Rozwijanie miasta/osady

Witajce,

Szukam gry, w której rozgrywka głównie opiera się na rozwijaniu miasta/osady zaczynając od kilku chłopków a kończąc na wielkim mieście.

Najlepiej by gra była osadzona w czasach wczesnośredniowiecznych, średniowiecznych bądź wcześniej.

Grałem już w Settlersów, wszystkie części Stronghold, Empire Earth, Age of Empires.

Może trochę inaczej wygląda rozgrywka, ale sprawdź serię Civilization.

Knights and Merchants

Banished

Knights and Merchants

Polanie 2

Anno 1404

The Settlers 3 i 4 najlepsze gry tego typu :)

Jestem mega fanem tego typu gier (mój ulubiony gatunek) Anno 1404 i 2070 też są godne polecenia, osobiście wolę 2070, bo jest o wiele bardziej rozbudowana od poprzedniczki. Gier typu the settlers nie znajdzie się w dzisiejszych czasach :( jedynie banished, ale bez jakiegoś zaimplementowanego konfliktu to gra się się szybko nudzi.

Dodam iż chętnie pograłbym z kimś w anno (wenecja lub 2070 z naciskiem na 2070 ;) ) po sieci, bo z settlerasami to za dużo problemów by było z kompatybilnością

Tak jak kolega wyżej napisał, Banished bardzo dobra gra i to co szukasz.

W wymagania całkiem dobrze wpisuje się też Rise of Nations.

Dzięki wielkie za propozycję. Podaliście mi sporo tytułów z których z pewnością coś wybiorę ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/City_Building_Series

Z których najbardziej polecałbym ostatnią część: Cesarz: Narodziny Państwa Środka

Szkoda, że firma upadła...

Witajce,

Szukam gry, w której rozgrywka głównie opiera się na rozwijaniu miasta/osady zaczynając od kilku chłopków a kończąc na wielkim mieście.

Najlepiej by gra była osadzona w czasach wczesnośredniowiecznych, średniowiecznych bądź wcześniej.

Grałem już w Settlersów, wszystkie części Stronghold, Empire Earth, Age of Empires.