ciągły blame w trakcie meczu (chyba że mu się uda, ale nawet wtedy co bardziej twardogłowe osoby potrafią flame'ować). Ewentualnie zaakceptowanie, ale jak sam zauważyłeś to nie jest zbyt częste zjawisko. Nowy system kolejki może wyjść takim osobom naprzeciw - jeśli ktoś nie będzie chciał takiej osoby, to nie, po prostu nie zaakceptuje. To ta osoba będzie dłużej siedzieć w matchmakingu. Jak dla mnie to wygląda na trade typu czas w zamian za nerwy.
Tydzień temu (kiedy pisałem swojego posta) widziałem info na temat tego, że początkowo ta kolejka miałaby być osobnym trybem (co zaznaczyłem w swoim poście). Jeśli coś przeczytałem źle - mea culpa, widać nie miałem zdrowia przegryzać się przez 30 postów od Riotu oraz postów na które Rioterzy odpowiadali (w tamtym dniu było ich już z 70, a czytałem bodaj dzień wcześniej). W tej chwili szukać swojego źródła nie będę, bo jestem zbyt zmęczony po uczelni, ale jak tylko będę mieć czas to poszukam informacji jak to konkretnie będzie wyglądać. Tak czy owak fakt że ten tryb miałby zastąpić blind picka przyjmuję ze sporą rezerwą.
EDIT: Poza tym ciekawy jestem w którym miejscu zgodziłem się z twoim postem. Ty płakałeś o tym że Riot wymusza metę, a ja pokazałem że jeśli ktoś będzie wymuszać, to tylko i wyłącznie gracze (tj. kapitanowie którzy będą grać ciągle tym samym 1-1-2-j systemem). Zresztą obecnie meta jest przestrzegana ZAWSZE - no, chyba że gra spory premade (4-5 osó albo ktoś postanowi strollować i pójść np. doubletop zamiast jungle, bo ma w d*pie to że ktoś wcześniej zrobił call na linię. Gdzie te zgodzenie się z twoim zdaniem i pisanie posta bez potrzeby?
Pięknie, grając w Wowa ( mimo że na trialu do 20 lvl.) to były kolejki na instanje jak się było dps to się 10 min czekało.Lola spotka to samo.W dodatku nie oszukujmy się, ludzie będą brać że idą supportem a wezmą np. mida bo nie będą chcieli czekać.Powinni dodać coś takiego jak guzik wyjścia.Gdy 3 osoby go nacisną to wybieranie jest przerywane.
Dałoby się temu zaradzić. Każda osoba wbijająca do gry byłaby podpisana na danej pozycji, jeśli postanowiłaby bez powodu strollować swój team i zmienić linię - ludzie w Trybunale widzieliby to. Ciężko mi wymyślić lepszy system karania takiego zachowania tak na poczekaniu, ale podejrzewam że Riot weźmie pod uwagę takie trollpicki, o jakich mówisz. Ot i rozwiązanie co do pickowania suppa żeby iść na midlane. No i zauważ że obecnie coś takiego także może się stać [i się dzieje, na 5 blindpicków w ostatnim czasie na EUNE trafiłem na trzy doublemidy (dwa zdodge'owałem), jednego doubletop bez jungle oraz zaledwie jeden zwyczajny mecz].
Tylko ten system narazie bedzie na normalach... albo nowy tryb a pozatym trolle beda nawet jak ten system wejdzie i nawet sie ciesze ze go nie bedzie narazie na rankedach
Szczerze mówiąc nie widzę tego systemu na rankedach, głównie ze względu na to że nie uwzględnia on banów oraz kolejności pickowania. Zdaje mi się że ranki nadal będą grane na draft picku.