Nie są to postacie, którymi grałam, ale dobry gracz musi znać przeciwnika, więc jak każdy coś tam o nich wiem ![;)]()
Ranger/sin to postacie, które nie mają super dmg, ale są dobre w pvp, ponieważ bazują na walce z ukrycia i na ogłuszaczach, czyli mają hide+stuny. Przy czym polecałabym ci rangera, ponieważ jest łatwiejszy. Coś czego assassin nie lubi to komunikat, że cel jest poza zasięgiem ^^ Dobrze ubrany sin może zastąpić w skrajnych przypadkach tanka.
Typowymi magami w Aionie są SM i sorc, czyli po polsku zaklinacz i czarodziej. SM ma duchy, czyli np napuszcza ducha ziemi na moba,a sam bije z daleka. Z tego co słyszałam SM jest bardzo prosty w obsłudze a jednak bardzo dobrzy w pvp. Nie lubię się z nimi bić
SM jest jedną z lepszych postaci na pvp, chociaż ja uważam, ze tylko nooby biorą takie łatwe postacie
Gracz żądny wyzwań wybierze klera/chantera albo coś w tym guście. Sorki mają chyba największy dmg w grze i z tego względu są pożądani na instancjach
Tylko z moich obserwacji wynika, że mimo iż mają dużo many, to bardzo szybko się z niej wypruwają ^^
Poza tym z magii chociaż nie są magami biją także kler i postacie, których możesz nie znać, bo wprowadzili w sierpniu, czyli bard i gunner. Bard=heal, dispel, ładowanie many, spory dmg i w ogóle op
Gunner to prosta postać, jak to koledzy mowią - klikamy 1,2,3,4 i reload. Ponoć dobry gunner jak zacznie pierwszy, to musi wygrać.
Ogólnie to i tak wszystkie postacie, nawet fizyczne, muszą pakować kamienie na magiczną precyzję... Taki właśnie jest Aion ![:)]()