Rozłączanie się telefonu od komputera

Model-Xperia M2 Android 4.4.4

Podłączam telefon pod komputer wejściem USB, na chwilę wszystko jest okej i po sekundzie/dwóch rozłącza się. Co chwilę jest odtwarzany systemowy dźwięk podłączenia i odłączenia czegoś pod USB. (na statusbarze wyskakuje powiadomienie, że podłączono telefon i znika...i tak co sekundę) Czasami jednak uda się i się nie rozłączy, ale nie wiem od czego to zależy.

Porty są w porządku, bo inne urządzenia działają, kabel też jest okej (mam nawet dwa) bo sprawdzałem je przy laptopie.

Już wchodziłem w menadżer zadań i kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i zmieniałem wszystkie aby system ich nie rozłączał (nie wszędzie się dało, bo nie było tej zakładki) Dzieje się tak przy każdym porcie.
Miałby ktoś pomysł jak to naprawić?

Edit:Dzieje się tak z każdym telefonem podłączonym do mojego komputera.

Mam tak. Po prostu lekko wyginam kabel ku górze (w wejściu w telefonie), tak żeby się nie ruszał, i cały czas był w tej samej pozycji. No i jest ok.

Mam to samo. Pobaw się troszkę kablem.

Albo wejście usb w telefonie. Rozpatrz te opcje ;)

Istnieje prawdopodobieństwo, że kabel nie współgra dobrze z wejściem. Mimo iż w każdym masz to samo, to jednak na przykład mój kabel od tabletu rozłącza się w przypadku podłączenia telefonu, natomiast w drugą stronę wszystko działa dobrze. Zależy od wejścia i samego kabla. Możesz też kręcić tym kablem i go wyginać, tylko z tym ostrożnie bo go naruszysz i w konsekwencji codziennych takich zabaw możesz go zepsuć :q

Też tak mam, tylko że z 6 czy nawet już 7 letnim telefonem. Jest kilka opcji. Lekko zużyte wejście lub kabel, wtedy się trzeba trochę pobawić kablem i znaleźć takie ułożenie pod którym działa, może to być po prostu niedziałające wejście w telefonie lub kabel, albo zwyczajnie zły kabel, bo to że wejście pasuje to nie musi jeszcze na 100% znaczyć że ten kabel jest odpowiedni dla tego telefonu. Ja np. jak do tej Nokii 6303 użyję jakiegoś nowszego kabla ale z tym samym wejściem to nie chce działać, nawet jeżeli jest od Nokii. Tylko na starym oryginalnym jakoś działa, ale już też ledwo, więc używam adaptera, i to jest chyba najlepszy sposób.

Model-Xperia M2 Android 4.4.4

Podłączam telefon pod komputer wejściem USB, na chwilę wszystko jest okej i po sekundzie/dwóch rozłącza się. Co chwilę jest odtwarzany systemowy dźwięk podłączenia i odłączenia czegoś pod USB. (na statusbarze wyskakuje powiadomienie, że podłączono telefon i znika...i tak co sekundę) Czasami jednak uda się i się nie rozłączy, ale nie wiem od czego to zależy.

Porty są w porządku, bo inne urządzenia działają, kabel też jest okej (mam nawet dwa) bo sprawdzałem je przy laptopie.

Już wchodziłem w menadżer zadań i kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i zmieniałem wszystkie aby system ich nie rozłączał (nie wszędzie się dało, bo nie było tej zakładki) Dzieje się tak przy każdym porcie.
Miałby ktoś pomysł jak to naprawić?

Edit:Dzieje się tak z każdym telefonem podłączonym do mojego komputera.