RPG dla wymagającego gracza

Gatunek: [RPG]
Sprzęt: [R9 390x 8GB, i5 6600k 4.5Ghz, 16Gb RAM DDR4]
Cechy:

-Dobre PvE

-Duża ilość ludzi
-Brak P2W

-Może być B2P

-Brak abonamentów, premium i tego typu okresowych wpłat.

-Najlepiej Hack'n'Slash

Przypadły mi do gustu:

- Cabal 2 (ładny, sporo fajnych lokacji, duża ilość graczy, brak P2W, grałem głownie na serwerach prywatnych)

- Mu Online (świetni ludzie, fajny system craftu, brak P2W)

- WoW (najlepsi gracze jakich spotkałem setki godzin na przyjemnych rozmowach i bardzo dobrych rajdach itp. świetnie rozbudowana historia świata)

- Tera (fajny klimat, ciekawy system walki jednak zrezygnowałem gdyż brakowało mi w niech polskich graczy)

- Aion (świetnie grało sie na Amerykańskich serwerach jednak ten ping :( , Na europejskim bez premium nie podchodź co mnie odstraszyło)

Nie przypadły mi do gustu:
- Vindictus (powtarzalność rajdów brak otwartego świata na + system walki)

PoE ma to czego szukasz.

PoE - klasyczny hack and slash z totalnie darmowym systemem.

Warframe - darmowy hack and slash z trzeciej osoby, przepakowany akcją

Phantasy Star Online 2 - darmowy hack and slash z trzeciej osoby dla animefagów. Nie znajdziesz polskich graczy.

PoE - klasyczny hack and slash z totalnie darmowym systemem.

Warframe - darmowy hack and slash z trzeciej osoby, przepakowany akcją

Phantasy Star Online 2 - darmowy hack and slash z trzeciej osoby dla animefagów. Nie znajdziesz polskich graczy.

są. spotkałem 3!!! licząc mnie to 4!!!

co do rpg: może gloria victis? pvp wymaga umiejętności i eq. nie ma p2w (nie ma item shopu a w przyszłości sama kosmetyka ma być. + reset skill pointów (z czegoś trzeba serwery trzymać)) b2p. na steam.

A gdzie można zagrać w Phantasy Star Online 2?

Co do tematu, to może Blade & Soul? zdaje się pasować do podanych przez Ciebie kryteriów.

Tu masz o PSO2: https://mmorpg.org.pl/forum/topic/92554-phantasy-star-online-2-jp/#comment-690048

PoE odpada przez klimat Diablo które nigdy mi nie podrasowało. Mu jest wyjątkiem gdyż od początku miałem dobrą ekipe do gry.

Warframe - zbyt futurystyczny

PSO2 - jak to jest z tymi graczami szczególnie polskimi (najbardziej podobało mi sie w wowie fakt siedzenia na ts-e o różnych porach i rozmowa z innymi graczami z gildi)

gloria victis - nie pasuje mi graficzne jednak przyzwyczajony jestem do klimatu fantasy no i nie interesuje mnie PVP

Blade & Soul - jak z ilością graczy? szczególnie polskich nie mam problemu z angielskim jednak używam go w pracy i na co dzień wiec w domu chciałbym odpocząć od niego.

Black Desert - co możecie powiedzieć o tym tytule
Final Fantasy XIV - szczegóły bym poprosił

Ogólnie chciałbym grę na dłużej na najlepiej 1000+ godzin

Final Fantasy XIV:

- ogromna ilość contentu (typ gry, w której ZAWSZE masz co robić po zalogowaniu. Ja mam w niej ponad 500 godzin, a nie ogarnęłam jeszcze w pełni zawartości podstawki);

- bardzo dobra fabuła, która stanowi istotny element gry;

- ciekawie napisane postacie niezależne, które autentycznie da się lubić lub nienawidzić;

- świetne angielskie tłumaczenie (najlepsze, z jakim się w MMO spotkałam, a siedzę w tej branży od strony zawodowej);

- wieloklasowość postaci (możesz rozwijać na jednej tyle klas, ile chcesz);

- bardzo przyjemny i wymagający skilla crafting;

- ładna grafika (ogromna ilość świetnych zbroi już na pierwszych levelach) i bardzo dobra optymalizacja;

- w item shopie są tylko i wyłącznie pierdoły kosmetyczne (niekoniecznie ładno - imho dużo więcej świetnych ciuchów zdobywa się w grze);

- rewelacyjna zabawa uniwersum przez twórców. Widać, że gra jest tworzona z pasją i wyczuciem, a przy tym dopieszczana na każdym kroku.

Jest też oczywiście parę minusów:

- targetowy system walki (na wyższym levelu wymaga jednak ogromnego skupienia i dobrego pozycjonowania się);

- całkowicie zwalony system housingu, który na szczęście ma być naprawiony z kolejnym dodatkiem (w skrócie: dostanie swojego domu graniczy obecnie z cudem).

Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, to pisz śmiało.

A co z ilością graczy szczególnie polskich oraz jak wygląda PvE grupowe czy można spędzać fajnie czas ze swoją gildią?
Głównie na tym mi zależy po doświadczeniach z wow-a
Co do systemu targetowania nie ma problemu :P

Polaków gra sporo, szczególnie na serwerach Moogle i Phoenix. Ja gram w polskiej gildii na Zodiarku.

PvE w tej grze to poezja. Dungeony, raidy, triale, Palace of the Dead, dzienne ruletki. Jeśli masz ochotę grać z kimś, to dnia ci nie starczy, żeby wszystko przerobić. My mamy dodatkowo gildię role-playingową i tworzymy wspólnie własną opowieść.

A ja standardowo polecam Revelation Online ;) Gra dopiero wchodzi na EU/NA 6-go marca. Jak masz foundera to możesz grać już od tego poniedziałku :) Więcej info mogę dać na priv, żeby nie prowokować Blath ;D

Hajmidal

Na każdym europejskim serwerze FF14 znajdziesz polaków. Najwięcej na Moogle i Phoenix ale na Zodiarku też jest sporo tylko się nie ogłaszają. Byś musiał ich poszukać albo dołączyć do naszej polskiej gildii gdzie jesteśmy z Blath, serdecznie zapraszamy :).

Odnośnie FF14 to większość doświadczeń z WoWa będziesz mieć w tej grze i do tego jest skupiona głównie na fabule która swoją drogą jest kozacka. Dungi, raidy, eventy, poziom trudności od normalnego do extreme (nie ma easy :D) są.

Jedyny problem to że jest mało kontentu pvp. Jest wyspa z areną gdzie możesz wyzywać graczy na duele bo nigdzie indziej nie można. Jest party finder do battlegroundów i team fightów ale tych trybów jeszcze nie testowałem. Wiem tylko że za granie w te tryby zdobywa się rangę pvp która odblokowuje specjalne skille do pvp wyłącznie + farmi się tokeny na sety pvp.

Nie ma open pvp/pk.

Może jest więcej trybów ale ja na 53lv narazie ich jeszcze nie odkryłem bo noobem jestem jeszcze :D.

Co do kontentu w FF14 to różni się tym od innych mmo że jak wbijesz rushem 60lv cap to nie odblokujesz end gamowych dungów i raidów bo i tak musisz całą główną fabułę przejść. Więc warto story robić na swój poziom.

Zresztą zapraszam do testowania, jest 14 dni trial. Mi właśnie skończył się dziś abonament 30dni i zaraz kupuje 60 dni i przedłużam :3.

Gra jest bardzo dobra pod role-playing i ma fajne community. Zdecydowanie lepsze niż w większości f2p albo b2p i stoi na poziomie z gw2 ale to pewnie dlatego że nie mam pvp try hardów co sieją hejty wszędzie bo to gry na pve skupione.

Żeby zaczął Tobie się patchować launcher to musisz się zalogować czyli najpierw tworzysz triala :). Takie info bo nie każdy wie.

Link do tworzenia triala: http://freetrial.finalfantasyxiv.com/gb/?utm_source=pr2&utm_medium=top_topbtn&utm_campaign=eu_freetrial

PS: Dziękuję ludzie za info odnosnie PSO2 bo nie wiedziałem o tym a chętnie wypróbuje to będzie plus 1 do polskich graczy :D

FF14 odpada właśnie przez wzgląd na abonament. Nie wyznaje takiej metody i cóż gdybym miał już grać w grę z tym systemem wybrałbym WoW-a.
Aktualnie sprawdzę Black Deserta potem przyjrzę się TESO a następnie jak juz wyjdzie Revelation Online i usłyszę pierwsze opinie możliwe że sie skusze.

Gatunek: [RPG]
Sprzęt: [R9 390x 8GB, i5 6600k 4.5Ghz, 16Gb RAM DDR4]
Cechy:

-Dobre PvE

-Duża ilość ludzi
-Brak P2W

-Może być B2P

-Brak abonamentów, premium i tego typu okresowych wpłat.

-Najlepiej Hack'n'Slash

Przypadły mi do gustu:

- Cabal 2 (ładny, sporo fajnych lokacji, duża ilość graczy, brak P2W, grałem głownie na serwerach prywatnych)

- Mu Online (świetni ludzie, fajny system craftu, brak P2W)

- WoW (najlepsi gracze jakich spotkałem setki godzin na przyjemnych rozmowach i bardzo dobrych rajdach itp. świetnie rozbudowana historia świata)

- Tera (fajny klimat, ciekawy system walki jednak zrezygnowałem gdyż brakowało mi w niech polskich graczy)

- Aion (świetnie grało sie na Amerykańskich serwerach jednak ten ping :( , Na europejskim bez premium nie podchodź co mnie odstraszyło)

Nie przypadły mi do gustu:
- Vindictus (powtarzalność rajdów brak otwartego świata na + system walki)