Rozpoczęcie gry + gildia

Witam.

Chciałbym się spytać na jakim prywatnym serwerze najlepiej zacząć? Chciałbym rozpocząć grę w WoW'a na jakimś prywatnym serwerze by potem przejść na główny (jeśli mi się spodoba itp.).

I czy znacie może jakieś Polskie grupy/gildie które pomogłyby nowemu w rozpoczęciu przygody?

Poprostu zagraj na trialu na globalu.

trial do 20lvl nic mu nie da ;p

bo za wiele nie zobaczy

Na priwach też nie, bo global zbyt się od nich różni.

Priv tez nie odda tego co daje oficjalny serwer. Ale jeśli mam polecić jakiś to z czystym sumieniem polecę Atlantissa. Grałem tam od czasu startu i uwazam ze to najlepszy priv Cata jaki istnieje. Znajdziesz tam polskie gildie bo jak by nie było to polski serwer a od jakiegoś czasu stal się międzynarodowy. Dungi raidy i questy działają bardzo dobrze. Także śmiało możesz się tam bawić. Ale tak jak kolega wyżej pisze nawet najlepszy priv nie równa się z oficjalnym serwerem szczerze polecam:) sam teraz cisnę na globie

Prywatne serwery są na niższych dodatkach niż global. Ja od siebie polecam PandaWoW bo to priv z Pandarią i jak na priva to działa na zadowalającym poziomie.

Jakieś prywatne serwery WoDa pewnie też znajdziesz, ale ponoć był to słaby dodatek więc nie wiem czy warto nim zaprzątywać sobie głowę.

Atlantiss też może nie jest zły, aczkolwiek ja trochę napsułam sobie krwi na tym serwerze, głównie przez nieudolnych developerów. Generalnie serwer blizzlike z ratami jak na globalu to naprawdę duże wyzwanie, któremu ciężko podołać na zadowalającym poziomie. Tutaj każdy niedziałający quest boli jak cholera :F No ale może w przeciągu tych paru lat (bo chyba ostatni raz grałam tam ze dwa lata temu) trochę ogarnęli to już wszystko.

Jak masz cztery dychy to kup sobie battlechest'a albo poszukaj filmu Warcraft z darmowym battlechestem. Trial to za mało żeby poznać grę, a privy to nie to samo. Ewentualnie możesz poczekać jeszcze jakiś miesiąc bo Blizz często przed świętami daje za darmo podstawkę i obniża cenę ostatniego dodatku.

Jak masz cztery dychy to kup sobie battlechest'a albo poszukaj filmu Warcraft z darmowym battlechestem. Trial to za mało żeby poznać grę, a privy to nie to samo. Ewentualnie możesz poczekać jeszcze jakiś miesiąc bo Blizz często przed świętami daje za darmo podstawkę i obniża cenę ostatniego dodatku.

battlechest z filmu stracił ważność, nie wprowadzaj ludzi w błąd

battlechest z filmu stracił ważność, nie wprowadzaj ludzi w błąd

Chodziło pewnie o kod z wydania dvd.

Chodziło pewnie o kod z wydania dvd.

tak te kody z filmu dvd już straciły ważność

Battle Chest jest teraz w przecenie u Blizza za 5 ojro.

tak te kody z filmu dvd już straciły ważność

,,Każde wydanie będzie zawierało 3 indywidualne kody, które będą aktywne do 1 października 2017r."

Źródło: cdp.pl

Chyba że się coś zmieniło, ale tak jak już wspomniano najtaniej wyjdzie kupić bezpośrednio na bnecie.

Warmane.com, najlepszy priv do wowa, codziennie w godzinach szczytu 12k ludzi i kolejka 1k ( nie raz musisz czekac 2h zeby sie dostac do gry -_- ) ( server icecrown ), najmniej osob jest nad ranem bo kolo 3-4k ale to i tak wiecej niz na sunwellu ktory ruszyl pare dni temu i w godzinach szczytu jest tam 3k osob. Zapraszam :)

Warmane.com, najlepszy priv do wowa, codziennie w godzinach szczytu 12k ludzi i kolejka 1k ( nie raz musisz czekac 2h zeby sie dostac do gry  ) ( server icecrown ), najmniej osob jest nad ranem bo kolo 3-4k ale to i tak wiecej niz na sunwellu ktory ruszyl pare dni temu i w godzinach szczytu jest tam 3k osob. Zapraszam  

O tak. Serwer gdzie wszystko mozna kupić za pieniądze, a stary kontent jest zablokowany i niemożliwy do zrobienia. Pomijając naprawdę liczne bugi. Duzy nie znaczy dobry. Warmane to tylko populacja, serwer strasznie słaby

Grałem wcześniej na privach ale teraz od miesiąca gram na globalu i nigdy w życiu bym nie powrócił do grania na privach mimo że za darmo. Aktualnie wow to buy to play bo łatwo można zarobić na token za golda w grze

Grałem na privach 4 lata z czego atlantiss 2 miesiące. A 3 miesiące globala, z czego grałem tylko dwa bo grałem sam i na WoD a to był do d*py dodatek. Privy nigdy więcej ( chyba że z dobrą ekpią) A co moge powiedziec o atlantis? 1.5 roku zajęło im wprowadzanie HC Fire landów. Nie wiem co właściwie Devi tam robią tyle czasu co blizzowi zajmuje robienie całego dodamu. Przez CAŁY ROK ludzie tłukli normale. Juz zbieranie kwiatków daje wiecej emocji niz normal Firelandy. Nie wiem jakim cudem ludzie tam potrafia tyle grać bez contentu.. Nie ma nawet wszystkich BG ani nic. Resp skałek/kwiaktów jest niezrobiony od początkow istnienia serwera a ceny insc i alchemi są takie, że zbierałem 6-15k dziennie na samych glypchach przy czym inne profy klepały biede. Dużo osób mówi o tym jak privy mogą byc dobrze zrobione itp. Bo fakt są, ale jednak robiąc wiele rzeczy zastanawiasz sie czy to aby na pewno tak miało działać. Stare przygody na privach przypominaja mi pewne sytuacje chocby z sunwell/tod, gdy wprowadzali zmiany w raidach i w opisie było "Teraz powinien działać jak powinien". I tak za kazdym razem. Czyli wychodzi na to że ciagle działał nie tak jak trzeba :D A ludzie mówią, że działa bo skąd maja wiedzieć czy działa dobrze czy nie skoro graja na privach tylko.

O tak. Serwer gdzie wszystko mozna kupić za pieniądze, a stary kontent jest zablokowany i niemożliwy do zrobienia. Pomijając naprawdę liczne bugi. Duzy nie znaczy dobry. Warmane to tylko populacja, serwer strasznie słaby

niestety nie odczuwam niczego podobnego i gra sie przyjemnie z taka populacja.

niestety nie odczuwam niczego podobnego i gra sie przyjemnie z taka populacja.

jesteś złodziejem hehe :D

Witam.

Chciałbym się spytać na jakim prywatnym serwerze najlepiej zacząć? Chciałbym rozpocząć grę w WoW'a na jakimś prywatnym serwerze by potem przejść na główny (jeśli mi się spodoba itp.).

I czy znacie może jakieś Polskie grupy/gildie które pomogłyby nowemu w rozpoczęciu przygody?