[RP] Mafia

Witam was, drodzy forumowicze!

Z racji aktywności wielu użytkowników w grach role-playingowych, postanowiłem otworzyć nową grę, nie jest to mój twór, tylko jedna z popularniejszych gier na obcojęzycznych forach (przynajmniej tych na które ja uczęszczałem ^^) z leciutko zmienionymi zasadami, ogólnie osoby które grały w Wilkołaki yanga, powinne szybko to ogarnąć ^^.

Żeby nie przedłużać z wstępem, po krótce wytłumacze wam zasady gry.

W grze są dwie frakcje, Mafiozi oraz Cywile, po zebraniu odpowiedniej ilości graczy, zostaną rozesłane PMy z frakcją, oraz rolą użytkownika(o tym później).

Misją Cywili, jest wybicie wszystkich Mafiozów, i vice versa.

Różnica pomiędzy frakcjami polega na tym, że Mafiozi porozumiewają się między sobą, i grają zespołowo, natomiast Cywile, nie wiedzą o sobie nawzajem, lecz jest ich więcej, niż Mafiozów.

Gra dzieli się na dwa cykle: dnia, oraz nocy. Podczas dnia, gracze mogą rozmawiać w temacie, i wybierać kogo zlinczują, natomiast w nocy rozmowy są zakazane, wtedy odbywają się lincze, a Mafiozi mogą wybrać jednego Cywila którego chcą zabić [Wysyłając PMy między sobą, a później do Narratora [czyt:mnie]).

Po zlinczowaniu, Narrator wyjawia prawdziwe oblicze ofiary.

Role:

Mieszkaniec - najprostsza forma życia w mieście, Mieszkańcy mogą głosować, jednak nie posiadają żadnych specjalnych umiejętności, muszą oczyścić miasto z szumowin, aby żyło się bezpieczniej. [CYWILE]

Mafiozi - chcą przejąć całkowitą kontrolę nad miastem, porozumiewając się między sobą, każdej nocy wybierają kogo chcą zabić, znają się nawzajem, muszą pracować zespołowo, i zwalać tropy na inne osoby.

[MAFIA]

Policjant - klasyczny stróż prawa, mafiozi, to jego najwięksi wrogowie, co drugiej nocy, może udać się do Narratora, i przeprowadzić dochodzenie, dowiadując się, do której frakcji należy. [CYWILE]

Doktor - każdej nocy, może poprosić Narratora, o ochronę dla jednej osoby, od ataku Mafii. [CYWILE]

Ojciec Chrzestny - lider Mafii, zpodczas dochodzenia Policjanta, zawsze wydaje się niewinny [MAFIA]

Seryjny Morderca - postać neutralna, sam może wybrać, komu będzie pomagać, każdej nocy może zabić dowolną osobę w mieście. [NEUTRALNY]

Narrator - codziennie o 21, w formie gazety, podaję co zdarzyło się w mieście, do niego też, wysyła się listy z użyciem umiejętności. [BEZ FRAKCJI]

Umownie miasto będzie nazywać się ,,Los MMOs,, w pierwszym poście podana będzie funkcja w mieście wszystkich zapisanych graczy, którą będziecie rozwijać lub zmieniać, w dowolny sposób. (aby jakoś to rozpocząć ^^)

Nie jest to żaden poważny RP, liczy się przede wszystkim humor, i dobra zabawa.

Postanowiłem rekrutację rozpocząć skromnie, tak na 13 graczy. (4 Mafiozów, 8 Cywili, 1 Neutralny)

Lista Graczy:

1.Jarid

2.Andre222

3.JuniorR

4.kapec09

5.UnknownPL

6.Komuszon

7.Yagami

8.Cosiek

9.TuKu

10.whitovsky

11.Sokyre

12.draSpeL

13.Paweleqqk

Mam nadzieję, że gra się jakoś przyjmie ^^.

JA CHCE!!

Wilkołaki Yanga tylko inne uniwersum? Jednak podziękuję, nie lubię takich klimatów.

tak, to jest ta równoległa gra

A jeżeli ktoś dostał się na 3 sezon wilkołaków to także może spróbować sił w "twojej" gierce?

A jeżeli ktoś dostał się na 3 sezon wilkołaków to także może spróbować sił w "twojej" gierce?

To jest automatyczne wykluczenie z wilkołaków.

To jak tak ja się zgłaszam!

Jeśli tak to nie dzięki.Wole uniwersum wilkołaków.

Dopisz ;)

72 wyświetlenia i 2 dopisania?

Ale czy jak policjant codziennie będzie prześwietlać gracza, gra nie skończy się za szybko? Może chociaż tak, co 2 dni?

@UP: Ja dla przykłady zajrzałem tu z czystej ciekawości. Gdybym nie dostał się do wilków, z chęcią bym się tu zapisał ^^

Zgłaszam się : )

Już 4 zapisy, nie jest źle :P

Zgłaszam się chętnie wezmę udział z racji tego że mam duuuuużo wolnego czasu. :D

jeszcze 8 ludzi.

Ci co czytają, niech dołączą do zabawy

Wilkołaki już jest full, więc i ja się tutaj zapisuję :P

Ci którzy się zgłosili, już są zapisani.

@facos, dzięki za idee z policjanetem.

Jeszcze 8 osób, myślę, a raczej mam nadzieję, że jutro się uzbiera.

Też tak myśle bo może być ciekawie! :)

Ja tą grę znam, ale tak na żywo jak się siedzi w kółku :D I wtedy można grać na duuuużo więcej klas w to :P

Pewno, zabawa przednia, takze chetnie sie na to pisze!