Witam was, drodzy forumowicze!
Z racji aktywności wielu użytkowników w grach role-playingowych, postanowiłem otworzyć nową grę, nie jest to mój twór, tylko jedna z popularniejszych gier na obcojęzycznych forach (przynajmniej tych na które ja uczęszczałem ^^) z leciutko zmienionymi zasadami, ogólnie osoby które grały w Wilkołaki yanga, powinne szybko to ogarnąć ^^.
Żeby nie przedłużać z wstępem, po krótce wytłumacze wam zasady gry.
W grze są dwie frakcje, Mafiozi oraz Cywile, po zebraniu odpowiedniej ilości graczy, zostaną rozesłane PMy z frakcją, oraz rolą użytkownika(o tym później).
Misją Cywili, jest wybicie wszystkich Mafiozów, i vice versa.
Różnica pomiędzy frakcjami polega na tym, że Mafiozi porozumiewają się między sobą, i grają zespołowo, natomiast Cywile, nie wiedzą o sobie nawzajem, lecz jest ich więcej, niż Mafiozów.
Gra dzieli się na dwa cykle: dnia, oraz nocy. Podczas dnia, gracze mogą rozmawiać w temacie, i wybierać kogo zlinczują, natomiast w nocy rozmowy są zakazane, wtedy odbywają się lincze, a Mafiozi mogą wybrać jednego Cywila którego chcą zabić [Wysyłając PMy między sobą, a później do Narratora [czyt:mnie]).
Po zlinczowaniu, Narrator wyjawia prawdziwe oblicze ofiary.
Role:
Mieszkaniec - najprostsza forma życia w mieście, Mieszkańcy mogą głosować, jednak nie posiadają żadnych specjalnych umiejętności, muszą oczyścić miasto z szumowin, aby żyło się bezpieczniej. [CYWILE]
Mafiozi - chcą przejąć całkowitą kontrolę nad miastem, porozumiewając się między sobą, każdej nocy wybierają kogo chcą zabić, znają się nawzajem, muszą pracować zespołowo, i zwalać tropy na inne osoby.
[MAFIA]
Policjant - klasyczny stróż prawa, mafiozi, to jego najwięksi wrogowie, co drugiej nocy, może udać się do Narratora, i przeprowadzić dochodzenie, dowiadując się, do której frakcji należy. [CYWILE]
Doktor - każdej nocy, może poprosić Narratora, o ochronę dla jednej osoby, od ataku Mafii. [CYWILE]
Ojciec Chrzestny - lider Mafii, zpodczas dochodzenia Policjanta, zawsze wydaje się niewinny [MAFIA]
Seryjny Morderca - postać neutralna, sam może wybrać, komu będzie pomagać, każdej nocy może zabić dowolną osobę w mieście. [NEUTRALNY]
Narrator - codziennie o 21, w formie gazety, podaję co zdarzyło się w mieście, do niego też, wysyła się listy z użyciem umiejętności. [BEZ FRAKCJI]
Umownie miasto będzie nazywać się ,,Los MMOs,, w pierwszym poście podana będzie funkcja w mieście wszystkich zapisanych graczy, którą będziecie rozwijać lub zmieniać, w dowolny sposób. (aby jakoś to rozpocząć ^^)
Nie jest to żaden poważny RP, liczy się przede wszystkim humor, i dobra zabawa.
Postanowiłem rekrutację rozpocząć skromnie, tak na 13 graczy. (4 Mafiozów, 8 Cywili, 1 Neutralny)
Lista Graczy:
1.Jarid
2.Andre222
3.JuniorR
4.kapec09
5.UnknownPL
6.Komuszon
7.Yagami
8.Cosiek
9.TuKu
10.whitovsky
11.Sokyre
12.draSpeL
13.Paweleqqk
Mam nadzieję, że gra się jakoś przyjmie ^^.