Dzien dobry. Mam pytanie jak wyglada rozklad frakcji na serwerze burning legion lub devias brother hood i czy oplaca sie grac na tych serwerach aliens.
Rozklad frakcji na serwerze burning legion wow
Na retailu nie ma takiego znaczenia rozkład frakcji bo serwery i tak sa łączone w battle grupy i podczas gry będziesz widział mase innych osób z innych serwerów z danej battlegrupy. Robi to różnicę jedynie wtedy gdy chcesz hard progressować nowy endgame bo można na mythicu to robić tylko z gildia z serwera.
Jeśli chodzi o frakcję to battle grupa w której jest Burning Legion ma większość hordy, natomiast Defias Brotherhood to serwer RP i tam w battlegrupie większosć ma alliance.
@kacerz Zaktualizuj informacje, bo battlegroupy już dawno usunęli.
Aktualnie cross-realm wygląda tak:
- serwery RP połączone razem
- reszta serwerów połączona razem
Dodatkowo dzielą się jeszcze na:
- warmode on
- warmode off
Na serwerach RP oczywiście gra mniej osób, a realmów jest dość dużo, więc jest tam mało ludzi w otwartym świecie nawet w stolicach. Inaczej sytuacja wygląda na zwykłych realmach, choć nie wiem jak wygląda to teraz bo WoW przechodzi największy kryzys w swojej historii i graczy jest coraz mniej. Dlatego sporo osób ewakuuje się z realmów RP. Coś tam kiedyś łączyli jakieś realmy, ale nie wiem czy sytucja się mocno zmieniła na RP.
Natomiast problem z warmode(tryb pvp) jest taki, że przez zaniedbania blizza ogólna przewaga hordy jest bardzo duża i grając z włączonym pvp w hordzie możesz w otwartym świecie nie spotkać ani jednego allucha. Za to w zaletach grania alluchem można wymienić zawsze hordziacy na mapach z warmode on, większe bonusy za warmode on oraz krótsze kolejki na bg.
Podział nie dotyczy group findera, więc na raidy, dungeony czy battlegroundy dobiera z całego regionu EU. Przy wyborze serwera odradzałbym RP i skupił się przede wszystkim na gildiach. Jeżeli chodzi o te polskie to najwięcej BL w hordzie natomiast alluszki się za bardzo rozdrobnili i nie mają dobrych gildii przez to ale największe skupisko jest na BL i Silvermoon z tego co się orientuję.
No tak, na myśli właśnie miałem cross realm, stara nazwa mi została w głowie.
Na RP na ally polecałbym jak najbardziej, sam grałem na Defiasie i parę psotaci na Ravenholdt bo tam sytuacja wyglądała zupełnie inaczej niż na zwykłych serwach. Można questować z warmodem - ally stanowią wiekszość, ale ale nie z taką dużą przewagą jak ma horda na zwykłych serwerach więc i szansa na w miarę równe pvp jest. A samym RP można się w ogóle nie przejmować i do tego parę polskich gildii było jak grałem (skończyłem grać na poczatku maja).
Dzieki za odpowiedz
Defias świeci pustkami, jak większość serwerów RP. Zacznij grać na Silvermoonie, jedyny prawidłowy wybór jak chcesz grać w ally
Dokładnie. Jak dla mnie powinni zrobić megaserwer. Coś na modłę GW2, ponieważ obecnie mamy za dużo ghost serwerów. Generalnie może kilka nadaje się do gry.
Jeśli chodzi o ally, to imo Argent Dawn, albo Silvermoon
Z czego osobiście polecam ten pierwszy, ze względu na klimat jaki na nim panuje. I wydarzenia jakie są tam organizowane.