Cześć!
Planuję rozpocząć przygodę w BDO. Długo szukałem MMO i czytałem wiele negatywnych opini: gra jest p2w, trzeba płacić ogromne sumy $$ aby coś osiągnąć, grindownik, itp itd. Jednak chcę dać tej grze szansę i mam parę pytań. Nie ściągnąłem jeszcze gry więc niektóre z nich będą głupie
- Na jakim serverze (o ile jest kilka) gra najwięcej polaków?
- Czy są jakieś “kody zaproszeniowe”, które pomogą mi lub komus kto taki kod udostępni?
- Czy gra serio jest p2w? Czytałem wiele komentarzy, że płacenie pomaga w szybkości progresu. (jakoś to się nazywało. Pay to Progress?)
- Jak to jest z klasami postaci? Czytałem, że Sorc jest najlepszy pod wieloma względami ale klas jest bardzo dużo. Gdzie znajdę jakiś poradnik lub “tier list class”? Póki co jestem zdecydowany na sroca
- Czy po za hardcore’owym grindem są czynności do wykonywania w grupach/party? Dungi?
- Z tego co widziałem nie ma “święcej trójcy”. Jeżeli się mylę to czy są postacie typu tank/healer/support/dps?
Chyba na tyle. Aktualnie czekam na diablo 4 i staram się zabić czas i znaleźć zajęcie na zimne, ciemne jesienno-zimowe wieczory Podobnie na celowniku mam New World Online - ale to dopiero w przyszłym roku.