RPG, Hack and Slash

Jak w temacie, szukam gier właśnie tego typu, zależy mi na nieco nowszych produkcjach, klasyki mam już za sobą: Saga Baldur's Gate, Saga Icewimd Dale, Planescape Torment, Seria Dragon Age, Seria Diablo, Seria Gothic, Seria Dungeon Siege. To chyba wszystko, ale pewności nie mam.

Ps. Jeśli jest jakiś ciekawy klasyk, którego nie wymieniłem, a być może i nie grałem, proszę o napisanie, aktualnie ciężko o dobry nowy RPG, czy Hack&Slash.

dołanczam się

Troche mało doprecyzowałeś pytanie, mógłbyś powiedzieć na czym konkretnie Ci zależy? Fantasy? Sci-Fi? Steampunk? No i napisz co masz konkretnie przegrane, bo mogę Ci wypisać 500 tytułów, a równie dobrze podać linka do encyklopedii gier...

@up poprawione, zależy mi na grze gdzie na pierwszym miejscu jest fabuła, mile widziana spora liczba zadań pobocznych. Si-fi, steampunk... Nie istotne.

A może tak Sacred?

Sacred kiedyś grałem, ale nie za długo, coś mi tam nie pasowało ale nie pamiętam co... Obczaje jeszcze raz i dam znać.

Jeśli mnie oczy nie mylą, nie wymieniłeś Torchlight 1 i 2.
Seria Fable, była dosyć ciekawą.

Nie widzę także wzmianki o serii The Elder Scrolls, gdzie cudownego Morrowinda można "przechodzić" x razy:)
@edit:

dorzucę do tego Bastion, Magicka

Czemu napisaleś w opisie "RPG, Hack and Slash" a nie "RPG, H&S" albo "Role Playing Game, Hack and Slash"?

- Divine Divinity.

Arcanum przypowieść o maszynach i magyi

KoTOR 1 i 2

Drakensang

Seria neverwinternights ? Fallouty ? Lionheart ? Titan quest ?

Jeszcze Knights of the temple;)

Baldur's Gate i Diablo to nieco szeroki zakres jak na RPG, a już na pewno poza H&S, więc nie do końca wiem, czego szukasz ;)

Ja od siebie polecę Legend of Grimmrock, świetna seria RPG wzorowanego na starych dungeonówkach z fajnie zrobioną walką i interfejsem (te zagadki <3). Obie części są całkiem tanie, więc warto zaryzykować.

Ew. Path of Exile i Drakensang Online, co prawda MMO, ale też dobre

Można jeszcze dodać serię Mass Effect.

Ok. dziękuję bardzą za liczne odpowiedzi, i teraz tak, czytając post Dzz, zaraz poszukałem swojej orgianlnej płytki KoTOR 1 i 2, i to jest pierwsza gra jaką mam zamiar sobie odświezyć, dalej sieria Mass Effect, a następnie Neverwinter`y, ok. znalazłem gry, na najbliższy czas, jeszcze raz bardzo dzizękuję, =3

Era, sprawdz jeszcze to Arcanum przypowieść o maszynach i magyi. Skoro podobaja ci sie Baldury i Torment, to ta gra rowniez powinna przypasc ci do gustu.

Dobrze, napewno, sprawdzę dziękuję wszystki, jeszcze raz za zainteresowanie się tematem. =3

A jeszze tak przy okazji, prubowałęm kiedyś grać w Dragensang The Dark Eye, ale miałem problem, z czarnum ekranem podczas włączania, gry sukałem rozwiązania w googl`ach, ale nic nie pomogło, ktoś może wie jak to rozwiązać. =3

Fallout 1/2 i może świątynia pierwotnego zła? większość tytułów już ci ludzie podali.

Sacred 2, torchlight 2, the incredible adventures of van helsing 1,2.

zerknij na jade empire, dobre rpg z przyjemnym systemem walki

Z mniej znanych : Springwood, Shadows Heretic Kingdoms (2014, starszy też), Silver , Bards Tale (bardzo fajne i smieszne :P) i oczywiście Borderlands,

Warhammer Quest 2015, Wasteland 2, Bound By Flame,