RP całkowite czy nastawione na zabawę?

Jak w temacie. Głosujcie w ankiecie. Dla przypomnienia- RP nastawione na zabawę to takie, jakie jest teraz, a RP całkowite to koncepcja Kozaka zakładająca, że należy zrobić podział na klasy, które będą miały ograniczenia na korzystanie z danych narzędzi, całkowita tolerancja griefingu.

Koncepcje Kozaka opisales w takim negatywnym tonie, ze juz widze, jak to wszystko przechodzi. To Full RP, ktore opisal Kozak, to nie jest tylko "glupie" ograniczenie na klasy, to jest cos wiecej...

Koncepcje Kozaka opisales w takim negatywnym tonie, ze juz widze, jak to wszystko przechodzi. To Full RP, ktore opisal Kozak, to nie jest tylko "glupie" ograniczenie na klasy, to jest cos wiecej...

bo widzisz Mac to osoba, ktora nie liczy sie ze zdaniem reszty, to co jemu sie podoba jest dobre ot i tyle.

Daj mi obiektywnie napisać opis tych dwóch wizji, proszę cię...

Dodatkowy głos Froxena- nie jest bywalcem i nie może głosować, więc głos +1 na dawny porządek.

Full RP!

Skoro tylko bywalce mogą głosować to czemu wsadziłeś to do działu INNE? Oo Przeniesione btw..

Nie gram w Minecraft ale napiszę co o tym myślę:

Jeżeli zależy wam na jak największej liczbie graczy to Full RP nie będzie dobrym pomysłem, ponieważ wielu nie lubi takiej rozgrywki, i wielu szczerze mówiąc się nie nadaje.

Jeśli wolicie mniej graczy a dobrą, dobrze zorganizowaną grę to Full RP będzie strzałem w dziesiątkę.

Na waszym miejscu nie skreślałbym żadnej propozycji zaraz, najlepiej zobaczyć jak to (Full RP) wyjdzie w praktyce a potem się zastanowić.

half RP, życie będzie lepsze

Nadal nie wszyscy widzą r3m4ke, przenieś gdzie indziej jeszcze aby zwykli userzy też widzieli.

Dodatkowy głos Froxena- nie jest bywalcem i nie może głosować, więc głos +1 na dawny porządek.

Po co mają widzieć skoro nie mają głosować? Sprecyzuj. Oo

Nie gram w Minecraft ale napiszę co o tym myślę:Jeżeli zależy wam na jak największej liczbie graczy to Full RP nie będzie dobrym pomysłem, ponieważ wielu nie lubi takiej rozgrywki, i wielu szczerze mówiąc się nie nadaje. Jeśli wolicie mniej graczy a dobrą, dobrze zorganizowaną grę to Full RP będzie strzałem w dziesiątkę.Na waszym miejscu nie skreślałbym żadnej propozycji zaraz, najlepiej zobaczyć jak to (Full RP) wyjdzie w praktyce a potem się zastanowić.

Mamy na razie 6 głosów za, myślę że część głosów "przeciw" również przeboleje, bo to wcale drastyczne zmiany nie są. A graczy będzie przybywać z czasem, w końcu to jest mmorpg.org.pl, trochę tu użyszkodników jest...

Ale kilka osób spoza forum lub niezbyt aktywnych na forum też na tym serwerze gra (jeśli nie wiesz- zobacz listę graczy).

PS: Singami, dla mnie zmiany są wielkie, bo to jest pozbawienie graczy swobody...

PS: Singami, dla mnie zmiany są wielkie, bo to jest pozbawienie graczy swobody...

Nic się nie zmienia oprócz tego że niektórzy gracze zamiast wydobywać kamień, będą go musieli kupić i że robienie miast będzie miało sens.

Ależ mac, jeżeli grać RP to grać je porządnie. Z doświadczenia wiem, że serwery half-rp działają... jak zwykłe serwery nastawione na fun. Narzucanie odgórnie ustalonych reguł to część założenia RP. Nie możesz być Batmanem w świecie magów i rycerzy... Nie możesz latać na świecącym dildo itd. Jeżeli ktoś ma zamiar grać na takim serwerze to będzie się cieszył z takich zasad... jeżeli nie - to trudno, wszystkim nie dogodzisz.

Singami, dla mnie zmiany są wielkie, bo to jest pozbawienie graczy swobody...

Ale ta gigantyczna swoboda, ktora proponujesz, to tak naprawde jedno wielkie ograniczenie zabawy.

Dziwna gra do jakiegokolwiek RP'owania, bardzo.

Napiszę tak- bym był za RP, gdyby było takie, że ograniczenia co do przedmiotów OK, ale tylko takie, że na przykład kilofy z diamentu i ironu może mieć tylko górnik itd. Ale mimo to, narzędzia ze skały i drewna każdego typu powinny być dostępne dla każdego.

Tylko drewniane. Wtedy minerały nie mogłyby być wydobywane, tylko kamień.

Dammit, doublepost.

Ostateczna propozycja- dwa serwery, jeden RP drugi pół RP. Wtedy zrobiłbym ten update 31 października i każde następne, ale na RP narzędzia musiałyby być umawiane, ponieważ jak napisałem zrobienie czegoś takiego jest niemożliwe lub przerasta moje możliwości. Pytałem się mojego pomocnika do robienia clienta i on napisał, że możliwe, ale za trudne.