Rozbudowane kolejki

Riot właśnie kończy pracę nad rozbudowanymi kolejkami, wygląda za***iscie. Będzie o wiele mniej trolli.

Co sądzicie?

http://forums.euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=13575345&posted

tl;dr

Każdy wybiera na jakiej pozycji chce grać, i czeka aż odpowiednio dobierze drużynę, w dodatku poprawią też dobieranie przeciwników.

o gitara :D o tym nie wiedziałem. Dzięki !

O, super! Koniec konfliktów o role, mam nadzieję. Dobrze, że Riot nie tylko skupia się na promocji postaci i trzepaniu hajsu, ale też na rozbudowie i poprawie samego matchmakingu, który w grach mobach troszeczke kuleje.

Ciekawi mnie jak będzie to wyglądać w związku z tym, iż riot od jakiegoś czasu szykuje "hipsterskie tryby" do grania.... Czy one też będą miały ten typ kolejki....

W każdym bądź razie, rad jestem, jakiem już wolę siedzieć w kuchni niż na supporcie.

Wygląda na świetne rozwiązanie, jednak póki sam nie wypróbuję, to nie będę jarał się zbyt wcześnie. Tak czy inaczej, dobrze wiedzieć, że Riot coś kombinuje i chce aby szarym zjadaczom chleba w LoLu, żyło się lepiej.

No supcio. Wielbiciele supportów w końcu wszystkich zadowolą!

Nie mogę się doczekać, bo granie w pewnego rodzaju Familiadę - kto 1-szy napisze "top" (na normalu @edyt - na rankedach też tak jest :

No supcio. Wielbiciele supportów w końcu wszystkich zadowolą!Nie mogę się doczekać, bo granie w pewnego rodzaju Familiadę - kto 1-szy napisze "top" (na normalu @edyt - na rankedach też tak jest :

Tak, takie pisanie to była jakaś dziecinada, chociaż przyznam, że baaardzo rzadko na s3 spotykałem się z tego typu "zagrywkami". Dobrze jest być elastycznym i ogarniać każdą rolę jako tako, albo po prostu ogarniać głównie supporterów i junglerów (jak ja xD), bo wtedy nie ma żadnych problemów podczas pickowania. Zdarzało się także, że bito się o rolę supporta, hehe

Dziecinada, ale jaka satysfakcja, jak się udało być 1-szym ! :D

No to już sobie ADC na mida nie picknę, albo Zyry na jungle, bo za ch*j kolejki nie znajde z takim ustawienie. GG Riot, wymuszanie mety na całego, mam nadzieje, że to nie wejdzie.

A teraz, drodzy forumowicze, pokażemy wam typowy okaz malkontenta z początków XXI wieku. Oto osobnik znany jako BCS, który woli narzekać niż poczytać dokładnie o nowym systemie.

Gra NIE BĘDZIE wymuszać trzymania się konkretnej mety. Screen podał jedną, konkretną, najpopularniejszą metę, ponieważ... cóż - jest ona popularna. To nie oznacza że gra ją wymusza! Lider drużyny może ustawić dowolny teamcomp. Jeśli chcemy, możemy zrobić duotop; jeśli chcemy, możemy zrobić double mid; jeśli chcemy, możemy zrobić 5x jungle/marksman comp! Cokolwiek tylko wybierze lider! Oczywiście ludzie muszą jeszcze dołączyć do takiego compo, ale jeśli ktoś ma takie marzenia, to znajdzie taki team na jaki ma ochotę. Każdy poszukiwany gracz jest opisany jako [pozycja]/[rola], np. Top/Fighter czy Mid/Support.

Nowy system NIE będzie wymuszać mety. Jeśli ktoś będzie chciał się jej trzymać - jego sprawa, jeśli nie - łatwiej będzie znaleźć mu ludzi którzy chętnie wypróbują coś nowego bez płaczu na osobę która zepsuła im mecz. A że teamcompy po obu stronach mają być dobierane losowo...

W dodatku system ma być wprowadzony ("początkowo" - to słowo mnie akurat nieco martwi) jako osobna kolejka. Nie zastąpi on innych trybów, a przynajmniej nie w trybie natychmiastowym.

tl;dr zacznijcie czytać, to nie boli, naprawdę.

EDIT: Osoby które nawet bez czytania zerknęłyby dwa posty niżej, znalazłyby taki obrazek: http://forums.na.leagueoflegends.com/board/attachment.php?attachmentid=801354&d=1381874491

I jak każdy widzi, nikt nie powiedział że musimy grać systemem 1-1-2+jun.

Super rozwiązanie, matchmaking pewnie będzie trwał troszkę dłużej, ale team będzie złożony z ludzi którzy wiedzą czego chcą

Pięknie, grając w Wowa ( mimo że na trialu do 20 lvl.) to były kolejki na instanje jak się było dps to się 10 min czekało.Lola spotka to samo.

W dodatku nie oszukujmy się, ludzie będą brać że idą supportem a wezmą np. mida bo nie będą chcieli czekać.

Powinni dodać coś takiego jak guzik wyjścia.Gdy 3 osoby go nacisną to wybieranie jest przerywane.

Pięknie, grając w Wowa ( mimo że na trialu do 20 lvl.) to były kolejki na instanje jak się było dps to się 10 min czekało.Lola spotka to samo.W dodatku nie oszukujmy się, ludzie będą brać że idą supportem a wezmą np. mida bo nie będą chcieli czekać.Powinni dodać coś takiego jak guzik wyjścia.Gdy 3 osoby go nacisną to wybieranie jest przerywane.

Może dlatego, że w wowie praktycznie każdy robi end-game a nie expi ? Pomyśl trochę.......Na raid trzeba chyba 6 heali 2 tanków i 17 dpsów i szuka krócej niż te twoie rdfy.A w lola gra jeszcze więcej osób więc......

System będzie dobry a nawet bardzo, wkońcu się nie będzie trzeba denerwować troll pickami....

Tylko ten system narazie bedzie na normalach...;) albo nowy tryb :) a pozatym trolle beda nawet jak ten system wejdzie i nawet sie ciesze ze go nie bedzie narazie na rankedach ;)

@n4z4m

Odpowiem ci pytaniem na twój głupi, kompletnie nie przemyślany post. Czy gdyby ktoś chciał iść Threshem na Topa, AP Trist na mida itp. to kompletnie by ci to nie przeszkadzało i przyjął byś tą wiadomość z uśmiechem na ustach? Nie? Oczywiśćie że nie, tak samo jak 90% community LoL'a, dla których meta jest bogiem, a sami nie umieja użyć mózgu i pickują to, co jest na "topie". Zresztą sam przyznałeś mi rację w swoim poście, więc napisałeś go chyba tylko po to, by coś napisać. I to ty nie poczytałeś dokładnie o tym systemie, wystarczy wejść na oficjalne forum LoL'a by zobaczyć, że Rioterzy poważnie przymierzają się do dania tego zamiast NORMALNEJ KOLEJKI w czwartym sezonie.

@UP

Jeszcze się popłacz jak małe dziecko. Jest napisana linia i rola jaka na tej linii będzie się znajdować. Czyli możesz sobie ustawić Top-Support, lub Bot-APC. W czym problem? O co tyle krzyku? Co z tego, że będzie to oficjalna kolejka w S4? Jak dopracują i się spodoba to będzie, a nad wyrzutkiem nikt płakać nie będzie.

Może dlatego, że w wowie praktycznie każdy robi end-game a nie expi ? Pomyśl trochę.......Na raid trzeba chyba 6 heali 2 tanków i 17 dpsów i szuka krócej niż te twoie rdfy.A w lola gra jeszcze więcej osób więc......System będzie dobry a nawet bardzo, wkońcu się nie będzie trzeba denerwować troll pickami....

Wowa dałem dla przykładu.I najwidoczniej nie przeczytałeś całej mojej wypowiedzi.Przecież napisałem dlaczego ten system nie za bardzo się sprawdzi,bo wiara że ktoś jest uczciwy strefie cyfrowej, a szczególnie w lolu jest błędna.

@UP

Zdziwiłbyś się ile razy zabrali mi supporta w duo >_>

Ja też nie raz takie rzeczy widziałem, ale to rzadkość.Głównym problemem Lola jest wpajanie ludziom już od 1 lvl że zamiast poczekać i powiedzieć co biorą to lęcą jak na wyścigach,odrazu lockując.Mógłby Riot coś z tym zrobić np. jak z tym filmikiem o drużynie i nie flamowaniu.

Wowa dałem dla przykładu.I najwidoczniej nie przeczytałeś całej mojej wypowiedzi.Przecież napisałem dlaczego ten system nie za bardzo się sprawdzi,bo wiara że ktoś jest uczciwy strefie cyfrowej, a szczególnie w lolu jest błędna.
Pięknie, grając w Wowa ( mimo że na trialu do 20 lvl.) to były kolejki na instanje jak się było dps to się 10 min czekało.Lola spotka to samo.W dodatku nie oszukujmy się, ludzie będą brać że idą supportem a wezmą np. mida bo nie będą chcieli czekać.Powinni dodać coś takiego jak guzik wyjścia.Gdy 3 osoby go nacisną to wybieranie jest przerywane.

Napisałeś, że się będzie czekać ponad 10 minut tak jak na rdfie w wowie.To ja ci napisałem, abyś wziął pod uwagę, że w lola gra więcej ludzi, a raidów w wowie gdzie potrzeba 6 razy więcej healów ma max lvlu szuka około 3-4 minut, a rankedy w lolu też się gra na 30 lvlu więc nie będzie szukać więcej jak 5 minut.Do twojego 2 zdania się nie odsniosłem, albo inaczej-chodziło mi o to, że nie będzie kłotni o jakąś pozycję i przez to troll picka :).Bo to, że czasem ludzie zaznaczą junglera a pójdą na topa się może zdarzyć.

O wowie skończmy, bo nie o tym mówimy.A troll picki się nie skończą.

A to ktoś bierze teema albo poppy i to drugiemu nie pasuje.

A to ktoś gra main nidalle mid a ktoś bierze ją na supporta,ktoś gra feedlem mida a wezmą mu do jungli.

I nie że czasem będą brać jungle a iść na topa, tylko na elohellu czy do 20~ lvl to będzie codzienność.