Rozmowy ogólne o fantastyce

W tym temacie chciałbym porozmawiać o fantastyce:wasze ulubione rasy,światy fantasy

itp. (tylko proszę o uzasadnienie) Np. Moją ulubioną rasa są:L no cóż ehh... nie mam takiej bo lubię krasnoludy i mroczne elfy. W grach jest tak samo...Krasnoludy lubię za ich oschłość(lecz po piwku to się zmienia)i dryg do majsterkowania, a mroczne elfy za ich tajemniczość i najczęściej "czarny" charakter. Moim ulubionym światem fantasy jest świat Warhammera ze wzgledu na mroczny klimat i ogrom wojen na nim prowadzonych. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym miejscu co trzeba i jeśli tak jest to proszę o jego skasowanie

Moja ulubiona rasa to elfy. Zostało mi do dzisiaj, po zagraniu w Mu Online :P A dlaczego one? Są szybkie oraz zręczne i nie są porywcze (jak krasnoludy :P).

A ulubionym światem jest Śródziemie Tolkiena. W filmie było wszystko pięknie ujęte, wszystko :D A uzbrojenie armii najlepsze ^^

Tematyka fantasy :D Cos co lubie.

Ulubiona rasa sa krasnoludy. Polubilem je szczegolnie po przez Gimliego w LoTR :D Szkoda też,ze malo MMO posiada ta rasę.

Jezeli chodzi o swiat to hmmm,strasznie spodobał mi sie swiat z Gothica,szczegolnie kraina Jarkendar,miejscowka u piratow ma swoj klimat ;D Mógłbym tam siedziec całymi dniami.

Ja się zakochałem, w świecie Władcy Pierścieni. A moja ulubiona rasa, oczywiście krasnolud, uważam że są trochę śmieszne, też lubię ich smykałke to majstrowania, ale jednak potrafią też zabić.

" Blud Elfy " jest to moja ulubiona rasa, jak pamietam fajnie wyglada i walczy wylacznie o zlo ; P ( WoW ) ( WarCraft ) XD

A świat? Hmm WarCraft III : Frozen Throne, pamietam kampanie mialy jakas atmosfere, i ta jedna kampania blud elfow ;d

Hmm, rasa to raczej Demony ;] mądre i potężne.

A świat to zdecydowanie Gothic, Khorinis.. mój drugi dom :D

A więc...

Moją ulubioną rasą są... ludzie :huh: ? Tak ludzie. Spytacie pewnie dlaczego, a no bo jesteśmy nimi ;P. A kraj to oczywiście "Kraina Tolkiena" czyli kraina orków i Froda!!!!!!!!!

Mi juz przejadly sie te wszystkie rasy typu elfowie, krasnoludowie, itp. Wole troche inny rodzaj fantastyki, a jakis czas temu bardzo polubilem swiat wykreowany przez Zelaznego, czyli jego Amber z tymi wszystkimi cieniami. Ogolnie polecam cala sage, jest doprawdy niesamowita. Jesli mowa o grach, to oczywiscie Sigil- miasto drzwi. Wracajac jeszcze do ksiazek, to nie poznalem jakiejs ogromnej ilosci ciekawych swiatow. Mozna rzec, ze dopiero zaczynam, ale nie w sensie czytania w ogole, ale w takim, ze swego czasu czytalem ksiazki typu Forgotten Realms, itp. Co ciekawe, dzis kiedy staram sie to czytac, to sam sobie sie dziwie, ze kiedys mi sie to podobalo. Troche zmarnowalem czasu i pieniedzy na ten typ ksiazek, ale nie mam zmaiaru plakac, teraz zabieram sie za co innego i rzeczywiscie ludzka wyobraznia mnie zadziwia. Wspaniale swiaty.

To teraz tak: Co was nakłoniła to zgłębienia się w świat fantasy?? Mnie na przykład to że wszystko jest tam możliwe. Kocham wszystko związane z fantastyka można powiedzieć że jestem maniakiem :P

Mnie wciągnęło to, czego nie ma w realnym świecie - czyli magia. W podwójnym znaczeniu tego słowa ;]

W fantasty jestem zielony. Czytałem raz książkę pt. "Legenda o Humie", nie pamiętam autora. Może coś polecicie z książek?

Z książek to hmm... Najlepiej :

Wiedźmin, LoTR i oczywiście twórczość Terrego Pratcheta(Świat dysku)

Hmm co do takiej typowej fantastyki to zdecydowanie Sagę o Wiedźminie radzę przeczytać. Władcę Pierścieni, ale uprzedzam, autor dokładnie opisuje wszystko, dla mnie czytało się dość ciężko :P. A jeśli wolisz taką, gdzie nie ma magii, a polubiłeś Assassin's Creed to gorąco polecam "Assassin's Creed: Renesans" Oliviera Bowdena :). W księgarniach stoi po 40zł.

W tym temacie chciałbym porozmawiać o fantastyce:wasze ulubione rasy,światy fantasy

itp. (tylko proszę o uzasadnienie) Np. Moją ulubioną rasa są:L no cóż ehh... nie mam takiej bo lubię krasnoludy i mroczne elfy. W grach jest tak samo...Krasnoludy lubię za ich oschłość(lecz po piwku to się zmienia)i dryg do majsterkowania, a mroczne elfy za ich tajemniczość i najczęściej "czarny" charakter. Moim ulubionym światem fantasy jest świat Warhammera ze wzgledu na mroczny klimat i ogrom wojen na nim prowadzonych. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym miejscu co trzeba i jeśli tak jest to proszę o jego skasowanie