RP i Refy pytanie

Mam pytanie, podobno za zrobienie ileś tam refów, i dobicie nimi, chyba 5 levela, można dostać RP. I mam pytanie, czy coś takiego jest w ogóle legalne? Tzn. czy jest możliwośc wyłapania za to bana? Jeżeli tak, to jak duża? I jak w ogóle takie refy robić, czytałem, że wystarczy samemu zrobić konto, i dobić nim szybko 5 level, i następne.

Jeśli jesteś na starych zasadach, to wystarczy dobić 10 kontami po 5lvl i dostaniesz za każde konto chyba 5 ipboost (na Twoje główne konto)a jak wbijesz te 10 kont to 975rp. Co do bana i legalności to szanse sa malutkie, jeżeli w ogóle jakieś na to, że bana złapiesz czy coś.

A refy robisz tak:

logujesz się na swoje konto na str. gł. > wchodzisz w twoje konto i klikasz Refer a Friend & View Status i gdzieś na środku powinien być reflink. Następnie kopiujesz go i wklejasz w przeglądarkę i robisz konto. Logujesz się na nim, robisz battle tutorial (sporo expa jest, chyba, że coś zmienili).

P.s

Ja mam zrobione kilkadziesiąt kont i nic mi nie zrobili.

A jak zrobiłem konto bez reflinka, ale wpisalem swoj nick po zrobieniu konta, ze to ja zaprosilem niby siebie?

Niestety, ale nie wiem czy zaliczy Ci to do reflinka.

Czyli krótko, robie konto przez reflinka, dobijam nim 5 level i wszystko cacy, tak? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, "maina" założyłem wczoraj, bo przeniosłem się na East'a (grałem na wescie).

Ps. Nie ma mojego reflinka, muszę dołączyć do nowego programu, zrobić to?

jezeli zaakceptujesz to przystąpisz do nowych zasad gdzie nie tak łatwo dostać RP :>Zobacz sobie różnice http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Refer_A_Friend

ja bym nie akceptował.

Nie masz wyjscia. A tak btw. to chyba mozna sie przeniesc z westa na easta za free przynajmiej byla taka akcja niedawno.

A czy czasem teraz nie trzeba 10 lvl na refa ?

A czy czasem teraz nie trzeba 10 lvl na refa ?

Lvl5 daje nam tylko 250 IP [więc nabijanie nie ma sensu, bo tyle to wyciągniemy za 1st wina i jeden-dwa mecze BEZ boostów]. Odpowiednia ilość kont z lvl10 daje nam odpowiednie bonusy. Rzecz w tym, że są one po prostu nieadekwatne do tego, ile czasu musimy spędzić nad wbijaniem tego poziomu. Stanowczo odradzam, lepiej już obejść się smakiem i zrezygnować z tego 975RP niż stracić czas, który dałby nam ładne kilkanaście (albo i ponad 20) tysięcy IP. No i poziom wyższy, więc więcej się nauczysz i mniej zestresujesz się graczami.

A za wbijanie referali banują, wiem po przykładzie dwóch znajomych którzy dostali właśnie takie ostrzeżenie w postaci tymczasowego bana za wbijanie "taśmowo" lvl10 pod nowy system nagród. Ja dwukrotnie wbiłem 5 kont na lvl10 i wyciągnąłem dwie strony runek za free, ale więcej nawet nie chcę próbować - gra nie jest warta świeczki.

Jeżeli chodzi o lvl jaki trzeba wbić na referalu to 10.

Zauważyłem że na stronce refy już zniknęły. W każdym bądź razie za refy był ban dokładniej sprawdzali w jakim odstępie czasowym realizowałeś refy (ciężko znaleźć 20 kumpli do gry w jeden dzień) jak już cię złapali na refach traciłeś wszyystko co dzięki nim zdobyłeś i na poprawę humory masz bana na bodajże miesiąc także pozdro :)

lopata.jpg

TUTUTUTU!! A GÓRNIKIEM ROKU ZOSTAJE!!!! EISON!!

Nudziło mi się to pokopałem w tematach

Ale nie można kopać w tematach.

Warn za archeologię. Po co dopowiadacie i robicie offtop? Wystarczy dać raport.

Mam pytanie, podobno za zrobienie ileś tam refów, i dobicie nimi, chyba 5 levela, można dostać RP. I mam pytanie, czy coś takiego jest w ogóle legalne? Tzn. czy jest możliwośc wyłapania za to bana? Jeżeli tak, to jak duża? I jak w ogóle takie refy robić, czytałem, że wystarczy samemu zrobić konto, i dobić nim szybko 5 level, i następne.