RPG do 40 PLN

Jak w temacie jutro planuję kupić jakąś grę, ma to być cRPG do 40 PLN. Chciałbym abyście podali jakieś ciekawe cRPG'ki które mam szukać...

Borderland, cRPG w postapokaliptycznym świecie, coś jak fallout, jest promocja, i za 3 dychy kupisz grę i wszystkie 4 DLC na steamie, polecam, gra jest bardzo dobra, a całą kampanię możesz przejść w co-opie.

Two Worlds 2. Zapewniam Cię, że będą to najlepiej zainwestowane pieniądze. Polskie studio daje radę. Two Worlds 1 kupisz za grosze. Wkręć się w fabułę i zagraj w 2. Imponująca gra, naprawdę polecam :)

Jeśli pomogłem kliknij Lubię to :)

Z tym, że Border to połączenie rpg i fps'a. Hmmm... Nie wiem, czego konkretnie od gry wymagasz, ale poszukaj może po różnych kolekcjach klasyki, złotych kolekcjach etc.

Z tym, że Border to połączenie rpg i fps'a. Hmmm... Nie wiem, czego konkretnie od gry wymagasz, ale poszukaj może po różnych kolekcjach klasyki, złotych kolekcjach etc.

A Gothic to połączenie RPG i TPP ^_^

Wiadomo, Gothic, Wiedzmin, Elder Scrolle to dobre RPG'i ale pewnie już grałeś, polecam Mass Effecta (tylko jedynka ssie) i obie części deus exa.

Prosta odpowiedz Dragon Age 1 20zł i gra jest po prostu wyśmienita polecam serdecznie.

Więc tak, pidaliście kilka gier ktòre mi nie pujdą więc podam wam parmametry mojego sprzętu: Procek ok. 2,5 Ghz, Ram 2Gb, Grafa nVidia 6500 LE ok. 250 mb, a no i najlepiej żeby były to gry typu gothic i diablo, a no i po ile chodzi Fable, a gre chce kupić w sklepie, a nie na STEAM'ie

Czy jeśli pomyślałem o tanim granatniku ppanc to jestem trochę nie tak? A tak to polecam fallouta 1 i 2.

Ooo .. a może tak Dark Messiah.. o nim nikt nie wspomniał

Fallout grałem i tak nie za bardzo ale jeszcze to rozpatrze, a Dark Messiash mi się tnie...

A może jakaś część Dungeons And Dragons, albo używka LOTRA ?

Planescape Torment. Pojdzie na kalkulatorze, moim zdaniem najlepszy crpg jaki powstal (oczywiscie biorac pod uwage tylko te gry, w ktore gralem ;p ).

BTW: On szuka gry cRPG, co zaznaczyl, a ktos mu poleca Dark Messiah. Zrecznosciowa sieczke z perspektywy pierwszej osoby. Fakt, gra jest dobra, ale gdzie jej do RPGa? Niedlugo dojdzie do tego, ze zmiana koloru oczu w grze z gatunku FPS sprawi, ze bedziemy ja traktowac jako gre RPG ; p

Może Loki? http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6829

Gra jakaś znowu super nie jest, ale kiczem rówież bym tego nie nazwał, jak dla mnie ponad przeciętna, ale brak jej czegoś.

Pytanie - szukasz gry cRPG czy HnS?

Na początku mówił o cRpg, ale jak widzę to h'n's też nie pogardzi

a no i najlepiej żeby były to gry typu gothic i diablo

Byłoby miło jak byś się zdecydował na jakiś gatunek co by można było zawęzić krąg poczukiwań.

H n S nawet milej widziane niż cRPG... Z obu gatunków możecie podawać... ^^

Po za Loki'm do głowy na chwilę obecna przychodzi mi jeszcze:

- Torchlight http://www.gry-onlin...16.asp?ID=13305

@edit

Jeszcze jedna gra, o której sobie przed chwilą przypomniałem

-Darkspore http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15383 (cena od 40 - 60)

Bede staral sie zachecic cie do Tormenta, bo to nie tylko zwykla gra, ale niesamowite przezycie, ktorego mozna doswiadzyc przy odpowiednim podejsciu do tej produkcji.Trzeba wejsc w swiat gry, poczuc sie jak Bezimienny i podejmowac wszystkiego decyzje tak, jak gdyby postaci z gry byli zywymi istotami. A sama gra, bardzo rozbudowana, jesli mowa wlasnie o budowie osobowosci napotkanych bohaterow, odwdzieczy sie prawdziwym ladunkiem emocjonalnym, potrafiacym poruszyc, wzruszyc, zdenerwowa i ogolnie - wzbudzac wiele emocji i wprowadzac w pewne nastroje.

Kilka cytatow:

A cóż to za dom? Spoiwem tej budowli są moje żale, a jedynymi mieszkańcami tych sal są cienie naszych ofiar, snujące się pośród reliktów przeszłości, przykrytych grubą warstwą kurzu. Jedyne, na czym tu można oprzeć oczy, to wysysające wszelkie życie fantomy Sfery Negatywnej Materii. Mówisz, że to twój dom. Na takie miejsca są inne nazwy, a najbliższą spośród nich jest *więzienie*.

Zatem złączymy razem te wszystkie udręki i złożymy je w jeden byt. I tym sposobem pokonamy je ostatecznie. Wytoczymy bój naszemu własnemu potępieniu, a kiedy je pokonamy, odzyskamy na nowo wolność.

Znowu cię *znajdę*, bez względu na to w którym miejscu Niższych Sfer będziesz - ty też będziesz mógł mnie odnaleźć.Żadna klatka nas nie rozdzieli, żadna Sfera nas nie rozłączy.Myśl o mnie, a wtedy znowu się spotkamy.

Wy, śmiertelnicy, jesteście jak osy. Budujecie swoje gniazda-życia z najcieńszych gałązek, a kiedy wiatr zrzuca je z gałęzi, chcecie go zażądlić na śmierć. Zamiast zdawać sobie sprawę ze swoich głupich błędów i próbować naprawić zniszczenia, które sami wyrządziliście, oraz brać naukę z doświadczenia, ranicie każdego, kto miał nieszczęście znaleźć się obok was, kiedy doświadczaliście bólu. Moja rada dla ciebie - i dla wszystkich śmiertelników - jest taka: Przestań zachowywać się jak robak i zacznij działać rozumnie.

@up

100% popieram, Torment to jeden z najlepszych Rpg. Ta fabuła, miejsca, postaci, zagadki, żarty Morte'go czy inne tego typu rzeczy czynią tą grę niesamowitą. Ahh muszę jeszcze raz przejść bo się kurzy pudelko na stojaku. A tak btw, to się da jeszcze w sklepach kupić? Nie przypominam sobie żebym to gdzieś ostatnimi czasy widział.

@Newfe

tylko się nie spodziewaj, że w tormencie co chwila zmieniasz broń czy farmisz moby.

Nie wiem jak nazwać Magicke... szczerze grałem w to chwile, ale nawala się tych potworków naprawdę sporo.