Różnica między Normal a Heroic?

Cześć, wczoraj dobiłem 70 lvl i dungeony z burning crusade są dostępne na poziomie Heroic i pytanie do was czy warto jest je robić? i czym się różnią od normalnych oprócz tego że są oczywiście trudniejsze :)

Dzięki !

Dobry, nie opłaca się ich robić były wprowadzone aby przygotowywać się do raidów na 70 poziomie kiedy to jeszcze były czasy tbc i był to maksymalny lvl. Za parę tygodni wystartują timewalki - co miesiąc jest event gdzie zapisujesz się na stare dungeony w wersji heroic. Zależnie od tego jaki dodatak aktualnie obejmuje event twój lvl skaluje się w dół za to nagrody do twojego prawdziwego poziomu plus jakaś waluta itp.

Dzięki za odpowiedz właśnie widzę że nie da się nawet znaleźć party na te dungeony :) w sumie to mam jeszcze jedno pytanko czy warto robić raidy na tym 70 lvl i jak to działa że raid finder jest od 85 lvl a są raidy od 65 jeśli się nie mylę, no i czy bez gildii jestem w stanie robić raidy, chodzi mi o to jak znaleźć party skoro raid finder jest o 85 :) Trochę pomieszałem ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi :)

Nie opłaca się ich robić, bo wbijesz 72 lv i z questów będziesz mieć lepszy gear. Za raidy z poziomu 70 będziesz chodził po mounty, transmogi i jakieś specjalne itemki. Olej to i exp dalej.

Raid finder jest od 85 lvlu, bo ta funkcja została dodana w cata, kiedy maks. lvlem był 85. Starszych raidów do niego nie dodawano, bo na stary content nie potrzeba było pełnego raidu by zrobić go.

Z WoWem niestety jest tak, że stary content odchodzi do lamusa i poza transmogami/mountami nic już nie oferuje, w efekcie odłogiem leży 90% całego contentu, a 10% to ten z najnowszego dodatku (czyli teraz Legion, wszyscy siedzą tylko w Broken Isles/Dalaran/Stolice z AH*). Jeśli nie grasz za czasów danego dodatku to o progresowaniu dawnego contentu możesz zapomnieć i zostają tylko privy :P

To jest jedna z tych rzeczy, których wyjątkowo nie trawię w WoWie.

*Bo w Dalaranie ciągle nie ma AH xD

W większości jak nie w każdej grze tak jest, że przy nowym dodatku/wbiciu levela stare lokacje/aktywności które wykonywaliśmy przechodzą na drugi albo nawet na piąty plan i najzwyczajniej w świecie prawie nie opłaca się ich robić lub tam chodzić. Tym bardziej, że wow będzie miał niedługo swoje 12 urodziny wiec tego starego contentu nagromadziło się sporo.

Ogólnie to stare raidy/dungeony heroic robione są na maksymalnym poziomie aby zdobyć osiągnięcia, mounty, pety lub pozwiedzać. Na low lvl nie opłaca się ich robić jeśli chodzi o rozwój postaci bo expa więcej na dungeonach normal, do tego zebrany ekwipunek wymienisz po paru levelach. Oczywiście jeśli masz ochotę możesz się do nich wybrać ale już tradycyjnym sposobem - osobiście pod wejście do wybranego raidu/dungeona ale raczej radzę zebrać ekipę lub wbić większy lvl bo może być ciężko.

Jeśli grasz na bl po stronie hordy to mogę się z tobą przejść a jeśli nie to spróbuj znaleźć ludzi przez group finder.

Nie ma raidów od 65 są według maksymalnych leveli na poszczególnych dodatkach classic 60, tbc 70, wotlk 80, cata 85, mop 90, wod 100, i najnowsze legionowe 110. Raidy do mopa można robić solo na maksymalnym levelu w pandari niektóre bossy też, zależy od mechaniki i poziomu trudności. Warlordsy są poprzednim dodatiem więc jakaś mała grupa by się przydała, natomiast najnowsze musisz robić najlepiej z gildią. Tak więc można sobie poradzić bez gildi wspomnianym wcześniej group finderem ale zdecydowanie lepiej jest z jakąś fajną gildią ;p

Bardzo podoba mi się ten timewalking mam nadzieje na rozwinięcie pomysłu o raidy tak jak kara w patchu 7.1 mogłyby być jako 5 osobowe dungeony tylko trudniejsze. A na ptr dodali nowy model maro więc może...

Cześć, wczoraj dobiłem 70 lvl i dungeony z burning crusade są dostępne na poziomie Heroic i pytanie do was czy warto jest je robić? i czym się różnią od normalnych oprócz tego że są oczywiście trudniejsze :)

Dzięki !