A co ty ,ja WP czytałem w podstawówce.Baaa....czytałem bardziej hardcorowe rzeczy ,jak na ten okres.Jeżeli ktoś wie co to "saga o ludziach lodu"
Rozmowy na forum Hobbita (filmweb)
No ja w podstawówce padłem przy drugiej części ale patrząc po ludziach z którymi chodzę do klasy to mało kto czyta i nie popatrzą nawet na książke powyżej 100 stron. Część nawet czytała streszczenie do Małego Księcia (60 stron, czcionka spora i chyba obrazki). Dodam że chodzę do gimbusiarni
Ogólnie filmu nie spierdzielili aż tak jak myślałem:)Przyczepię się jedynie do trzech rzeczy:
-Niepotrzebnie przedłużany wątek Bilbo i Smigola tylko po to aby było co nagrywać w kolejnych dwóch częściach...
-Sam fakt,że jest tam Saruman i Glaradiela skoro w książce ich nie było(nie ma to jak wpuścić dwóch aktorów do filmu po to żeby kase zgarneli)...
-Tekst w którym Glaradiela mówi Gandalfowi,że zawsze może na niego liczyć(od kiedy to ludzie z krainy Gandalfa potrzebują pomocy od elfa oO)...
@Karthas
Aaaaarghhh! Widziałem "spoiler", ale i tak wyłapałem słowa jak przewijałem w pośpiechu.
Ale na szczęście zapomniałem kim był Thorian i wolę sobie nie przypominać.
Nie wiem czy wiecie, ale są też takie spoilery:
hahahaha, ta dam!
Tak to już jest, że w gimbazie czytanie książek to "siara". Filmu jeszcze nie oglądałem, ale planuje to zrobić w niedalekiej przyszłości. Również cieszę się, że film zostanie podzielony na 3 części, gdyż w tedy będzie można dokładniej odwzorować zawartość książki, którą przeczytałem 3 razy, i jestem pod wrażeniem kunsztu Tolkiena. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na filmowej adaptacji .
PS: Nie róbcie spoilerów
@edit
Co do hejtowania i fanboizmu:
Zawsze znajdzie się ktoś, komu film się nie spodobał, bo po prostu nigdy nie interesował się fantastyką. Fani twórczości Tolkiena oczywiście będą
bronić swojego kochanego tytułu. To tak jak z GW2 - jedni kochają, inni nienawidzą. Nie będę się więcej rozpisywał na temat mentalności ludzi młodocianych (lubię to, bo ania też to lubi, a ja lubię anie, więc żeby ania mnie lubiła, będę to lubił), bo nikomu nie chciałoby się tego czytać
Polecam spojrzeć na ten temat:
http://www.filmweb.p...,2098482?page=1
Kilka razy mało nie padłem na zawał.Oby było mniej takich fanów/anty fanów hobbita;/