Zakładam temat aby porozmawiać o grach RPG wydanych w 2009 , na początek podam moje opinie o grach w które grałem , potem możecie jakieś dodać , na końcu możemy o nich dyskutować ( pisze to głownie dlatego , że w Oblivion vs Risen zrobił sie mega off top ) :
1) Fallout 3 - Tak wiele oczekiwań , tak wiele marzeń związanych z powrotem do tego cudpwnego apokaliptycznego świata . Niestety Bethesda Zoblivioniła tą gre i zamiast Fallouta dostaliśmy płytką sieczke . Gra byłaby bardzp dpbra gdyby nie nazywała sie Fallout .............
2) Rise of the Argonauts - Ładna grafa , nie głupia fabuła , możliwośc spotkania mitycznych postaci , widowiskowe walki . Prawie ideał gdyby nie fakt że tak naprawde dpostaliśmy coś pokroju Gods of War na pieca. Przyjemna do grania ale z RPG ma niewiele wspolnego . Chociąz ostatnio wymyślili gatunek Action cRPG więc jeśli chcesz prosto i efektownie to gra dla Ciebie
3) Risen _ Nieoficjalny Gothic 4 . Jeśli lubiłeś Gothica to polubisz RIsena . TYlko czemu tak krótko i tak mało ( mapa wielkości doliny Khorinis z G2) ?
4) Divinity 2 - Gra prawdziwy Hard Core trzyma poziom jak cała reszta z tej serii , jeśli chcesz połączenie h'n's z potężną dawką pracy szarych komórek to gra dla Ciebie > Warto wiedzieć że kolejny raz gra z tej serii nie wybacza błędów
5) Dragon Age - POdobno duchowy nastepca BG . Gdyby nie to stwierdzenie autorów gry dałbym jej 10/10 . Prawdziwa stara szkoła . Aspekty techniczne na najwyzszympoziomie , ale czego sie spodziewać w końcu to BioWare. Chyba najlepszy ( bo poza Divinity ) cRPG
6) Sacred 2 - Kolejna odsłona najlepszego h'n's ostatnich lat . Lepsza grafa , większy świat ogólnie wszystko bardziej . Tylko gameplay znacznie słabszy . Dla fanów h'n's obowiązek dla reszty gra może być ale jeśli w nią nie zagrasz i tak niewiele stracisz..........
ps. Sacred dodałem w 2009 bo bez patchy z tego roku ta gra i tak była nie grywalna