Siemka
Mój problem polega na tym, jak siedzę na laptopie i otwieram jakąś strone/coś bufuje to zabieram cały internet(10mb) i brat dostaje lagów.
I tu jest moje pytanie czy da się jakoś przydzielić lapkowi stały transfer np 2 z 10 mb?
Siemka
Mój problem polega na tym, jak siedzę na laptopie i otwieram jakąś strone/coś bufuje to zabieram cały internet(10mb) i brat dostaje lagów.
I tu jest moje pytanie czy da się jakoś przydzielić lapkowi stały transfer np 2 z 10 mb?
Chyba musisz pogadać z dostawcą internetu.
No tylko czy da rade jakoś załatwić z tp...
A czy nie wystarczy ustawić limitu transferu na komputerze ?*
nie pamiętam jak to się robi*
Potwierdzam, że da się to zrobić samemu, ale niestety, także nie pamiętam jak Może się ktoś znajdzie kto napisze, albo zgoogluj sobie "jak ustawić limit transferu"
Btw. Możesz popróbować programem NetLimiter
Tutaj masz opisane jak to dobrze zrobić ale troche roboty jest : http://www.stronamini.pl/internet-i-sieci/sieci-domowe/38-dzielenie-internetu-.html
Up chyba sobie odpuszcze bawienie się z kablami bo wole przez wi-fi ;p
A co do programu to spróbuje i dam znać.
Wpadłem na genialny pomysł... na routerze możesz ustawić limit na każdy adres MAC.
Siemka