Rozpoczęcie gry w WoWa

Witam, nie grałem w WoWa od czasów WoD, przerabialem przez czas trwania Legionu i BfA GW2 i liznalem trochę prywatnych serwerów natomiast mam teraz sposobność by zacząć grać na poważnie i mam do was kilka pytań:

1. Czy jeżeli kupię teraz BfA to będę miał jednorazowy boost do 110 lv?
  2. Jaki serwer polecilibyście w chwili obecnej dla hordy, zakładając że chcialbym aby proporcje.frakcyjne były w miarę wyrównane i ekonomia nie leżała na deskach?
  3. Gdzie najtaniej i pewnie można się zaopatrzyć w prepaid.na 2 miesiące?
  4. No i pytanie fundamentalne, jak teraz wygląda ubieranie się, zakładając że na mytiki czasu raczej miał nie będę?
  1. tak
  2. jeżeli zależy ci na polskich gildiach to tradycyjnie Burning Legion(ale ma raczej słabą ekonomię) jeżeli nie to jakiś z dużą populacją np. Draenor lub dla nowych graczy. Wyrównanie frakcji nie ma znaczenia bo fazowanie i sharding, dobierają ludzi z całego regionu eu z różnych realmów(nie licząc rp). Plus może być tak, że jakiś aluszek założy raid pk na twoim shardzie ściągnie sobie 20-40 aluszków z innych reamów i będą zabijać każdego kogo spotkają ;p
  3. Ja kupowałem na allegro i nie było problemu, albo bezpośrednio od blizza.
  4. Lecisz do Nazjatar robisz main story odblokowujesz world questy i daily questy zbierasz Prismatic Manapearl. Za to można uzyskać w miarę dobry gear a potem lub w trakcie raid plus dungeony M+. Można jeszcze w pvp się dobrze ubrać, ale trzeba wbić wysoki rating.

Czyli nie ważne jaki serwer wybiore i tak będzie dobierało brakujących graczy z mniejszej frakcji z innych serwerów? Różnica będzie tylko w ekonomii i gildiach?

W teorii tak z tym , że ogólnie aliantów jest dużo mniej i czasami nie będzie z czego dobierać. Niestety nie gram aliantami to nie wiem jak tam u nich jest ale narzekają. Tak dla przykładu przez 3 dni w nazjatarze w dwa nie spotkałem alianta a jednego dnia cały raid pk i więcej… Moim zdaniem musza jeszcze poprawić ten system fazowania i shardowania. Natomiast specjalnie przed chwilą zalogowałem się na moją jedyną aliancką postać na 110 poziomie na realmie gdzie większość postaci to alianci to w legionowym dalaranie dość dużo jest hordy i przymierza też ale z innych popularnych realmów alianckich takich jak silvermoon czy outland.
Podsumowując jeżeli liczysz na world pvp to trzeba było grać na początku bfa, teraz jest znacznie słabsze ale istnieje. Na kult tiras mnie napadli ostatnio we 4 jak miałem w plecaku itemek z debufem -30% hp, potem wyskoczyłem z klifu po world questa to wpadłem w grupkę aliantów to się nie zatrzymywałem nawet biegłem dalej i gdy robiłem jeszcze innego to się spotkały grupki aliantów i hordy i też doszło do starcia ;p

Pamiętaj też o tym, że rynek jest lokalny więc wybierając serwer z małą populacją albo januszową populacją (BL) będziesz mieć tragiczne ceny i zbieranie golda będzie trwało dłużej :slight_smile:

Chyba spróbuje tego dreanoru. Ponoc w miare wyrównane i z ekonomią nienajgorzej

Jeżeli chodzi o prepaid to najtaniej gdzie kupuję to cdkeys.com (aktualnie 92zł)

nie wiem na ile są aktualne dane na https://realmpop.com ale możesz zobaczyć stosunek A / H na poszczególnych serwerach :stuck_out_tongue: