Różowy monitor?

Witam . Gram sobie w skyrima , a tu nagle monitor zaczą wyświetlać tak jakby na różowo , wszystkie kolory pokryte są różowym zabarwieniem . A poza tym to wszystko działa , Ale jak to naprawić ?

Podlączyłem inną kartę graficzną i jest to samo, więc to wina monitora , mam go już od kilku lat , możliwe że się spalił ? Czego są to objawy ?

PS kabel od monitora oczywiście odpinałem i wpinałem na nowo nic nie daje

Może to być również ustawienie monitora lub w sterownikach karty, w sensie w oprogramowaniu danej karty. Powinno to być odcień albo temeratura w kolorach.

Spróbuj zmienić rodzaj łącza. (DVI , HDMI , DP) jeśli to nie pomoże to oznacza że pacjent zmarł.

Może siostra wlała ci Gratke do monitora jak ziewałeś?

Walnij w monitor, mi to pomagało (nie żartuje).

Szukam pomocy w internecie , i tak samo nagle jak się to stało , kolor się naprawił , ale gdy pisałem posta o tym że problem sam się rozwiązał , korol znów zmienił się na różowy ... Zabiore jutro monitor do miejsca gdzie mam dostęp do kompresora i przedmucham go ( bo jak mówiłem to jest bardzo stary monitor , taki z "d*pą" z tyłu) . Jak nic nie pomoże to kupie nowy , bez "d*py" ^^

Monitor z d*pą? Nić dziwnego, że już nawala, ile już ma lat? Jak nie jesteś zbyt wymagający to monitor kupisz do 100 zł...

Spróbuj docisnąć oba końce kabla/ zmienić kabel jeśli masz możliwość, mogą nie łączyć styki odpowiedzialne za pozostałe kolory.

Przez 4 lata jak się bawiłem kompami charytatywnie to na tysiąc takich przypadków w robocie, zawsze była to wina przewodu. Spróbuj pogrzebać trochę przy złączu i sprawdzaj czy nie zmienia Ci się obraz na ekranie. Jeżeli będzie reagować, to znaczy że coś jest nie halo ze stykami, mogły się poluzować/powyginać we wtyczce ew. mógł skruszeć przewód (najczęściej się to dzieje zaraz za zabezpieczeniem). Jeżeli to nie zadziała to proponuję nowy monitor, CRTki już dawno powinny być przetopione na lego :)

czesto takie anomalie to zasluga niedocisnietego/uszkodzonego kabla/portu. ale tak serio to polecam nowszy monitor, bo przy takich grach to po prostu grafa i monitor nie wspolpracuja dobrze i zaczyna im sie kielbasic z pikselami :D

OK wróciłem , komputer wyczyszczony i podłączony na nowo . Kto by się spodziewał , nie pomogło , ale nowe odkrycie w sprawie , gdy ruszam kablem który wpina się do karty graficznej , monitor zamienia się w choinkę i da się zauważyć piękne fajerwerki w kolororach czerwieni , różu oraz pomarańczu .

A tak na serio , to chyba niechcę się bawić w uzdrawianie go , i tak długo wytrzymał , ktoś tam o to pytał , monitor ma prawie 6 lat : D

Dzięki wszystkim za pomoc nie spodziewałem się rozwiązania typu panel sterowania > ekran > odchacz "włącz problemy monitora" , ale i tak warto wiedzieć co ludzie mają do powiedzenia : p

No nic , temat do zamknięcia , a ja zbieram się do sklepu kupić nowy monitor , bo przy tym , jak tak dalej pójdzie to napromieniuje sobie oczy :D

Takie kolorki to zawsze jest przewód. Pożycz od sąsiada drugi i sprawdź czy działa. Dopiero wtedy wymień monitor :P

Witam . Gram sobie w skyrima , a tu nagle monitor zaczą wyświetlać tak jakby na różowo , wszystkie kolory pokryte są różowym zabarwieniem . A poza tym to wszystko działa , Ale jak to naprawić ?

Podlączyłem inną kartę graficzną i jest to samo, więc to wina monitora , mam go już od kilku lat , możliwe że się spalił ? Czego są to objawy ?

PS kabel od monitora oczywiście odpinałem i wpinałem na nowo nic nie daje