Rozłączanie internetu

Witam przy kazdej grze w LoLa rozłącza mi ciągle internet czego przy innych grach takich problemów nie mam np w PoE , Lineage 2, CoD 4. Jak tylko wyłacze LoLa internet wraca do normy i nie rozłącza wiecie coś może na ten temat jak temu zaradzić?

Lol może używać takiego samego portu co inny program (np.programy do torrentów,jeżeli taki posiadasz to losuj port) może to ci pomoże.

Używasz może karty sieciowej TP-Link?

tak

Wyłącz w procesach pando media booster. Myślę, że to może pomóc.

też już to próbowałem i dalej nic.

Spróbuj wyłączyć pomoc ip.

Miałem to samo co Ty ;] (neostrada 1-10mb)

Zadzwoniłem na infolinie i ich o tym poinformowałem troche nakłamałem i za 2 dni technicy wbili na centrale i zmienili mi porty( i podwyzszyli "antentke" ) i wszystko działa ;] i przy okazji mi prędkość podskoczyla z 3 mb do 9 ;]

chyba zrobie to samo i nagadam by zmienili mi porty

Spróbuj wyłączyć pomoc ip.
gdzie to sie wylacza?

warn_ico.png
Posty możesz edytować, nie musisz spamować ~ NS

Miałem ten sam problem i okazało się, że ciule składający mi kompa nie do końca włożyli kartę do końca. Zobacz jak u ciebie jest.

Sprawa jest prosta należysz do tych graczy co rozwalają za każdym razem grę albo przez brak skilla albo przez afk..... itp. itd. a to co ci się dzieje to proste rozwiązanie żeby zlikwidować takich trollów i noobów easy.

warn_ico.png
Witaj. Ta wypowiedz nie rozwiązuje problemu i jest głupim atakiem na użytkownika ~NS easy

Tez tak mam ^^ od pól roku podczas gry mam nie raz 3-4 DC co w innych grach mi się to nie zdarza. Tylko ze jak gram w lola sporadycznie wiec się tym nie przejmuje

Sprawa jest prosta należysz do tych graczy co rozwalają za każdym razem grę albo przez brak skilla albo przez afk..... itp. itd. a to co ci się dzieje to proste rozwiązanie żeby zlikwidować takich trollów i noobów easy.
 Witaj. Ta wypowiedz nie rozwiązuje problemu i jest głupim atakiem na użytkownika ~NS   easy 

Widac na jakim jestes poziomie pewnie nawet z bronza nie wyszedles skoro tak piszesz. Gdybym byl taka osoba to bym nie pisal tu na forum ze mam problem tylko poprostu bym olał

Dzieki Vampir za pomoc zaraz sprawdze ten sposob wlasnie sciagam LoLa

Pamiętam kurka że miałem ten sam problem... patch przed jinx i jeszcze tam wcześniej (...) kurka, sklepałem przez to bana za leavy :/ Ale na szczęście malutkiego... ale nadal bana (...). Myślałem że to zemną coś nie tak, ale skoro więcej osób tak miało.. w przeciwieństwie do was - ja mam Netię, jak chodzi o net ;) echm, myślicie że jak zgłosić to na support to zmniejszą mi listę wyroków? (może nawet kilka ip boostów... (nie liczę na RP... pesymizm)).

mod_ico.png
Proszę poprawić pisownie i pisać na temat. Następnym razem może polecieć warn :)

~Leman

"przy kazdej grze w LoLa rozłącza mi ciągle internet czego przy innych grach takich problemów nie mam"

1. to jest na TEN temat.

2. Brak literki W w klawiaturze - ctrl+v, lecz przyzwyczajenie już do pisania zamiast w=f zostaje.

3. W skrócie napisałem że - a) należę do tych graczy którzy mieli styczność z tym "problemem o którym jest temat" oraz B) opisałem że jedyną różnicą u mnie było to że internet jest od innego dostawcy.

4. Ach, i tak dodatkowo zapytałem o zdanie innych użytkowników, czy nie można nic ugrać za ten problem.

Skoro rozłącza ci neta tylko przy lolu, to wejdź ładnie na swój router, i odblokuj porty:

• 5000 - 5500 UDP - League of Legends Game Client
  • 8393 - 8400 TCP - Patcher and Maestro
  • 2099 TCP - PVP.Net
  • 5223 TCP - PVP.Net
  • 5222 TCP - PVP.Net
  • 80 TCP - HTTP Connections
  • 443 TCP - HTTPS Connections
  • 8088 Spectator Mode
  • Na 98% pomoże.

Po sposobie VampirLorda LoL juz mi ladnie smiga bez rozlaczania :) wiec widocznie byla to wina patchów

Witam przy kazdej grze w LoLa rozłącza mi ciągle internet czego przy innych grach takich problemów nie mam np w PoE , Lineage 2, CoD 4. Jak tylko wyłacze LoLa internet wraca do normy i nie rozłącza wiecie coś może na ten temat jak temu zaradzić?