Taak. To znowu ja Tym razem szukam RPG. Mam już w głowie kilka cech więc zapraszam do lektury:
Gra powinna być z lat 2001 - 2004-5. Taka starsza.
Powinna odznaczać się ciekawą fabułą. Najlepiej o Inkwicycji, templariuszach, magii, prześladowaniach itp.
Musi zawierać w sobie ogromną ilość specjalizacji i różnych bajerów - już precyzuje: dyplomacja, która wpływa na kontakty z ludźmi, ceny towarów itp. Wszelkiej maści skradanie, otwieranie zamków, ciche zabijanie. Osobne specjalizacje do broni jednoręcznej i dystansowej. Dobrze rozwinięta magia. Najbardziej zależy mi na magii obronnej - szelkiej maści buffy. Tutaj kolejna ważna rzecz. Zabijamy kogo chcemy, nie tylko wrogów np. wyruszamy w przygode, po napotkaniu jakiegoś kupca możemy go zostawić w spokoju albo zabić, co ma potem skutki w miastach, ostadach, poneważ usłyszeli o tym mieszkańcy i niewiadomo czemu podejrzewają akurat nas. Ogrom świata ma przerażać. Możemy w każdym momencie iść w każdą strone świata, żeby fabuła nie trzymała nas w jednym miejscu. Lubię gdy gra w pewnych momentach staje się tajemnicza np. w pewnym momencie na drodze nic nie leży, a gdy przechodzimy nast. raz to nagle napotykami się na zwłoki ludzkie, bądź innej istoty. Chyba najważniejsze - gra ma być męcząco długa. Nie znaczy to, że robimy jedno zadanie przez miesiąc tylko poprostu jest ich tak dużo, fabuła jest taka ciekawa, że ciągnie się i ciągnie.
@Boom edit opisu gry - jak gra jest stara to nie znaczy że ma być kwadratowa. Chodzi mi o grafike w stylu diablo bądź tego lionhearta(jeżeli nie znacie to możecie wpisać w google). Chodzi mi chyba o rzut izometryczny, nie?
Oczywiscie gra nie musi spełniać wszystkich wymogów. Najbardziej zależy mi na tych cechach/specjalizacjach i zabawie w tworzeniu/rozwoju postaci.
Grałem tylko w Lionheart i właśnie ta gra wbiła we mnie chęć pogrania w jakiegoś pożądnego RPGa. Jeżeli są jakieś pytanie to śmiało zadawajcie. Jak coś nie jest jasne - z chęcią wytłumacze.