RozMMOwy #1 - podcast serwisu MMORPG.org.pl

Alleluja! Po miesiącach próśb i prób w końcu udało się nagrać pierwszy z serii podcastów serwisu MMORPG.org.pl.

rozmmowy1.jpg

W pilotażowym epizodzie zasiadłem w wirtualnym studiu z brodą81, guru, Might Tayem, Algaistem i Artcikiem, by w miłej atmosferze porozmawiać między innymi o cukierkowym fenomenie ostatnich dni - Eden Eternal, niemniej cukierkowym Microvolts, a także o bardziej "brudnym", niedocenionym CrimeCraftcie oraz o zmartwychstałych APB i Hellgate: Global. Oprócz gier przedyskutowaliśmy stagnację na europejskim rynku sieciówek, a także powody przechodzenia tychże na model free-to-play. Mimo prób trzymania się ustalonych tematów często zdarzały nam się jednak skoki w bok i wielokrotnie wracaliśmy do kultowego Lineage II czy innych wielkich - m.in. WoWa i Aiona. W międzyczasie poruszyliśmy także kwestię chodzenia na rękach i zastanowiliśmy się, które MMO powstało "dla małych dzieci" i kto się z tego faktu cieszy ;) Koniec końców nie brakło również kilku słów o kondycji zielonego, oślizłego wydawcy zza zachodniej granicy; narzekań również nie brakło ;D

Podcast możecie przesłuchać pod tym adresem - http://www.speedyshare.com/files/29149379/RozMMOwy_1.mp3

Koniecznie dajcie znać jak się podobało lub nie podobało oraz co powinniśmy podczas kolejnego nagrania zmienić. Z góry przepraszamy za ostatnie minuty podcastu - Algaist miał pewne problemy z mikrofonem i nagrało się tak, a nie inaczej. Wszystkie techniczne kwestie spróbujemy wyeliminować do następnego odcinka.

Najpierw sie spytam cze te RozMMOwy w przyszlosci beda z takim dystansem i chaosem jak ten? Bo jezeli nie to na start do wymiany wypadaja 3 'nieestetyczne' glosy. Broda, Plain i Algaist , ich glosy sa w porzadku. Nastepna sprawa to taka, ze schodzicie z tematu. Na pewno sie nie meczylem przez ta godzine.

Nieźle, oprócz tego że dla mnie trzy osoby to maks. przy większej liczbie to już się robi shitstorm jak wszyscy coś chcą powiedzieć naraz.

Wiesz Dix narazie sie uczymy, ale pewnie z czasem bedzie lepiej:)

Teraz wiem, żeby następnym razem wziąć drugi mikrofon. Po za tym myślę, że wyszło całkiem dobrze, uważam, że było trochę za mało wartościowej treści w tym.

A tam narzekacie, fun był i to najważniejsze.

Jak na pierwszy raz to spoko, ale wydaje mi się że z tego odcinka można było zrobić spokojnie 2 lub 3 odcinki. Po prostu trochę za długie :)

dajcie ta mp3 na inny serwer bo z tamtego nie da sie sciagac oO

caly czas pobieram plik 0 bajtow ;f

No panowie, biorąc pod uwage komenty ze stronki, spodobało sie :)

Ja bym to nawet inaczej zaproponował, zostawcie te trzy osoby o których mówił Dix - brodę, plaina i Algaista jako "głównych" prowadzących, a potem dobierajcie czwartą osobę na gościa. Jak to działa? Słuchacze łatwo zapamiętają trzy, charakterystyczne głosy, a czwarty nie będzie od nich wymagał zaangażowania, to będzie po prostu obcy głos, głos "gościa".

Dla mnie troszke to za dlugie. Tylko tyle mam do powiedzenia : P.

Widać, że dyskusja was wciągneła, strasznie dłuuuuugie. A co do głosów nie ma się co czepiać, są ok. No i może troszke chaotcznie. Czekam na drugi odcinek, tylko prosze krutszy.

Ogólnie słuchało się jak luźnej rozmowy na TS'ie co dla mnie jest zdecydowanie na plus. Aż się chciało wciąć do rozmowy ;p

Ogólnie słuchało się jak luźnej rozmowy na TS'ie co dla mnie jest zdecydowanie na plus. Aż się chciało wciąć do rozmowy ;p

Takie jest założenie, żeby to nie brzmiało sztucznie. ;p

Mi też się podobała i bardzo dużo mogłem się dowiedzieć co nowego itp ;] Większość narzeka na odbieganiu od tematu a bardzo dobre to było ;]

Alleluja! Po miesiącach próśb i prób w końcu udało się nagrać pierwszy z serii podcastów serwisu MMORPG.org.pl.

rozmmowy1.jpg

W pilotażowym epizodzie zasiadłem w wirtualnym studiu z brodą81, guru, Might Tayem, Algaistem i Artcikiem, by w miłej atmosferze porozmawiać między innymi o cukierkowym fenomenie ostatnich dni - Eden Eternal, niemniej cukierkowym Microvolts, a także o bardziej "brudnym", niedocenionym CrimeCraftcie oraz o zmartwychstałych APB i Hellgate: Global. Oprócz gier przedyskutowaliśmy stagnację na europejskim rynku sieciówek, a także powody przechodzenia tychże na model free-to-play. Mimo prób trzymania się ustalonych tematów często zdarzały nam się jednak skoki w bok i wielokrotnie wracaliśmy do kultowego Lineage II czy innych wielkich - m.in. WoWa i Aiona. W międzyczasie poruszyliśmy także kwestię chodzenia na rękach i zastanowiliśmy się, które MMO powstało "dla małych dzieci" i kto się z tego faktu cieszy ;) Koniec końców nie brakło również kilku słów o kondycji zielonego, oślizłego wydawcy zza zachodniej granicy; narzekań również nie brakło ;D

Podcast możecie przesłuchać pod tym adresem - http://www.speedyshare.com/files/29149379/RozMMOwy_1.mp3

Koniecznie dajcie znać jak się podobało lub nie podobało oraz co powinniśmy podczas kolejnego nagrania zmienić. Z góry przepraszamy za ostatnie minuty podcastu - Algaist miał pewne problemy z mikrofonem i nagrało się tak, a nie inaczej. Wszystkie techniczne kwestie spróbujemy wyeliminować do następnego odcinka.