Magicka na taki sprzęt? Darkspore na taki sprzęt? Ludzie, zlitujcie się nad biedakiem i dawajcie tytuły które faktycznie mu pójdą.
Nie jestem pewny co do Spellforce (jedynka, z dodatkami), pamiętam że u mnie na GF6600GT i Celeronie 2GHz nieźle się cięła (co nie przeszkodziło mi jej przejść). Jest to miks RTSa i RPG - obie warstwy uproszczone (RPG bardziej hack'n'slashowate, RTS spokojnie mógł opierać się na stworzeniu masy najsilniejszych jednostek z każdej rasy), ale mimo to bardzo zjadliwe. Ogólnie grę polecam.
Z hack'n'slashów przede wszystkim Diablo poza tym tytułem, warty polecenia może być Divine Divinity - zdaje mi się że nawet na twoim heblu pójdzie, a gra sprawia całkiem sporo radości (hmm... może przydałoby się w końcu zagrać i przejść tą grę?). Poza tym polecę Baldur's Gate - jeden z najlepszych starych RPGów (z dużo lepszą mechaniką gry niż Torment*), Icewind Dale (sceptycy nazywają tą grę hack'n'slashem, mimo że chodzenie na pałę swoją drużyną pewnie się nie sprawdzi) albo - jeśli lubisz klimat świata Enroth - Might and Magic, zwłaszcza VII część (chronologicznie ma miejsce między Restoration of Erathia a Armageddon's Blade - mowa o HoM&MIII oczywiście). Ostatni tytuł jest dość nietypowy - jeden z RPGów z widokiem FPP, dość wiekowy i mimo wszystko nie każdemu może przypaść do gustu [sprzedawany był jakiś czas temu w Antologii Might and Magic, zawierającej M&M6-8 (te części warte uwagi), M&M9 (tragedia) oraz dwa tytuły, z czego jeden to jakaś stara gra multiplayer (nawet nie mam pewności, czy mają jakikolwiek związek z którymkolwiek kontynentem Enroth)].
* - po wieeelu latach postanowiłem sprawdzić co jest takiego ciekawego w tym Planescape... i jak fabuła mnie zaczęła wciągać, tak sama reszta gry odrzuciła z miejsca. Wybaczcie, ale po stokroć wolałbym pomęczyć się z niewygodami BG niż P:T...